Siemka. Jest możliwość założenia hasła na wyłączenie antywirusa czy coś w tym stylu? Posiadanie brata debila nie jest łatwe i trzeba sobie jakoś radzić.
Hasło na antywirus
Jeśli macie 1 konto, na dodatek admina trudno będzie. Bo jak jest sprytny to i tak je złamie. Jak dziedziczyłem komputer z siostrą, ja miałem admina, ona zwykłego usera. Co chciała jej wgrywałem, jednak nie mogła mieszać w systemie.
Większość antywirusów ma teraz w ustawieniach opcję dodania hasła, sprawdź w swoim.
Problem jest taki ze w tibie zachcialo mu sie grac, a ona wraz z innymi botami itp ma ze soba trojany i keyloggery. Juz raz przez to musialem robic formata. Kumaty nie jest, kompa nie ogarnia, a chodzi mi o to zeby nie mogl wylaczyc antywirusa, ktory uniemozliwia mu pobranie tego gowna.
Hasło ci nic nie da w tym momencie, bo wyłączy proces przez ctrl+alt+delete. Możesz mu spróbować ograniczyć dostęp do komputera, albo założyć ochronę rodzicielską.
Hasło ci nic nie da w tym momencie, bo wyłączy proces przez ctrl+alt+delete. Możesz mu spróbować ograniczyć dostęp do komputera, albo założyć ochronę rodzicielską.
Nie wyłączy ...
@Topic: Przydałoby się dowiedzieć jakiego masz antywira wtedy będzie można Ci pomóc.
Microssoft essentials security(?).
Nie wyłączy ...@Topic: Przydałoby się dowiedzieć jakiego masz antywira wtedy będzie można Ci pomóc.
Wyłączy, na 100% bo to jest proces, a hasło nałożone jest na program. Jakby miał zwykłego usera nie wyłączy, jak ma admina może zrobić wszystko. Bardziej rozbudowany pod tym względem jest Comodo. Tam można nieźle się pobawić w ustawienia sieciowe niż ten od microsoft.
Z czym do ludzi ?
Wgraj Kaspersky Internet Secuirty.
Jest świetny i posiada opcję ochrony rodzicielskiej(hasło itp.) nie wyłączysz go za nic na świecie.
Kaspersky chyba płatny jest czy się mylę?
Jak tak bardzo chcesz darmowego antywira z haslem to pobierz avasta. Jeżeli się nie mylę on ma taką opcję.
Avast muli mi system
Wyłączy, na 100% bo to jest proces, a hasło nałożone jest na program. Jakby miał zwykłego usera nie wyłączy, jak ma admina może zrobić wszystko. Bardziej rozbudowany pod tym względem jest Comodo. Tam można nieźle się pobawić w ustawienia sieciowe niż ten od microsoft.
Co z tego, że to jest proces. Przynajmiej mojego antywira nie da się wyłączyć z procesów nawet na adminie więc.
@Topic Jak avast Ci muli kompa to do Kasperskiego lepiej nie podchodzić. A to co masz to nawet sam Microsoft odradza więc ochrona jest raczej symboliczna.
Ja jestem bardzo zadowolony z Nortona, na prawdę świetny antywirus. ^^
Siemka. Jest możliwość założenia hasła na wyłączenie antywirusa czy coś w tym stylu? Posiadanie brata debila nie jest łatwe i trzeba sobie jakoś radzić.