GW2 powrót

Warrior lami na PvP i jest niespotykany? To ty chyba na jakimś piracie grasz.

A w turnieju nigdy nie spotkałem party bez warka. O ile pamiętam, to wszyscy śmieją się z łowców i nie chcą ich brać do party, choć nie rozumiem dlaczego.

A możesz mi wyjaśnić jakie przeznaczenie ma wojownik? I co takiego jest super w guardian + mesmer? Bo combo, to mesmer nie tylko z guardianem może robić, a i tak od combo, najlepszy jest inżynier.

@EDIT:

Chciałbym jeszcze poprawić to co napisałem odnośnie phantsmanów. Mój błąd. Nie jest tak, że wszystkie phantsmany są pół-przeźroczyste i dlatego łatwo je poznać np. phantsman od pistoletów jest jak klon, ale już z greatsword jest pół-przeźroczysty.

Warrior na TPvP jest dość średni, jest to super klasa na np takiego necro, większość warków lata teraz z mace/shield + hammer z sigilami of paralyzation (15% stun duration), CC'ują takich necrusów aż praktycznie padną, w szczególności, że necro nie ma zbyt wielu stun breaków, jest to najłatwiejsza klasa do rozwalenia dla warka :), jednocześnie dzięki temu warkowi są lepsze szanse na wygranie TPvp, jako że akurat necro w tej mecie rozwala kondycjami najwięcej osób... Swoją drogą, ANet ma jeszcze buffnąć warków na pvp, zobaczymy jak to wyjdzie...

Warek na turniejach po prostu nie ma swojego miejsca ;) a już ci pisze co jest takiego npp w guardianie, mesmerze itd ;) .

Jak byś grał turnieje bardziej na poważnie to byś to widział pewno juz dawno, ale super drużyna na turnieje to mesmer,mesmer,guardian,guardian i łowca,nekro lub inżynier ( zalezy jak ktos gra )

Polega to na tym, ze guardian zostaje na pierwszej przejętej bazie i broni jej, a reszta leci dalej, zajmowac, i bije sie juz nie na 3 bazy np tylko na dwie, i jak u tego guardiana na poczatku lipa sie dzieje to raz dwa portal i jestesmy u niego cala ekipa by ogarnac sytuacje i wracamy na swoje miejsce by dalej walczyc.

W ten sposób idzie kontrolować całą mape jak mesmer mądrze rozporządza portalem a guardiani są czołgami chodzącymi.

Łowca przydaje się by łapać na mapce niedobitków lub tych co biegną sami bo praktycznie każda klasa 1 na 1 jak łowca jest ogarniety to leży ;)

Bulid pod kryta i obrazenia, dobrze rozdane punkty i z krotkiego luku takie serie wchodza,kondycje ,spowolnienie i stun ze skili ze idzie tego nie ogarnac, a pecik tylko pomaga.

Nekro oczywiscie kondycje :) bo gdy np guardian broni tej swojej bazy a reszta walczy tam z innymi to nie ma lepszej pomocy podczas walki jak kondycje od nekrosa kładzione na wszystkich wrogów.

A inżynier jest dobry do wkurzania podczas walk bo nie dosc ze dwóch mesmerów nie idzie dorwać , guardian jest jak czołg, zdejmuje kondycje,naklada bony i sie leczy, łowcy nie idzie zlapac a nie oplaca sie go gonic to taki inzynier sieje takie manto jak jest w dobrych rękach że szok.

Wojownik po prostu nie ma miejsca w idealnej drużynie ;) , a znam kilka recept na taką i kilka taktyk i wiem, że ludzi z wojowników się wyśmiewają czy to na turniejach czy wvw.

Gwarantuje ci, że każda inna klasą poskładasz wojownika 1v1 . Wiem to z doświadczenia i z tego co widze w grze. Jak grasz z porządną ekipa to wojownik nie ma miejsca i tyle.

