Hardcore, jak grać

Witam,

Chciałbym zacząć grać na hardkorze, jednak prosiłbym o parę rad, na co zwracać uwagę, jak się mają ceny w stosunku do SC itp.

Na SC wbiłem 2x 70lvl więc mechanikę gry jako tako znam i nie jestem kompletnie nowy :)

+ Jaki build polecacie. Chciałbym grać rangerem, ew. Witchem z dużym zasięgiem czarów.

ja też mam właśnie ten sam problem, macie jakieś porady?

nie jestem jakimś tam znawcą, ale większość buildów bazuje na jak najwiekszym hp i defensywie, tzw glass cannon builds nie mają racji bytu :) poza tym bossy lepiej ubijać w party, szczególnie ten w drugim akcie daje mi się we znaki gdy próbuje zabić go solo

Generalnie najbardziej popularne buildy czyniące rzeź i spustoszenie to:

• Witch/Marauder/Ranger pod Lightning Arrow/Split Arrow
  • Witch/Marauder pod Freezing Pulse/Ice Spear/ (tzw. Cold Crit)
  • Witch/Marauder pod Ethereal Knives
  • Witch/Marauder Summoner
  • Witch/Marauder Totemmer
  • Marauder Groundslammer

Każdy z nich jest dobry - proszę wybierać tego najbardziej słit (dajmy na to, na podstawie jutuba).

Jednak ze względu na HC nie polecam:

• Groundslammer'a - jest melee, co sprawia że paść jest duuuuużo łatwiej. Z drugiej strony jest świetny, żeby się na początku nahapać itemów, bo przez pierwsze 50 lvli jest OP.
  • Lightning Arrow/Split arrow - postać świetna, jednak posiada wadę, której moja wątpliwa umiejętność gry nie jest w stanie sprostać -> ma dużo za duże dmg (w dodatku niekontrolowane) i pada od odbitego dmg.

I prócz tego radzę zacząć Maraderem - ze względu na wyższą przeżywalność.

nie jestem jakimś tam znawcą, ale większość buildów bazuje na jak najwiekszym hp i defensywie, tzw glass cannon builds nie mają racji bytu poza tym bossy lepiej ubijać w party, szczególnie ten w drugim akcie daje mi się we znaki gdy próbuje zabić go solo

Prawda ja mialem tez z nim problem luczniczka za malo lf mialem sprzedalem rekawiczki co mialy 5% do lf glupio zrobilem ;/

Tak swoja droga, jak gram zalozmy chce grac Duelistem - to ma to w ogole sens? Co jest z tym Duelistem, ze malo ludzi dochodzi do konca?

Bo właśnie większość buildów na niego to taki glass cannon. Sam mam 70 na softkorze w Cyclone pod lightning dmg i sieje rozpierdol, dmg tak ogromny, że sam jestem zdziwiony grając wcześniej Groundslammerem Maruderem. Jednak jest jedna wada - w obecnej fazie gry skille takie jak Leap Slam, Cyclone i inne związane z movementem często się bugują przez co padam jak mucha przy takiej ścinie, jako, że opieram się głównie na Life Stealu :>

Tak swoja droga, jak gram zalozmy chce grac Duelistem - to ma to w ogole sens? Co jest z tym Duelistem, ze malo ludzi dochodzi do konca?

Duelist jest niszową klasą dla tych co mają czas, wiedzę, umiejętności i przede wszystkim... kase. Tak jak rzucić waszmość IcesPL, duelista robi się głównie pod dps. Przykładowo idąc pod szybkość ataku wychodzi kolo ~7-8 hitów na sekundę. Widziałem gościa który ogarnął 15. Jest jeszcze jeden build, nie pomnę jaki (chyba crit dagger, ale nie chcę wprowadzać w błąd), który wyciska 30k dpsa.

No i oczywiście robiony pod flicker strike jest NIENAWIDZONY na pvp. Przynajmniej tak słyszałem, bo osobiście pvp nigdy nie tykam

Witam,

Chciałbym zacząć grać na hardkorze, jednak prosiłbym o parę rad, na co zwracać uwagę, jak się mają ceny w stosunku do SC itp.

Na SC wbiłem 2x 70lvl więc mechanikę gry jako tako znam i nie jestem kompletnie nowy :)

+ Jaki build polecacie. Chciałbym grać rangerem, ew. Witchem z dużym zasięgiem czarów.