GW2 - wymagania

Czy pojawiło się już jakieś oficjalne info na temat wymagań sprzętowych guild wars 2?

ja też chętnie bym sie dowiedział bo mam drewno a nie komputer ;d

Minimum Reguirements:

Processor - Intel Core 2 Duo® 2.5Ghz

Memory RAM - 3GB

Graphics - ATI Radeon HD 5560 1GB~2GB RAM, Nvidia GeForce GT430 1GB RAM

MAX Reguirements:

Processor - Intel Core i3® 3.1Ghz

Memory RAM - 5GB

Graphics - ATI Radeon HD 7900 Series, Nvidia GeForce GTX570 3GB~4GB RAM

The system requirements haven't been finalized, but just as with the original Guild Wars series, we're committed to creating a beautiful game that will play great on mid-range gaming PCs.

No i teraz nie wiem którego Pana słuchać

Mi pójdzie bankowo, nie mam co się martwić. :)

U mnie to samo juz nie moge się doczekać :D

Minimum Reguirements:Processor - Intel Core 2 Duo® 2.5GhzMemory RAM - 3GBGraphics - ATI Radeon HD 5560 1GB~2GB RAM, Nvidia GeForce GT430 1GB RAMMAX Reguirements:Processor - Intel Core i3® 3.1GhzMemory RAM - 5GBGraphics - ATI Radeon HD 7900 Series, Nvidia GeForce GTX570 3GB~4GB RAM

Czyli, że to prawda?

Czyli, że to prawda?

Nie. Żadna gra nie wymaga 4GB (!!!) pamięci karty graficznej, takich kart nawet nie ma O_o

znalazłem takie coś:

gw2chart.jpg

sprawdźcie sobie jakiej grafiki się spodziewać ze swoja kartą

ATI Radeon HD 7900 akurat jest na rynku.

Bez problemu na high.Lecz dla mnie nie liczy sie ustawienie graficzne na max:):):)

Damn.. very low moje gówienko z AMD ;/

Na stronce z pre-purchase (https://buy.guildwars2.com/) są podane minimalne wymagania.

Windows XP Service Pack 2 or betterIntel Core™ 2 Duo 2.0 GHz, Core i3, AMD Athlon™ 64 X2 or better2 GB RAMNVIDIA GeForce 7800, ATI Radeon X1800, Intel HD 3000 orbetter (256MB of video RAM and shader model 3.0 or better)25 GB available HDD spaceBroadband Internet connectionKeyboard and mouse

Jest też informacja, że w przyszłości mogą wystąpić potencjalne zmiany i niezbędny może być upgrade kompa.

Jeżeli chodzi o tę tabelkę wyżej to łapię się na ultra :)

Czy pojawiło się już jakieś oficjalne info na temat wymagań sprzętowych guild wars 2?