Też podzielam wasze zdanie. JP najtrudniejszy ze wszystkich (nie liczę tych z BG). Swoją nornką która jest wyższa od ludzi i ich postury skakało się przyjemnie choć trudno, a to z tego względu, że te zielone, trupie łapska mnie często łapały. Najsłabsi odpadają, co było widać, ahh ten wyścig szczurów, odpadający gracze po każdym skoku i ja sam skaczący przez wybite okno, uczucie szczęścia i adrenalina buzująca we krwi Zajęło mi to około 2h, jednak dziesiątki nieudanych prób i szaleństwo na twarzy rekompensowały nagrody. Coś wspaniałego po prostu.
Halloween update
jak powiedziałem tak zrobiłem .. różnica między 5 a 20 charami skaczącymi jest diametralna - jeszcze się kuźwa tradycyjnie na początku zaklinowałem.. nie wiem jak ja zdążyłem :]
Dwarfar... szaleństwo na twarzy... dobrze, że nic pod ręką nie miałem do rzucania - ale czasami wiązanka szła
Kocham za takie zabawy ANet ... teraz pozostaje czekać na 21 dziś i fajną zabawę i niespodzianki w LA ... no a po evencie trzeba będzie odwiedzić nowe mini-dungi i jumpingi
Te JP mnie przerastają T.T Nie mogę zdążyć zeskoczyć na to kółko, zawsze mnie złapią >.> No nic teraz czekać do 21.
No więc ArenaNet zaserwowała nam dość klasyczną rzecz, czyli mini dungeon z "cieniem wkurzonego władcy" . Wcześniej poprzedził to wszystko przerywnik filmowy (lew na środku Lion's Arch wybucha i otwiera portal do wymiaru gdzie toczymy walkę z królem). Sama walka dość fajna połączona z jumping puzzlem, trzeba umieć skakać bo jest kilka takich momentów, gdzie jak je zlekceważymy to spadniemy i zginiemy
. Boss ma kilka fajnych umiejętności, trzeba uważać na fear, bo zrzuca często z platformy i giniemy
.
Moim zdaniem ArenaNet dała radę, bo walka daje fun, a o to w tym wszystkim chodzi
Ciężko zdobyc party jak się nie ma 80 lvlu I jeszcze coś czasem zbugowane jest. Nie ocenie tego zdarzenia bo niestety nie brałem udziału :<
tak wyglądało całe zamieszanie i otwarcie dungeona - nie cała minuta.. ale za to jaka
[media=]
filmik jeszcze przetwarzany - dajcie mu z 5-10min by się do HD przerobił
@nie tyle zbugowane, co po prostu serwer się obciążył, wyobraźcie sobie, że wszyscy co byli zalogowaniu poszli do Laions Arch, kanały serwerowe się zapełniły i resztę wrzucało do overflowa, który jest między serwerowy, nie dziwię się że serwery się spociły i wysypały się pewne narzędzia, sam w środku nie byłem, bo party nie złożyłem, jutro po pracy na spokojnie sobie pójdę
Łapcie Panowie startowy event + przejście instancji.
Party było zbugowane, nikomu nie udało się wejść i zrobić tego dungeonu. Sa wszedłem i próbowałem zrobić. Sam ściągnąłęm Mad Kingowi połowe paska hp, ale niestety serwery wywaliło, może cośtam naprwili i da radę wejść z party. Zrobię jutro z gildią, teraz za późna pora dla mnie
Boss ubity solo. Reward to wybrane matsy eventowe, 144k expa, 10cio slotowy bag, 30pare srebra, i skrzynka, taka jaką zostawiają po sobie world bossy typu shatterer. Jak dla mnie cały ten event to po prostu coś epickiego. Widać, że ArenNet dba o swoich klientów i po raz kolejny nas nie zawiodła. PS: został jeszcze 4ty akt
MK zaliczony Żeby dostać tytuł z tego eventu trzeba zrobić wszystkie special achivy ?
Tak, ale jeszcze wszystkich nie da się zrobić. Trzeba czekać do 4-tej części eventu, która startuje jutro.
23 Października zawita do nas pierwszy większy update do Guild Wars 2, oprócz świątecznego eventu zostanie wprowadzony szereg aktualizacji między innymi:
1. Płatne turnieje - 8 drużyn będzie zmagać się na structed pvp o tytuł najlepszej oraz dodatkowe nagrody za 4 pierwsze miejsca.
1st place – 1 Gold Tournament Reward Chest, 360 glory, 360 rank points, 180 Gems
2nd place – 1 Silver Tournament Reward Chest, 240 glory, 240 rank points, 120 Gems
3rd place – 1 Silver Tournament Reward Chest, 120 glory, 120 rank points, 4 Tournament Tickets
4th place – 1 Silver Tournament Reward Chest, 120 glory, 120 rank points, 4 Tournament Tickets
5th place – 1 Copper Tournament Reward Chest
6th place – 1 Copper Tournament Reward Chest
7th place – 1 Copper Tournament Reward Chest
8th place – 1 Copper Tournament Reward Chest
Aby wziąć udział w turnieju będziemy musieli stworzyć 5-cio osobową drużynę, jednak jeżeli brakuje nam kolegów będziemy mogli wybrać się na bezpłatną wersje potyczek z randomowymi graczami.
2. Custom arenas - Kolejna nowość która zadowoli wszystkie zawodowe gildię pvp. Od teraz będzie można wynająć prywatne serwery do spvp i zmagać się na nich w z góry wybranych przez nas zasadach.
3. Nowe eventy, jumping puzzle, przeciwnicy, mini-dungeony - Świat Tyrri ulegnie przemianie i zostanie wzbogacony w dodatkowe eventy, skakanki, przeciwników oraz kompletną nowość instancje czekające na końcu niektórych meta eventów które będą w pewnym sensie ogromnymi otwartymi raid'ami. Razem z towarzyszami na mapie będziemy mogli odblokować sekretne miejsca na mapie gdzie zmierzymy się w ogromnych bataliach ze wszelkiej maści kreaturami. Należy również zaznaczyć że im większa ilość graczy weźmie w nich udział to tym silniejsi staną się przeciwnicy.
4. Nowe przedmioty w cash-shopie - Black Lion Trading Company został urozmaicony o nowe przedmioty wizualne nawiązujące swoją tematyką do Halloween.
5. Shadow of the Mad King - Szalony Król powraca w świątecznym evencie który został podzielony na 4 etapy i będzie trwać od 23.10-2.11(niektóre źrodła podają datę od 22). Co będzie na nas w nim czekać? Tego nie wie nikt, nie licząc pracowników ArenaNet'u. Możemy się jedynie spodziewać specjalnych eventów, mini-gier, oraz szeregiem misji związanych z historią Dyniowego Króla (w jednym z wywiadów któryś z lead-designer zdradził że w drugiej odsłonie Guild Wars Król doczeka się własnego głosu).
Z góry przepraszam, za wszystkie błedy językowe ale żadnen ze mnie redatkor tylko pseudo-komentator. Co Panowie/Panie sądzicie o pierwszym-większym updatcie? Ja osobiście jestem niezwykle nakręcony i nie omieszkam sobie zarezerwować tygodnia na zwiedzenie wszystkich nowinek Także do zobaczenia w grze.
*Wszelkie informacje zostały zebrane oraz upożądkowane przez Zyłę