GW2 [ Początkujący ]

Witam.

Właśnie rozpocząłem swoją zacną przygodę z GW2 - a więc kilka pytań skierowanych do doświadczonych już graczy.

Gram Warriorem - 2h Sword ; z tego co widziałem podczas rozgrywki - inni " warrior " - 2h sword, są znacznie szybsi na tym samym lv.

Czy istnieją jakieś buffy - przyśpieszające ?

Prosiłbym o jakiś build skierowany na stronę Warriora 2h Sword :)

Z góry dziękuje za pomoc.

Jest trait u warriora, który sprawia że z dwuręczną bronią poruszasz się o 25 % szybciej. Dodatkowo mogli sobie rzucić swifrness np z warhorna.

Buildów szukaj tutaj : http://metabattle.com/wiki/Build:Warrior_-_Phalanx_Strength

Prosiłbym o jakiś build skierowany na stronę Warriora 2h Sword

Zależy do jakiego trybu.

Tutaj masz build dla Woja pod GS: http://metabattle.com/wiki/Build:Warrior_-_GS/Hammer (PvP)

A tu więcej: http://metabattle.com/

Interesuje mnie aktualnie tylko i wyłącznie build skierowany pod PvE.

Chcę poznać mechanikę gry zanim ruszę krok dalej.

Punkty profesji - masa różnych aktualnie nie rozumiana :D

Witam ponownie.

Mam mały problem - chyba?

Aktualnie 13 lv - no można powiedzieć 14 - brawo Ja.

Brak questów :( Od prawie całego lv`lu robię " misję " typu odkrywania " kwadracików / waypointsów / viev`s " - a gdzie jakieś normalne questy?

Questy są co 10 poziomów. Od pierwszego poziomu. Jest to kilka misji związanych z fabułą po czym wracasz do robienia mapy, na kolejnym 20 lvlu to samo, 30, 40 itd.

Robienie mapy jak mam rozumieć?

Jestem początkujący tak bardzo

Po prostu biegasz po mapach i je odkrywasz, samą mapę, interest pointy, waypointy, visty, itd. to wszystko jest głównym źródłem expa. :)

Odkrywasz wszystko po kolei. Już kilka map przed zrobieniem 100% masz 80 level. Z map na Orr dropią ciekawe exo jak na początek- ja kiedyś dostałem 2 warte po ~65 golda każdy.

Eventów z karmą na razie zbytnio nie potrzebujesz raczej, chyba że chcesz kupić eq. W takim wypadku najlepiej zczyścić wszystko dookoła i zająć się nim.

Questy fabularne dostępne są co kilka leveli. Oczywiście, im dalej tym trudniej. Przez całą fabułę (imo) można dostać parę ciekawych rzeczy.

Warto robić exploring żeby móc później na world bossy biegać- wystarczy teleport do wp najbliższego od bossa i za darmo zgarniasz parę fantów, które mają jakąś małą szansę być czymś wartym parę sztuk złota.

W razie pytań możesz pisać pm.

Mam nadzieję, że rozjaśniłem choć trochę.

@up

Dziękuje za wyjaśnienie ! :)

Teraz wiem za co mam się zabrać :)))

Jeżeli mogę to jeszcze chciałbym się dowiedzieć - Twoim zdaniem - jaki Warrior lepszy - Mace/Sword/Axe?

Zarówno tu i tu - nie znalazłem buildu ; /

na pczątek robisz wszystkie startowe mapy pojednej na każdą rasę, potem wszystkie od 15-25 w tym momencie powinieneś miec kolo 35 levelu potem to samo ale na 35-40. dodatkowo co byś nie robił każda rzecz daje expa co bogatsi expią robieniem rzeczy z craftingu tak też można wbić 80.

W Divinity Reach - jest zone - Salma District - za cholerę nie mogę się tam dostać -.-

Gate zamknięte z dwóch stron, ktoś może pomoc?

//

Udało się ! :)

Witam.

Właśnie rozpocząłem swoją zacną przygodę z GW2 - a więc kilka pytań skierowanych do doświadczonych już graczy.

Gram Warriorem - 2h Sword ; z tego co widziałem podczas rozgrywki - inni " warrior " - 2h sword, są znacznie szybsi na tym samym lv.

Czy istnieją jakieś buffy - przyśpieszające ?

Prosiłbym o jakiś build skierowany na stronę Warriora 2h Sword :)

Z góry dziękuje za pomoc.