Halloween update

23 Października zawita do nas pierwszy większy update do Guild Wars 2, oprócz świątecznego eventu zostanie wprowadzony szereg aktualizacji między innymi:

1. Płatne turnieje - 8 drużyn będzie zmagać się na structed pvp o tytuł najlepszej oraz dodatkowe nagrody za 4 pierwsze miejsca.

1st place – 1 Gold Tournament Reward Chest, 360 glory, 360 rank points, 180 Gems

2nd place – 1 Silver Tournament Reward Chest, 240 glory, 240 rank points, 120 Gems

3rd place – 1 Silver Tournament Reward Chest, 120 glory, 120 rank points, 4 Tournament Tickets

4th place – 1 Silver Tournament Reward Chest, 120 glory, 120 rank points, 4 Tournament Tickets

5th place – 1 Copper Tournament Reward Chest

6th place – 1 Copper Tournament Reward Chest

7th place – 1 Copper Tournament Reward Chest

8th place – 1 Copper Tournament Reward Chest

Aby wziąć udział w turnieju będziemy musieli stworzyć 5-cio osobową drużynę, jednak jeżeli brakuje nam kolegów będziemy mogli wybrać się na bezpłatną wersje potyczek z randomowymi graczami.

2. Custom arenas - Kolejna nowość która zadowoli wszystkie zawodowe gildię pvp. Od teraz będzie można wynająć prywatne serwery do spvp i zmagać się na nich w z góry wybranych przez nas zasadach.

3. Nowe eventy, jumping puzzle, przeciwnicy, mini-dungeony - Świat Tyrri ulegnie przemianie i zostanie wzbogacony w dodatkowe eventy, skakanki, przeciwników oraz kompletną nowość instancje czekające na końcu niektórych meta eventów które będą w pewnym sensie ogromnymi otwartymi raid'ami. Razem z towarzyszami na mapie będziemy mogli odblokować sekretne miejsca na mapie gdzie zmierzymy się w ogromnych bataliach ze wszelkiej maści kreaturami. Należy również zaznaczyć że im większa ilość graczy weźmie w nich udział to tym silniejsi staną się przeciwnicy.

4. Nowe przedmioty w cash-shopie - Black Lion Trading Company został urozmaicony o nowe przedmioty wizualne nawiązujące swoją tematyką do Halloween.

5. Shadow of the Mad King - Szalony Król powraca w świątecznym evencie który został podzielony na 4 etapy i będzie trwać od 23.10-2.11(niektóre źrodła podają datę od 22). Co będzie na nas w nim czekać? Tego nie wie nikt, nie licząc pracowników ArenaNet'u. Możemy się jedynie spodziewać specjalnych eventów, mini-gier, oraz szeregiem misji związanych z historią Dyniowego Króla (w jednym z wywiadów któryś z lead-designer zdradził że w drugiej odsłonie Guild Wars Król doczeka się własnego głosu).

Z góry przepraszam, za wszystkie błedy językowe ale żadnen ze mnie redatkor tylko pseudo-komentator. Co Panowie/Panie sądzicie o pierwszym-większym updatcie? Ja osobiście jestem niezwykle nakręcony i nie omieszkam sobie zarezerwować tygodnia na zwiedzenie wszystkich nowinek :) Także do zobaczenia w grze.

*Wszelkie informacje zostały zebrane oraz upożądkowane przez Zyłę

wiem jedno, z doświadczenia GW1, event będzie fajny - ten halloweenowy :) - Mad King zawsze ściągał tłumy do Lions Arch na "zabawy" :). Specjalnie poubierane każde większe miasto, nawet muzyczki w tych miastach były inne, klimacik był.

Nowości - dodatki - czy jak je tam zwał. Ja się cieszę, nie skończyłem jeszcze "starych" rzeczy a już czekają mnie nowe.. miło :)

GW2 mi się podoba i dlatego w to gram, jeśli twórcy dodają kolejne elementy, które mi się podobają to dlaczego mam nie być zadowolony?

Tak jak sądziłem, będzie baaardzo klimatycznie. Biegać po mieście, podziwiać piękne dekoracje, bawić się w utworzone eventy specjalnie przygotowane na tę okazje mniam, coś pięknego. Tylko, że może być jeden mały problem, europejczycy nie obchodzą za bardzo Halloween, więc nie tak łatwo będzie poczuć ten świąteczny nastrój, za to amerykanie będą wniebowzięci, bo to tradycja u nich od setek lat.

Już nie mogę się doczekać świąt bożego narodzenia w Guild Wars 2 :D To będzie dopiero pokaz na skalę światową :D

Super klimat. ANet jak zawsze się postarał. Cieszę się, że nareszcie dodadzą custom areny, jeżeli to pewne. Brak mi tylko jeszcze jakiegoś lepszego balansu na pvp i byłbym kompletnie zadowolony.

Widzę eventy pvp jak w Gw1 :D Mega pozytywnie. Fajnie, że po mimo braku abonamentu gra jest cały czas rozwijana.

Jestem ciekawy o co z tym chodzi

Historia opowiedziana w czterech aktach

Akt I – zaczyna się 22 października.

Akt II – zaczyna się 26 października.

Akt III – zaczyna się 28 października.

Akt IV – zaczyna się 31 października.

Jestem ciekawy o co z tym chodziHistoria opowiedziana w czterech aktachAkt I – zaczyna się 22 października.Akt II – zaczyna się 26 października.Akt III – zaczyna się 28 października.Akt IV – zaczyna się 31 października.