Jest dobry do pve i jest bardzo przyjemny, ale to tyle na dziś dzień.

nie ma sensu sie wykłucać bo wiem swoje i wmawianie co to nie robi wojownik to nie ma sensu bo tak nie jest i tyle

Bzdury, nie wiem ile turniejów przegrałeś i jaki masz rank. W tej mecie nie ma praktycznie miejsca już na 2 guardiany. Spojrzyj nawet na Team Paradigm, zrezygnowali już z guardiana, latają 2 necro lub 1 necro - różnie. Guardian nie jest już w stanie utrzymać bazy przed 1 necro, a co dopiero 2, pada w 10-20 sekund( jeżeli dostanie dobre combo :) ). Szczerze, to nawet necro potrafi w tej mecie utrzymać lepiej bazę teraz od Guardiana, jednakowoż supportując mocno resztę drużyny. Jeden z lepszych setupów ma właśnie Team Paradigm, ele(bardziej pod dmg, scepter/dagger) , mesmer (ofc shatter build), necro (condi), engi ( nie znam się na nim, wiem, że necro+engi są nie do zapieprzenia z dobrymi buildami :) ) i tu masz wolny spot na rangera lub drugiego necro.

Fakt wspomniałem o warku do tpvp, ponieważ jest taka opcja. A nie każdy gra tpvp w swojej ustawionej drużynie jak np TeamParadigm. Nawet randomami idzie czasem coś zdziałać, wszystko równie dobrze zależy od przeciwników czy jest to gildia czy też randomy.

O walkach 1v1 nie ma zbytnio sensu rozmawiać, ponieważ ta gra nie jest w sumie przystosowania do walk 1v1 / dueli.

Woj jest dobry w szczególności na pve, na wvwvw w zorganizowanej wvwvw gildii też jest bardzo przydatny. Utrzymywanie swiftness całemu teamowi, shouty na might i fury, do tego wytrzymałość oraz CC dzięki hammerowi. Jedyny kto jest lepszy na wvwvw to moim zdaniem guardian.

Lepiej utrzymać od guardiana? jak juz pisałem znam wiele taktyk i są w nich też ekipy bez guardiana, ale z mojego doświadczenia wiem, że z guardianem spisują się pięknie i nie grałem jeszcze gry w której było by inaczej. A pamiętajmy, że lliczy się każda sekunda, a guardian daje nam ich najwięcej i nikt nie liczy, że on sam ma obronić baze... On ma dać czas innym i w sytuacji kryzysowej prosić o pomoc. I tu dają rade mesmerzy. Ja sam lubię wojowników i lipa, że jeszcze nie dają rady na tyle by normalnie nimi grać w turniejach, ale nie wiem jak by tym wojownikiem teraz trzeba było grać by coś więcej znaczył...

Z guardianem nie ma szans, z łowcą nie ma szans, z mesmerem nie ma szans, z nekro nie ma szans... w gurie oczywiście, że wygląda to inaczej bo wojownik walczący w grupie jest nastawiony na inny styl walki i wychodzi to lepiej, ale to i tak nie to co jest najpotrzebniejsze. Sam staram się rezygnować powoli z guardiana, ale grając od nowa łowcą cały czas widzę jego potęgę i w cale nie wyolbrzymiam.

Jedno przyznam, że ludzie dużo od guardiana wymagają i nie zawsze porafi on temu sporstać i dlatego mnie od tej klasy ostatnio odrzuca... po prostu co za dużo to nie zdrowo

No to przepraszam, ale ja gram turnieje tylko z pugiem, bo gildia nie chce :D

Ale sam przyznałeś, że jest dobry na PvE, a w tym temacie o PvE chyba chodziło i tam war nie jest słaby. Na WvWvW commanderzy to zazwyczaj guardian, a na drugim miejscu warek. A co do PvP. Dużej różnicy to nie robi, jak gra się w zwykłym trybie, a jak się chodzi na sPvP już "zawodowo", to już pod jakiś drużynowy build, przynajmniej w GW1 tak było:p Chociaż nie zauważyłem jakiś specjalnych buildów na gw2guru. Pewnie dlatego, że już się nie robi spike'ów, bo nie ma monka. No i pewnie zgodzisz się ze mną, że warek to najłatwiejsza klasa w ogarnięciu.

Peace

Mam pytanie do Was ile w gw 2 jest tych pvp ? sPvP drużynowe PvP itp ?

Jest sPvP, czyli takie turnieje na które albo zapisuje się z drużyną albo dołącza się z losowymi graczami (dajesz join i czekasz aż ci kogoś wybierze, ale nie ma chyba jeszcze systemu na dobieranie odpowiednich graczy i przeciwników). Oprócz sPvP, jest jeszcze PvP przez PvP Browsera, czyli idziesz do niego, gadasz, szukasz jakiś "pokój", wchodzisz, grasz, wychodzisz albo grasz dalej.

