Hanz i jego zastrzeżenia co do pracy moderatorów

Witam, w związku z pojawieniem się pewnych wątpliwości piszę niniejsze zażalenie.

Powodem są dwie sprawy:

1. Sprawa odnosi się do obrazy użytkownika, za którą otrzymałem 1 punkt ostrzeżeń, a konkretnie do następującego mojego postu:

Mam tylko jedno pytanie ... jak wielkim przegrywem życiowym trzeba być aby stać się tak pustym człowiekiem ?

Zgodziłbym się z decyzją moderatora bo wina z mojej strony jest ewidentna, gdyby nie jeden pewny szczegół, a mianowicie czas po jakim dany punkt został mi przyznany i głupie wytłumaczenie moda, że użytkownik dopiero teraz poczuł się urażony. Temat został zamknięty i wylądował w śmietniku, w związku z z czym uważam, że nie powinienem już po tym czasie otrzymać punktu, szczególnie, że kilka postów pod moim wypowiedział się inny moderator i nie wręczył mi ostrzeżenia.

Po za tym było to tylko stwierdzenie faktu,

Ostrzeżenie otrzymałem 27 stycznia 2015 roku o godzinie 16:31 i jeśli administracja uzna moje stanowisko to proszę o anulowanie mi tego punktu.

2. Sprawa odnosi się do obrazy użytkownika, za którą otrzymałem 2 punkty ostrzeżeń, a konkretnie do zamieszczonego przeze mnie statusu:

Witam szanownych użytkowników forum jak i również pozostały plebs

Tu z kolei nie zgodzę się z decyzją moda bo nie widzę w tym nic obraźliwego ale na początek krótko o tym czym jest plebs

Plebs - najniższa warstwa ludności miejskiej (najbiedniejsi), pozbawiona majątku i obywatelstwa, złożona m.in. z robotników, służby, żebraków i marginesu społecznego, a także czeladników i niewolników.

W wypadku mojego statusu pojęcie to odnosiło się właśnie do marginesu społecznego forum to znaczy: do wszelkiego rodzaju trolli, fake'erów oraz botów, których ostatnio przybywa.

Nie zgadzam się i nie widzę nic obraźliwego w tym statusie, w związku z czym wnioskuję o cofnięcie mi tych dwóch punktów ostrzeżeń przez moderatora, który je wystawił lub po rozpatrzeniu przez administrację.

Ostrzeżenia otrzymałem 10 lutego 2015 roku o godzinie 18:20 EDIT: Proszę o łagodniejszą karę.

To tyle w kwestii mojego zażalenia proszę szanowną administrację o rozpatrzenie sprawy i poinformowanie mnie o decyzji.

Dziękuję za wyrozumiałość i pozdrawiam,

Szczery Błazen,

Hanz.

wiesz co jako użytkownik to mogę ci powiedzieć ze

pierwszy powód jest jeszcze zrozumiały i można uznać ze nie powinien ci się należeć punkt ostrzeżenia jeśli był on dodany dużo później i jeśli jest tak jak to pisałeś ze inny mod wypowiadał się poniżej twojej wypowiedzi i nie dal ci od razu punktów ostrzeżenia

ale co do drugiej części wypowiedzi to punkty ci się należna bo nawet jeśli pisałeś do trolli itp to jednak sposób twojej wypowiedz nie jest jednoznaczny ze celujesz słowem "plebs" w tą grupę forumowiczów wiec tutaj ewidentnie wina twoja za niedoprecyzowanie wypowiedzi wiec sorry ale musisz cierpieć za to ze ktoś poczuł się dotknięty :P

Wywody na temat kompetencji modow nie niosa ze soba nic dobrego. Mod ma racje i koniec:D

ale co do drugiej części wypowiedzi to punkty ci się należna bo nawet jeśli pisałeś do trolli itp to jednak sposób twojej wypowiedz nie jest jednoznaczny ze celujesz słowem "plebs" w tą grupę forumowiczów wiec tutaj ewidentnie wina twoja za niedoprecyzowanie wypowiedzi wiec sorry ale musisz cierpieć za to ze ktoś poczuł się dotknięty

Wiesz może i masz rację ale nadal uważam za niesprawiedliwe przyznanie mi od razu dwóch punktów.

