Hall of Monuments

Cześć wszystkim!

Z góry chciałbym zaznaczyć, że temat tyczy się bardziej GW1 i jest skierowany, do ludzi posiadających pełne konta w pierwszej części.

Jak chyba wszyscy wiedzą, za osiągnięcia w GW1 będziemy mieć dostęp do różnych fajnych przedmiotów i petów w drugiej części. Będzie to dostępne za pomocą "Hall of Monuments", swoistego miejsca składowania naszych wybitniejszych osiągnięć.

Otóż w związku z tym, szukam ludzi, którzy chcieliby owe punkty pouzupełniać, a raczej pomóc mi w tym, gdyż w GW1 nigdy jakoś hardcorowo nie grałem, a czasy, w których w tą grę grałem że tak powiem "na poważnie" to lata dawne, jeszcze zanim stałem się dobrym graczem. Tak więc poszukuję ludzi, którzy byliby cierpliwi, nie brzydzili się tłumaczyć i pomagać newbowi i ogólnie byli fajnymi ludźmi do wspólnej gry. Aktualnie zmagam się z kończeniem kampanii Nightfall, a potem miałem zamiar zabrać się za dokańczanie na poziom eksperta wszystkich misji w Prophecies i Factions. Następnym celem byłoby zdobycie jakiegoś Destoretr's Weapona, a potem kto wie, może jakieś PvP tytuły?

Moja postać w grze ma ma nick Zeler Mifer, jest to wojownik, naturalnie mam go rozwiniętego do maksymalnego poziomu, jednak brakuje mu trochę stabilnego i porządnego buildu pod PvE.

Jeśli chodzi o zebranie się w grupę, to kontakt można ze mną złapać za pomocą skajpa - zelertoprohunte, emaila - zeler11@gmail.com, napisania wiadomości w LoLu, na którym jestem bardzo często, jeśli nie non stop - Sulre, bądź naturalnie pisząc swój nick tutaj, w tym temacie.

co do PvP to nie to co kiedyś, bardzo mało ludzi gra w stosunku do lat swietnosci. glownie starzy wyjadacze zostali, wiec tymbardziej z PvP bedzie ciezko

Jeżeli chodzi o nabijanie HoMa to odradzam tytuły pvp, do pktów HoMa wliczane są maksowane, a takowe bardzo długo się bije.

Zdaję sobie z tego sprawę, dlatego było to tylko założenie hipotetyczne. Najbardziej zależy mi jak najprostsze nabicie punktów, a rzeczy które wypisałem, to tylko i wyłącznie te, które w miarę wiem jak zrobić.

Szybkim sposobem może być farmienie. Nie wiem jednak czy do farmienia wojownikiem jest jakiś dobry build i miejsce bo dawno nie grałem. Prosty sposób to kupowanie do graczy minipetów + kupowanie armorów do homa i broni - trzeba mieć jednak nieco kasy.

Najlepszym i najszybszym chyba sposobem jest kupienie kasy na allegro 100k (platyn) - 4zł, więc wydając jakieś 25-30zł wbijesz bez problemu 30pktów kupując armory dla bohaterów/siebie i minipety (do 30pkt są tylko dodatkowe itemki do GW2 od 35 do 50 co 5 są same tytuły).

Co do platyn to raczej odradzam bo Arena Net to jedna z tych firm ,które nie mają litości dla łamiących regulamin.

Pieniędzy zamiaru nie mam wydawać. Mógłby mi ktoś przybliżyć cenę owych armorów i broni?

Armory i bronie dla ciebie (takie które możesz zapisać) kosztują 100k-150k, a dla herosów 20k-30k zależnie od rodzaju.

Vabian - około 100k (cena uzależniona od szafirów i diamentów)

Te kamienie kupuj od ludzi na amerykańskim dyskrycie. Najlepiej przez tydzień (zacznij od dzisiaj) monitoruj rynek diamentów i szafirów. Sprawdzaj za ile Amerykańce sprzedają i kupują. Moim zdaniem, cena powinna być mniejsza dzisiaj, bo ludzie sobie pofarmili (o ile to ktoś jeszcze robi) przez weekend. A im więcej towaru, tym mniejsza cena. Polecam jednak to sprawdzić żeby nie przepłacić.

Co do obsidianowej zbroi. To też bardzo dużo. Chyba gdzieś około 400k. Wszystko też zależy od ecto i shardów. Te też polecam od graczy skupować, ale tylko na Amerykańskim dyskrycie i tylko po obejrzeniu i wyciągnięciu średniej ceny.

Reszta, to elitarne zbroje (obsi i vabbian, to też elitarne zbroje, ale za nie masz po 1 ptk. a te tutaj Ci się tylko liczą do ilości) i razem z surowcami chodzą po 75k.

Co do broni. Broń oprawcy z Wojny w Krycie chodzi chyba po 50k albo po 25k (dawno nie grałem). To najtańsza broń, która zalicza się do HoM-a. Na drugim miejscu jest Destroyer's Weapon (broń niszczycieli, miecz niszczycieli etc.).

Polecam zrobić Wojnę w Krycie. Za nią masz już jedną broń Oprawcy, czyli 1 pkt. w kieszeni.

Co do farmienie wojem. Polecam 100b na FoWSC, ale musisz na filmikach ogarnąć i znaleźć jakąś gildię albo chodzić i pisać po angielsku.

Huh, jak widać nici z zakupów. Jak na razie dysponuję skromnym budżetem 25k, brakiem buildu i postaci do farmy. Nigdy nie aspirowałem do 30 punktów. Moim celem było raczej coś koło 15. No ale jakby komuś się chciało, cały czas zapraszam do wspólnej gry.

Cześć wszystkim!

Z góry chciałbym zaznaczyć, że temat tyczy się bardziej GW1 i jest skierowany, do ludzi posiadających pełne konta w pierwszej części.

Jak chyba wszyscy wiedzą, za osiągnięcia w GW1 będziemy mieć dostęp do różnych fajnych przedmiotów i petów w drugiej części. Będzie to dostępne za pomocą "Hall of Monuments", swoistego miejsca składowania naszych wybitniejszych osiągnięć.

Otóż w związku z tym, szukam ludzi, którzy chcieliby owe punkty pouzupełniać, a raczej pomóc mi w tym, gdyż w GW1 nigdy jakoś hardcorowo nie grałem, a czasy, w których w tą grę grałem że tak powiem "na poważnie" to lata dawne, jeszcze zanim stałem się dobrym graczem. Tak więc poszukuję ludzi, którzy byliby cierpliwi, nie brzydzili się tłumaczyć i pomagać newbowi i ogólnie byli fajnymi ludźmi do wspólnej gry. Aktualnie zmagam się z kończeniem kampanii Nightfall, a potem miałem zamiar zabrać się za dokańczanie na poziom eksperta wszystkich misji w Prophecies i Factions. Następnym celem byłoby zdobycie jakiegoś Destoretr's Weapona, a potem kto wie, może jakieś PvP tytuły?

Moja postać w grze ma ma nick Zeler Mifer, jest to wojownik, naturalnie mam go rozwiniętego do maksymalnego poziomu, jednak brakuje mu trochę stabilnego i porządnego buildu pod PvE.

Jeśli chodzi o zebranie się w grupę, to kontakt można ze mną złapać za pomocą skajpa - zelertoprohunte, emaila - zeler11@gmail.com, napisania wiadomości w LoLu, na którym jestem bardzo często, jeśli nie non stop - Sulre, bądź naturalnie pisząc swój nick tutaj, w tym temacie.