GW2 VS WOW - Co wybrać?

Wybrałeś dwie konkretne gry, GW2 i WOW’a, więc jeśli masz problem z decyzją, spróbuj pograć w GW2 bez dodatków, gdyż podstawka aktualnie jest darmowa. Spodoba się to kupujesz dodatki, nie przypadnie do gustu to idź do WOW’a.

Osobiście bym poleciła WOWa, ale jeśli ktoś jest przyzwyczajony do gier typu Metin2, Cabal czy Lineage2, to może czuć się nie komfortowo w WoWie [choć to nie jest reguła]. Mnie osobiście nigdy WOW nie przytrzymał na dłużej.

Jest jeszcze jedna gra która nadaje się na lata, ale jak widać wykluczyłeś ją z listy opcji. Mam na myśli FFXIV które jest bardzo specyficznym MMORPGiem - którego jedni kochają, a inni nienawidzą.

Grałam w wowa od pierwszego dodatku z małymi przerwami i przestałam jakiś rok temu. Nie wykluczam powrotu z dodatkiem. W GW2 z przerwami gram prawie od jego wyjścia na rynek.
Obecnie skupiam się tylko na GW2 gdyż latka lecą, a czasu w ciągu dnia tylko ubywa.
Tak wow ma więcej, ze względu na większą ilość dodatków za sobą. Klasyczny rozwój postaci tj. PVE dungi normal - dungi heroic - raid normal etc. Dużo do kolekcjonowania np. pety i ich walki. Świętą trójce i klasyczny styl targetowalnej walki. Grind questów lub dungów podczas levelowania.
GW2 to głównie kolekcjonowanie wyglądu i archievementów oraz eksploracja. Tutaj jak się grindzi to eventy na konkretnych mapach. Jednak nie ma co ukrywać największym jego atutem jest dynamika. PVP to nie moja mocna strona, ale jak dla mnie w tej grze mam z tego trybu więcej frajdy. Boli brak typowego healera, którym grałam.
Jeśli opis wowa bardziej cię ciągnie to chyba masz odpowiedz. Jednak moja drobna rada - chociaż spójrz na GW2 na darmowej podstawce. Nic nie tracisz, a będziesz miał porównanie.

Dziękuję wszystkim za pomoc czyli za wyrażanie swojego zdania, swoją drugą… dużo kobiet sie odezwało w temacie, aktualnie gram w wowa troszke + z kolegą planujemy pograć w gw2 - kolega nie planuje wydawać pln na abonament w wowie, a ja spróbuję z nim pograć w gw2 :smiley: dziekuje jeszcze raz bardzo i pozdrawiam

Aion,Lineage 2

W wowie warto użyć boosta do 100? mam 10lv, lipnie sie lata bez mounta czyli tak wolno, jakieś porady? np skad moge wziać mounta i czy warto użyć tego boosta legionu, wolałbym raczej wbić na ten lv gdzie sie zaczyna zabawa, robienie tych Q do 100 jest monotonne, prosze niech ktoś sie dobrze na ten temat wypowie

Jak chcesz przeskoczyć od razu do end-game’u, to użyj boosta, tylko zastanów się, jaką klasą chcesz grać - ja wydałem boosta na Warlocka i pożałowałem, bo to jednak nie była postać trafiająca w moje gusta i teraz leży nieruszony.

Co do mountów, to nie pamiętam, ale chyba po booście masz z automatu wyuczony trening latania i jakiegoś domyślnego wierzchowca (chimerę/gryfa).

Sam boost z kolei to spoko sprawa, ale jeśli nigdy nie grałeś w WoW’a to polecam bardziej przechodzenie wszystkiego po kolei, gdy questy się nudzą, skoczenie na dungeony oraz pobranie paru addonów do uprzyjemnienia rozgrywki.

Jest w stanie ktoś poda mi swoje gg? Chciałbym popytać sie troche o wow`a (gram i ma dużo niejasności i też nie wiem co gdzie jest itd) Z góry dziekuje za aktywność w temacie, oby nie tylko mi te posty pomogły :smiley:

Jezeli chcesz miec co robic to WoW. Tylko potem nie placz mi prosze, ze nie wiesz CO masz robic bo jest tego za duzo. Kazdy z nas to przechodzi.

Do tego nie sluchja ludzi o nie przyjmowaniu nowych. OWszem, nie pojdziesz na raid mythic Argus z ilvl 900, ale to nie dlatego, ze oni Cie nie lubia bo masz maly numerek, tylko dlatego, ze Cie kazdy boss zabije 1 strzalem, a wymaga sie abys przynajmniej te kilka ciosow przetrwal aby dac czas na wyleczenie Cie plus abys mial czas na rzucenie swojej defensywnej umiejetnosci, ktora najczesiej ma dlugi czas cd.

Co do gg to akurat niedawno mialem okazje se zalozyc z powodu kupna na allegro wiec lap:
eeeeeeeee… Kurwa XD Nie uzywalem gg od lat i nie wiem gdzie jest moj numer gg. SERIO…

jukaa112 WoW jest tak popularną gra ze wswzystko masz u wujka Google
zamiast czekać 1h na odpisanie w tym temacie to wpisz w Google a uzyskasz odpowiedz instant
wpisz czego szukasz i po problemie, sami sobie ludzie zycie utrudniacie