Co do pierwszej sprawy to tak dokładnie było jak napisałem i uważam, że przyznanie punktu ostrzeżeń w momencie gdy minęło sporo czasu od napisania postu i jeszcze w dodatkowo po zamknięciu i de facto usunięciu tematu.

Wywody na temat kompetencji modow nie niosa ze soba nic dobrego. Mod ma racje i koniec:D

Ja tylko przedstawiam swoje stanowisko w tej sprawie i chcę ją rozwiązać. Jeżeli moje prośby zostaną rozpatrzone pomyślnie to będę zadowolony jeśli natomiast negatywnie to trudno nie zamierzam urządzać żadnych cyrków czy szopek po prostu zależy mi na wyjaśnieniu tych dwóch spraw.

Z tym plebsem sam tak pisałem z 3-4 razy i warna za to nigdy nie dostałem. Zdjąć warna to Ci raczej nie zdejmą, ale gdybyś apelował o warna (jak w moim przypadku :D), to możliwe, że ta osoba by go dostała. Dat logic

Ja to bym ci od razu perma dał za całokształt

Hanz, zacznij po prostu pisać tak by nikogo nie obrazić. Bo w obu wypowiedziach obraziłeś kogoś - tu przyznaję, ostrzeżenia należały Ci się jak psu buda.

I na nic tłumaczenie, co oznacza słowo plebs. Użyte w dzisiejszych czasach nabiera znaczenia negatywnego i jednoznacznie obraźliwego. Gdybym miał się przyczepić to napisałbym, że przywitałeś kilku swoich kolegów a resztę obraziłeś. Taka właśnie jest rola moderatora, by temperować jednostki które zarówno obrażają innych bezpośrednio jak i swoją grą słowną.

Reasumując. Staraj się nie używać wyrazów uznanych za obraźliwe. A przede wszystkim nie wdawaj się w kłótnie i dyskusje poniżej pewnego poziomu.

Ja to bym ci od razu perma dał za całokształt

I bardzo proszę ...

Hanz, zacznij po prostu pisać tak by nikogo nie obrazić. Bo w obu wypowiedziach obraziłeś kogoś - tu przyznaję, ostrzeżenia należały Ci się jak psu buda.I na nic tłumaczenie, co oznacza słowo plebs. Użyte w dzisiejszych czasach nabiera znaczenia negatywnego i jednoznacznie obraźliwego. Gdybym miał się przyczepić to napisałbym, że przywitałeś kilku swoich kolegów a resztę obraziłeś. Taka właśnie jest rola moderatora, by temperować jednostki które zarówno obrażają innych bezpośrednio jak i swoją grą słowną. Reasumując. Staraj się nie używać wyrazów uznanych za obraźliwe. A przede wszystkim nie wdawaj się w kłótnie i dyskusje poniżej pewnego poziomu.

Staram się ale sam rozumiesz, że nie jest to zawsze możliwe.

Ale zauważ dwie rzeczy.

Pierwsza odnosi się do punktu 1. Gdybym dostał ostrzeżenie wcześniej to nie miałbym żadnych zastrzeżeń ale temat został zamknięty i usunięty a ja zostałem ukarany już o wiele później. To trochę tak jakbym komuś przywalił, a ta osoba poszła na obdukcję dopiero gdy obrażenia by się zagoiły. Sam przyznasz, że takie działanie nie ma większego sensu, prawda?

Druga, punkt 2, faktycznie mogłem kogoś urazić tym wpisem ale dlaczego otrzymałem akurat dwa punkty ostrzeżeń? zamiast jednego? a nie było to słowo wulgarne czy bezpośrednio skierowane w jakąś osobę/osoby.

Myślę, że to trochę przesada. Jeżeli kiedykolwiek dostanę permę tu na forum to tylko za to, że jestem szczery jeśli to wada to trudno ale nie zamierzam się jej pozbywać.

Zaznaczam jednak, iż w pierwszym pkt. nie neguję swojej winy, a jedynie pragnę zwrócić uwagę na pewien problem, bo jeśli już ktoś wymierza karę to niech to robi w odpowiednim czasie (mam na myśli czas do zamknięcia tematu). Dopóki temat jest otwarty to jestem skłonny się zgodzić ale w momencie gdy temat ląduje w śmietniku to takie coś nie powinno mieć miejsca i jest działaniem nielogicznym przynajmniej dla mnie.