Jedyne co mi przychodzi do głowy to szereg meta eventów który będzie się rozwijał w ciągu tego tygodnia. Może stworzą nawiązanie do Palawy Joko... się zobaczy.

Przypomina mi się klimat wspaniałych eventów z GW1, martwi mnie jednak to, że Bitwy Kostiumowe (w GW1 szedłeś do NPC-a, on cię teleportował do lokacji, a ty byłeś przebrany za któregoś ze znanych NPC-ów, głównie bohaterów w grze) mają nie być tym, czym były w GW1.

@Zyla

To raczej będzie z powrotem Szalonego Króla.

@ZylaTo raczej będzie z powrotem Szalonego Króla.

No z pewnością to będzie głównym wydarzeniem, jednak Joko i Mad King nigdy się nie lubili w ostatni Halloween była chyba nawet z tym mini gra związana aby pomóc Królowi zabić kapłanów Palawy Joko.

I jak się wam event podoba ? :D I o co chodzi z tym eventem w LA? ;x

Event spoko, jak na dzisiaj to idzie zrobić narazie dwa achievy, z tymi paczuszkami ze słodyczami i rozbijaniem dyń rozwalonych po całej Tyrii. Pewnie do tego są akty. Później pewnie będzie można wejść do świata Mad Kinga zrobić u niego JP i wszystkie inne achievy. Marzy mi się tytuł Emissary of the Mad King ^^. Lion's Arch wygląda pięknie klimatycznie :). Co to tego eventu w LA, to jeszcze nie załapałem.

I jak się wam event podoba ? I o co chodzi z tym eventem w LA? ;x

Jest to w pewnym sensie odliczanie do powrotu Króla, na rynku pojawia się duch który rozpocznyna scavenger hunt. Polega to na kompletowaniu historii związanych z Mad King'iem które możemy połączyć w pierwszy tom.

Miejsca gdzie znajdują się poszczególne części tomiku gdzieś tak od ~3 minuty:

[media=]

Ale fajny labirynt teraz zrobili :D Btw. zrobiłem reloga bo stworzyli nowy teren, i teraz nie mogę wbić -.-

nie bawiłem się w re-enter bo nie miałem czasu... ale faza 2 eventu powaliła mnie... mini giereczki, zonka z eventami mobkami nagrodami :D jumping puzzle są zaje3$^$%biste :D

to to się nazywa fajny evencik :D

a na stronie jak zwykle żadnej informacji :D... ale nie dziwota, by się dowidzieć co się dzieje, trzeba grać bo patch notki nic nie mówią :P

Ten drugi akt powinni wprowadzić na stałe :P Strasznie mi się podobają nowe lokacje i minigra z polem dyniowym. No i w dodatku nowy jumping puzzle stał się oficjalnie moim ulubionym :) Jakby ktoś miał problemy z jego wykonaniem:

A o co chozi w lunatic inquisition ?

http://soundcloud.co...-halloween-2012

gdyby ktoś chciał sam soundtrack przesłuchać, Żyła go wrzucił w opis swojego filmiku ale wiem, że nie wszyscy czytają ;)...a warto posłuchać, Jeremy Soule po raz kolejny udowadnia, że jest geniuszem i jednym z najlepszych kompozytorów muzyki do gier komputerowych ;).

Swoją drogą Guild Wars 2 ma najbardziej klimatyczne "sezonowe" eventy ze wszystkich gier MMO, poczynając od muzyki, po content i artstyle. Grałem już w wiele MMO, ale nigdzie owe eventy nie były na takim poziomie jak w GW1 i teraz w GW2, a czekają nas jeszcze przecież 2 akty!

powiem tak... clock tower jest świetny ale pomysł by wpuszczać po 20 osób na jedne puzzle jest przekichany... szczególnie dla postaci małych.. nie widzę swojej Asury, nie wiem kiedy wyskakuje i gdzie lece... szlak mnie trafia.. po prostu to @$#% człowieka jak spada tylko dlatego, że nagle widzi jak jego postać skacze lekko w lewo a nie na wprost tak jak chciał, albo zsuwa się z platformy tylko dlatego, że nie wie gdzie jego char jest... nie wiem jakim cudem gościu to robił "solo" będę się logował ~5 rano i jeśli będą ludzie to oleje to całkowicie, szkoda moim nerwów i czasu na próby które kończą się failem przez to, że człowiek gra na ślepo.

Akt II powala w zupełności, te mini gierki jak dla mnie powinny zostać, chociaż wciąż wierzę, że dojdzie pare podobnych na stałe ;). Jumping puzzle świetna sprawa, siedziałem tam z 2 godziny i ćwiczyłem z tymi gromadami ludzi, którzy niestety dość przeszkadzali, szczególnie jak wszedl gruby norn 3 metrowy, albo charr >.> . Do tego jumpinga poleciłbym rasę norna, nawet na najmniejszym rozmiarze ją widać, przez co ludzie aż tak strasznie nie przeszkadzali :). (chyba wszystkie achievy i tak lecą na konto). Stawiam, że AKT III i IV będą równie genialne :). Wiele developerów gier powinno się uczyć od ANet jak robić eventy :).

Najgorszy jest początek, bo potem juz duzo ludzi nie ma. Denerwuje mnie to, że trzeba się spieszyć >.> A po za tym fajnie im to wyszło :D