Doberek, piszę z prośbą o pomoc, gram w gw2 klasę thief (41lv konto bez żadnego dodatku) i będąc na pierwszym dungeonie dostałem srogi wp!%!dol, ogólnie poczułem sie totalnie usless dla całego teamu (cały czas umierałem, choć starałem się unikać wszystkich ataków) Jest tu może jakaś dobra duszyczka która wie co powinienem poprawić/jakich broni używać/ na jakich specjalizacjach powinienem się skupić. Za każdą wskazówkę bardzo dziękuje
GW2 thief wskzówki
Powiem Ci tak, GW2 ma to do siebie, że choćby nie wiem jak się starać to postaci nie zepsujesz, tak więc testuj zestawienia broni/skilli aż znajdziesz coś czym będzie Ci się dobrze grało. Ja do levelowania lubiłem sword/pistol + dual dagger, jeśli chodzi o skille to coś takiego http://gw2skills.net/editor/?vZAQRAoY8al8MhGnYhTwzJw/EH0ElPM+iyY/AD3eqDgJMCA
Dzięki wielki, aktualnie testuje dual dagger + shortbow i idę pod kryta, walka w open word idzie mi nieźle ale jak wspomniałem, podczas dunga to nic nie byłem wstanie zrobić
Generalnie myślę że problememy na dungeonach były dwa - inni mieli max lvle (przez co robili wiecej od cb i autmatycznie ty sie porównywałeś z nimi i nie umiales zrobic nawet polowy tego), oraz co najważniejsze, zbytnia ignorancja.
Nie zrozum mnie źle, ale większość graczy ma tendencje do olewania mechanik (na zasadzie : a po co mi to, skoro bez tego sb radze), co potem gdy poziom trudnosci rośnie ich zaskakuje. Pamiętaj o survi, na dungeony (przynajmniej na początku) bardziej skupiaj się na przeżyciu, mniej na klepaniu top dpsa.
Thief ma cudowną mechanikę zwaną stealth, zobacz jakie skille i ewentualnie traity pozwalają ci znikać. Jest to nieoceniona pomoc na trudniejszym contencie - ponieważ w momencie zniknięcia mobom resetuje się twoje agro.
Kolejną wskazówką może być fakt że nie unikniesz wszystkiego. Część możesz przyjąć na klatę jak wiesz że cię to nie zabije, część musisz uniknąć, a jeszcze część możesz zablokować skillami (jak np odskok do tyłu).
Generalnie nie ma większego znaczenia jaki build wymyślisz, grunt byś wiedział co chcesz osiągnąć i nie powinno być problemów. Najważniejsze jest poznanie swoich skilli, zarówno ofensywnych aspektów jak i defensywnych. Przykładowo przy dwóch daggerach thief pod 5 ma stealth, co prawda na 3 sek ale wystarcza by wyzerować agro na dungeonie
I o ile większość open world contentu zrobisz idąc full pod atak, tak przy fractalach i dungeonach musisz bardziej znać swoje opcje defensywne niż ofensywne. Nawet grając łotrzykiem, albo moze zwłaszcza. Nie mówię że masz iść w obronę, tylko że musisz wiedzieć co możesz zrobić by przeżyć
Dziękuje, od razu biorę wskazówki do serca i w pełni je wykorzystam!