I bardzo proszę ...Staram się ale sam rozumiesz, że nie jest to zawsze możliwe. Ale zauważ dwie rzeczy.Pierwsza odnosi się do punktu 1. Gdybym dostał ostrzeżenie wcześniej to nie miałbym żadnych zastrzeżeń ale temat został zamknięty i usunięty a ja zostałem ukarany już o wiele później. To trochę tak jakbym komuś przywalił, a ta osoba poszła na obdukcję dopiero gdy obrażenia by się zagoiły. Sam przyznasz, że takie działanie nie ma większego sensu, prawda?Druga, punkt 2, faktycznie mogłem kogoś urazić tym wpisem ale dlaczego otrzymałem akurat dwa punkty ostrzeżeń? zamiast jednego? a nie było to słowo wulgarne czy bezpośrednio skierowane w jakąś osobę/osoby.Myślę, że to trochę przesada. Jeżeli kiedykolwiek dostanę permę tu na forum to tylko za to, że jestem szczery jeśli to wada to trudno ale nie zamierzam się jej pozbywać.Zaznaczam jednak, iż w pierwszym pkt. nie neguję swojej winy, a jedynie pragnę zwrócić uwagę na pewien problem, bo jeśli już ktoś wymierza karę to niech to robi w odpowiednim czasie (mam na myśli czas do zamknięcia tematu). Dopóki temat jest otwarty to jestem skłonny się zgodzić ale w momencie gdy temat ląduje w śmietniku to takie coś nie powinno mieć miejsca i jest działaniem nielogicznym przynajmniej dla mnie.

Punkt pierwszy - o ile się orientuję, nie ma czegoś takiego jak czas na przyznanie komuś ostrzeżenia. Może moderator przeoczył na początku Twoją wypowiedz. A prawdopodobnie ktoś Cię zgłosił i moderator został zobligowany do odpowiedniego posunięcia.

Punkt drugi - idąc za regulaminem forym - cytuję: "Obrażanie innych użytkowników - 1-3 w zależności od skali zdarzenia." Zatem moderator równie dobrze mógł Ci wlepić nawet 3 punkty ostrzeżeń.

Wszystko jak dla mnie znajduje uzasadnienie w regulaminie.

To że ktoś jest trollem nadal nie daje ci prawa do obrażania go. Od tego są moderatorzy żeby się takich osób pozbywać, a ty masz przestrzegać regulaminu korzystając z forum koniec kropka.

Staram się ale sam rozumiesz, że nie jest to zawsze możliwe.

PS. sarkazm

Punkt pierwszy - o ile się orientuję, nie ma czegoś takiego jak czas na przyznanie komuś ostrzeżenia. Może moderator przeoczył na początku Twoją wypowiedz. A prawdopodobnie ktoś Cię zgłosił i moderator został zobligowany do odpowiedniego posunięcia.Punkt drugi - idąc za regulaminem forym - cytuję: "Obrażanie innych użytkowników - 1-3 w zależności od skali zdarzenia." Zatem moderator równie dobrze mógł Ci wlepić nawet 3 punkty ostrzeżeń. Wszystko jak dla mnie znajduje uzasadnienie w regulaminie.

1. Ale jednak jest to trochę nie zrozumiałe, jednak w porządku rozumiem Twoją opinię na ten temat i poniekąd przyznaję Ci rację.

2. Myślę, że jednak treść tego statusu nie była aż tak krzywdząca, aby nie można było potraktować mnie tylko 1 punktem ostrzeżeń, więc przyjmijmy że proszę o zmianę kary na lżejszą.

Pozostaje mi tylko czekać na stanowisko Administracji w tej sprawie i uszanować decyzję.

To że ktoś jest trollem nadal nie daje ci prawa do obrażania go. Od tego są moderatorzy żeby się takich osób pozbywać, a ty masz przestrzegać regulaminu korzystając z forum koniec kropka.

Daruj sobie. Nigdzie nie powiedziałem, że nie zamierzam przestrzegać regulaminu, po prostu przedstawiłem swoje zastrzeżenia.

Co do punktu 1 jestem skłonny Ci warna usunac tylko i wylacznie z tego wzgledu, z temat zostal usuniety. W innym przypadku nie byloby takiej mozliwosci nawet gdyby temat zostal zamkniety. Takze jak bede w domu to Ci odejme 1 pkt karny.

