Witam!Jak wyglada handel czy inaczej pisząc "Szlaki Handlowe" co to jest jak to działa i czy można troche zarobić.
Handel
W dużym skrócie crafcisz tradepacka w 1 miejscu zanosisz go do gold tradera na innej mapie i otrzymujesz za to po 22 godzinach zapłatę . Czym dalej tachasz paczkę tym więcej zarobisz . http://eloth.org/tradeprofit/
Czy opłacalny biznes ? Za noc największy farmuch u mnie w gildi farmi po +500g więc wydaje mi się że można sporo ... nie trochę zarobić . Tyle że większość ,,lepszych'' szlaków jest obstawione przez gildie i nie przejedziesz od tak bez dogadania się .
W dużym skrócie crafcisz tradepacka w 1 miejscu zanosisz go do gold tradera na innej mapie i otrzymujesz za to po 22 godzinach zapłatę . Czym dalej tachasz paczkę tym więcej zarobisz . http://eloth.org/tradeprofit/Czy opłacalny biznes ? Za noc największy farmuch u mnie w gildi farmi po +500g więc wydaje mi się że można sporo ... nie trochę zarobić . Tyle że większość ,,lepszych'' szlaków jest obstawione przez gildie i nie przejedziesz od tak bez dogadania się .
hehehe takkk
Ale jak przenosisz jakieś drogie ładunki to najlepsza jest obstawa czyli najemnicy xD
Płacisz im a oni cię chronią
Ale są takę piraci że piszę ci że cię ochronią i bd wszystko ok
A tu wywalają cie z pt zabijają i biorą twój towar xd
Okej,wiec od jakiego level'a zaczęć się w to bawić ? Czy na moim Aktualnym 21 (Dzisiaj dobije do 25) da rade zarobić pare groszy ?
Czyli tylko robię plecak w miejscu A i jadę do miejsca B jak te szlaki wygladają ? Czy na mniejszych odcinkach da się coś zarobić ?
EDIT:O aż 3golda bym dostał za transport z Madahevi do Falcort Plains.
EDIT2:Czy moge zabrać więcej tych plecaków i czy coś w nich musi być oprócz wycraftowania ich ?
EDIT3:Sory jeżeli pytania będą irytować ,lecz chce się wszystkiego dowiedzieć i zacząć tak zarabiać.
1. Mozesz sie bawić i od lv 10, pod warunkiem, że biegasz na bezpiecznych mapach. Tak - zarobic się da, szczególnie po wschodniej stronie.
2. Robisz paczke z punkcie A i masz ją dostarczyćć do wybranego przez siebie punktu B. Nie ma czegos takiego jak "szlak". Mozesz wybrać dowalna drogą i środek transportu. Jeśli Ci się chce, to mozesz sobie wpław opłynąć kontynent, wejść na najwyższa góre i zejść do punktu B. Oczywiście nie jest to opłcalne, ale nikt Cie nie ogranicza. Najszybsza droge często nie wiedzie przez udeptane drogi.
3. Potrzebujesz tylko wykraftowaną paczkę.
4. Możesz zabrać więcej przy pomocy maszyn/statków. Farm cart ma dwa miejsca na paczki + jedną na sobie masz. W sumie 3. Farm wagon ma 4 miejsca + jedna na Tobie. w sumie 5. Statek kupiecki ma 20 miejsc na paczki. Aczkolwiek te wszystkie środki transportu są stosunkowo drogie. Na tym lv nie jesteś w stanie sobie na nie pozwolić.
5. Pytaj śmiało. Kto pyta nie błądzi.
Okej,wiec myśle czy nie spróbować zarobić trochę grosza na tym.Czy drogi jest craft tego plecaka ? I dodatkowo (Pewnie założe temat ,lecz sie zapytam) czy są jakieś polskie Klany na Orchindna serwer ?
Są, ale bardzo długie kolejki nawet do 2-3h sie czeka na wejscie. Wiele klanów tworzy się na NUI i nie ma kolejek, jest naprawde z kim grać
Na Orchidna ? Kolejki max 300 osób ostatnio.Dobra tak czy inaczej chyba wiem wystarczająco.Do Zamknięcia.
Witam!Jak wyglada handel czy inaczej pisząc "Szlaki Handlowe" co to jest jak to działa i czy można troche zarobić.