Siema Chciałbym zagrać po raz pierwszy i mam takie proste pytanie: Czy istnieje jakas polska gildia typowo 4fun lub ktos kto moglby mnie poprawic na poczatku gry + powiedzieć jaki serwer wybrac :D?
GW2 - poczatek
Desolation dobry serwer. W chwili obecnej cos jest nie tak z pingiem, jakies ddosy czy cos... ale ogolnie gw jest swietne
Serwer w gw2 nie ma znaczenia...
A z tego co pamiętam to jest parę polskich gildii, więc możesz śmiało szukać na globalu ^^
Nie wiem jak jest teraz, ale odkąd pamiętam to najwięcej Polaków jest na Blacktide (jeśli chcesz serwera będącego skupiskiem Polaków). Jednak niezależnie jaki serwer wybierzesz to w PvP jak i PvE będziesz grał na megaserwerze (czyli spotkasz ludzi ze wszystkich serwerów EU ). Wybór serwera ma znaczenie jedynie w przypadku trybu WvW (masowe bitwy między serwerami), choć i tam frakcje są połączone w mniejsze grupy składające się z bodajże 3 serwerów (przynajmniej w przypadku Blacktide'a, na którym sam jestem).
Deso pewnie pełne i pewnie pozostanie pełne.
Siema Chciałbym zagrać po raz pierwszy i mam takie proste pytanie: Czy istnieje jakas polska gildia typowo 4fun lub ktos kto moglby mnie poprawic na poczatku gry + powiedzieć jaki serwer wybrac :D?