Co do punktu 2 zgadzam sie absolutnie z wymierzona kara. Dwa punkty ostrzeżeń to wystarczajaca kara ; ) Slowo plebs nie jest mile widziane. Jestem pewny, ze nie chciałbyś by ktos Cie nazwal plebsem.

Co do punktu 1 jestem skłonny Ci warna usunac tylko i wylacznie z tego wzgledu, z temat zostal usuniety. W innym przypadku nie byloby takiej mozliwosci nawet gdyby temat zostal zamkniety. Takze jak bede w domu to Ci odejme 1 pkt karny.Co do punktu 2 zgadzam sie absolutnie z wymierzona kara. Dwa punkty ostrzeżeń to wystarczajaca kara ; ) Slowo plebs nie jest mile widziane. Jestem pewny, ze nie chciałbyś by ktos Cie nazwal plebsem.

Dobrze i przy tym zostańmy, myślę że ta decyzja mnie satysfakcjonuje i dziękuję za rozpatrzenie sprawy w ten sposób. Temat można zamknąć.

Pozdrawiam bardzo serdecznie

Hanz

Daruj sobie. Nigdzie nie powiedziałem, że nie zamierzam przestrzegać regulaminu, po prostu przedstawiłem swoje zastrzeżenia.

No kolego domagasz się usunięcia punktów karnych za złamanie regulaminu bo wg. ciebie obrażanie osób które go nie przestrzegają jest ok. Wychodzi na to, że twoje umiejętności czytania ze zrozumieniem są na dość niskim poziomie bo nie rozumiesz co do ciebie napisałem, a przede wszystkim nie zrozumiałeś regulaminu.

W wypadku mojego statusu pojęcie to odnosiło się właśnie do marginesu społecznego forum to znaczy: do wszelkiego rodzaju trolli, fake'erów oraz botów, których ostatnio przybywa.

Tak jakbyś zapomniał treść swojego pierwszego posta.

Done.

Witam, w związku z pojawieniem się pewnych wątpliwości piszę niniejsze zażalenie.

Powodem są dwie sprawy:

1. Sprawa odnosi się do obrazy użytkownika, za którą otrzymałem 1 punkt ostrzeżeń, a konkretnie do następującego mojego postu:

Mam tylko jedno pytanie ... jak wielkim przegrywem życiowym trzeba być aby stać się tak pustym człowiekiem ?

Zgodziłbym się z decyzją moderatora bo wina z mojej strony jest ewidentna, gdyby nie jeden pewny szczegół, a mianowicie czas po jakim dany punkt został mi przyznany i głupie wytłumaczenie moda, że użytkownik dopiero teraz poczuł się urażony. Temat został zamknięty i wylądował w śmietniku, w związku z z czym uważam, że nie powinienem już po tym czasie otrzymać punktu, szczególnie, że kilka postów pod moim wypowiedział się inny moderator i nie wręczył mi ostrzeżenia.

Po za tym było to tylko stwierdzenie faktu,

Ostrzeżenie otrzymałem 27 stycznia 2015 roku o godzinie 16:31 i jeśli administracja uzna moje stanowisko to proszę o anulowanie mi tego punktu.

2. Sprawa odnosi się do obrazy użytkownika, za którą otrzymałem 2 punkty ostrzeżeń, a konkretnie do zamieszczonego przeze mnie statusu:

Witam szanownych użytkowników forum jak i również pozostały plebs

Tu z kolei nie zgodzę się z decyzją moda bo nie widzę w tym nic obraźliwego ale na początek krótko o tym czym jest plebs

Plebs - najniższa warstwa ludności miejskiej (najbiedniejsi), pozbawiona majątku i obywatelstwa, złożona m.in. z robotników, służby, żebraków i marginesu społecznego, a także czeladników i niewolników.

Nie zgadzam się i nie widzę nic obraźliwego w tym statusie, w związku z czym wnioskuję o cofnięcie mi tych dwóch punktów ostrzeżeń przez moderatora, który je wystawił lub po rozpatrzeniu przez administrację.

Ostrzeżenia otrzymałem 10 lutego 2015 roku o godzinie 18:20 EDIT: Proszę o łagodniejszą karę.

To tyle w kwestii mojego zażalenia proszę szanowną administrację o rozpatrzenie sprawy i poinformowanie mnie o decyzji.

Dziękuję za wyrozumiałość i pozdrawiam,

Szczery Błazen,

Hanz.