GW2 odzyskanie konta

Witam, po długiej przerwie chciałem wrócić do gw, ale nie mogę odzyskać konta (nie pamiętam nicku) czy jest inna możliwość odzyskania konta?

Logujesz sie email. Jak masz cdkey, email aktualny, co jest przypisany do konta i hasło, no to chyba nie ma problemu ;p sprecyzuj bo nie wiem o co kaman.

dostałem nie dawno jakiś e-mail , że konto długi czas było nie aktywne. a dalej to nie wiem bo nie mam już tego e-maila. ;/

masz pudełkową wersje ? bo jak tak to możesz pisać do supportu ze nie masz dostępu do email i daj zdjęcie pudełka z cdkeyem. Lecz, skoro dostałeś email z wiadomością od nich, to może konto jest właśnie na ten email przypisane.

dobra już załatwiłem, GW 2 kupił mi ziomek, napisałem do supporta i zrobili co trzeba.

Dokładnie, wystarczy napisać do supportu i wszystko odzyskują.

Tak samo jeśli padniecie ofiarą hacka i stracicie itemy, wystarczy im to zgłosić i cofną Wam postacie do czasu przed stratą.

BTW, polecam również zainteresować się bezpieczeństwem konta, bo włamań nie brakuje - metodą niemal w 100% zapewniającą bezpieczeństwo konta jest:

1) aktywowanie opcji potwierdzenia przy logowaniu z innego IP, w zakladce "Security" na stronie głównej. Jednak do tej metody potrzebujecie telefonu z androidem itp

Wtedy nawet jeśli ktoś pozna Wasze hasło i login, to na konto nie wejdzie, bo chcąc to zrobić otrzymacie na telefon kod, którego ta osoba nie ma :)

2) dla osób, które nie posiadają nowych telefonów - wystarczy przypisać do konta gmail, a na nim ustawić w "bezpieczeństwie" weryfikację dwuetapową. I tak samo - nawet jeżeli ktoś zna Wasze hasła/loginy do konta w grze, czy na gmail, to ostatecznie na gmail nie wejdzie, bo chcąc zalogować z innego PC musi posiadać wasz numer telefonu i wysłany na niego kod :) A żeby wejść na konto w grze, musi prędzej zalogować właśnie na gmail, by potwierdzić, że logujecie się z innego IP ;)

(Przy czym przy drugiej metodzie pamiętajcie o tym, żeby do konta gmail przypisać również zapasowy numer telefonu ;) Bo zawsze może się zdarzyć tak, że swój numer stracicie...)

To mam od razu pytanie, żeby nie zakładać nowego tematu. Mam GW2 od premiery, jednak nigdy tego nie sprawdzałem a bardzo chciałbym to w najbliższym czasie zrobić, można jakoś zresetować swoje konto? czyt. wycofać wszystkie achievementy/wyczyścić portfeł itp? Chciałbym zacząć grę tak totalnie od nowa, od 0 i nie wiem czy była jakaś taka opcja :D Jeżeli ktoś się orientuje w temacie, to proszę o odpowiedź ^^

Sam zrobić czegoś takiego nie możesz, ale usunięcie postaci to zawsze jakaś opcja.

Jeżeli jest to dla Ciebie bardzo ważne, to napisz do supportu, wyjaśnij dlaczego Ci na tym zalezy i kto wie - może się zgodzą :)

Chociaż ja proponuję achivki itd zostawić, a zrobić sobie po prostu nową postać i grać, bo co do achivków, to czasem były takie, które dało się zdobyć tylko w danym okresie czasu :)

Witam, po długiej przerwie chciałem wrócić do gw, ale nie mogę odzyskać konta (nie pamiętam nicku) czy jest inna możliwość odzyskania konta?