Mam nadzieję, że kiedyś dodadzą jakieś HA jak z GW1, bo na tryb w sPvP, to raczej za trudne by było, no i wymagałoby 3 drużyn.

Expie mesmera póki co 11 lvl, ale powolutku nie spieszy mi się. Expie głównie ze stafem i z tym drugim buildem na phantomy(jeśli coś źle mówię Proszę mnie poprawić) i gra się bardzo przyjemnie, ani razu jue zginąłem biorę po parę mobów i nie mam żadnych problemów i te mocniejsze moby, chyba to są veterany, też nie sprawiają mi problemów. :) mój pierwszy trait rozdałem w to u samej góry dla dmgu. Pozdrawiam

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4

Sam wróciłem do gry jakieś 2tyg. temu.

Bieganie po WvWvW jest PIĘKNE (ważne: trzeba mieć dobra gildie).

Na insty co prawda już nie biegam... tylko WvWvW i sporadycznie sPVP.

Przy okazji, szukam gildii i chętnie dołącze do jakieś z miłą atmosferą. Gram na serwerze Blacktide(czy jakoś tak :P)

Wagonik jak czytam twoje wypociny , ze gra sie na dwoch guardow i 2 mesmerow to naprawde zastanawiam sie kiedy ty grales w ta gre lub jaki rank masz kolo 15-20 ?( moze low rank spvp to sie sprawdza ale nie na competiv )? Nie pamietam zeby jakis topowy team kiedy kolwiek gral na 2 guardow lub 2 mesmerow w ciagu ostatnich 4-5 misiecy ( jedyna sprawdzona opcja byla gra na 2 elkow no i teraz po tym patchu 2 necrosow ) ... W teamch w ktorych bylem nigdy tez nawet nie bylo o tym mowy ( a uwierz w paru znanych bylem , kiedy jeszcze maniaczylem ) ... Tym bardziej po tym patchu guardian stal sie takim przydupasem , bo nekro moze go zniszcyc w pare sekund. I to combo guard + mesmer ? Gralo sie przewaznie guard mid , mesmer lub tank ele stal na close spocie ... Malo kiedy dochodzilo do sytuacji zeby mesmer stal kolo guarda lub biegal po mapie . Co do wariora to biegaja jeszcze niektorzy z nadzieja na lepsze czasy pewnie ( jako suport cc stuner lub z pistolem na dps )

Jednak jestem na Underworld. Doszedłem do kolegi z pracy i jego gildii, jest to gildia International, kolega jest z Węgier. Zapraszamy wszystkich chętnych do wspólnej gry.

Wróce jeszcze do mesa. Gram nim od premiery. Próbowałem wielu buildów, ostatecznie zdecydowałem się na condi mesmera. Ostatnie patche/dodatki znacznie osłabiły ten typ buildów. Zwłaszcza po nerfie confusion, która to przypadłość, była główną bronią condi mesmera. Buildy i więcej wiadomości tu:

http://forum.livespot.pl/topic/2055-buildy-i-strategie-mesmera/page-3

http://forum.livespot.pl/topic/3453-mesmer-a-www/

Coś co przyda się każdemu:

http://sittingonacouch.com/the-gw2-mesmer-podcast-mesmerized-theorycrafting-mesmer-numbers/

Istnieją takie osoby jak Lilyfay, które nie boją się eksperymentować. Mnie osobiście podoba się Panacea.

http://www.destinysedge.net/fay/mesmer/home.html

Mam jeszcze jedno pytanie. Na pvp guardian czy warrior zdziała więcej z greatswordem/hammerem i czy takie coś się wogole opłaca?

Witam, po ponad roku przerwy mam zamiar wrócić do gw2, jednak jak zawsze mam problem z wyborem postaci i tu prosiłbym o waszą pomoc. Zastanawiam się nad necro i warem. Lubię tak samo grać casterem jak i mele. Prosiłbym o napisanie jak obie klasy radzą sobie na pvp i pve, jak się nimi expi i inne wasze spostrzeżenia na temat tych klas. Byłbym bardzo wdzięczny,

Pozdrawiam