Haven and Hearth - World 5

Witam wszystkich!

Temat kieruję głównie do graczy H&H lecz inni też mogą się wypowiadać.

No więc, chodzi mi głównie o to, jak wam się podoba H&H po kolejnym (moim zdaniem przedwczesnym) wipe'm?

Jak pewnie wiecie, poprzedni wipe, czy jak to nazywamy - Armageddon, był dość niedawno bo pod koniec stycznia.

Z kolejnym wipe'em nadchodzi nowy świat bez starych postaci, a razem z nim zmiany. Po poprzednim wip'ie, nie wiele się zmieniło oprócz możliwości kopania metalu w jaskiniach. Tym razem zmiany wywracają całą rozgrywkę do góry nogami.

A oto one:

-za każdą rzecz(ścinanie drzew, crafting, foraging) dostajemy LP tylko 1, czyli nie ma już możliwości grindowania lasów na wiaderka ;]

-najwięcej LP można dostać za nowo dodaną opcję "Study". Tej opcji możemy używać jedynie na obiektach typu "Curiosity". Są to obiekty, a właściwie można to nazwać artefaktami.

Moim zdaniem tak prędki wipe nie był potrzebny, a zmiany z nim związane bardziej utrudniły grę jakby i tak już nie była wystarczająco trudna.

A wy co o tym sądzicie? Proszę komentować.

Może nie tyle utrudnili co spowolnili rozwój postaci. Przez to rozgrywka staje się żmudniejsza i nudniejsza. :(

no to trzeba mieć sposób na tą nudę.

Skoro było wipe mamy szansę na zrobienie całkiem niezłego miasta, ktoś się pisze?

Swoją drogą, zawsze chciałem zbudować bandycką osadę, jakąś taką ekipą janosików do łapania ludzi na rozdrożach ^ ^.

Choć w sumie można sprawdzić ile tutaj obeznanych z H&H i zrobić małą burzę mózgów aby coś wywołać.

Skoro było wipe mamy szansę na zrobienie całkiem niezłego miasta, ktoś się pisze?

Ja bardzo chętnie wziąłbym udział w założeniu osady. Mechanikę gry ogarniam, czasu mi nie brakuje. Jeśli chodzi o mnie to uważam że można by zacząć już dzisiaj.

@Ravy: Takich wiosek jest już w 3-dópy i trochę więcej :D Zrobiłem pare postaci żeby obadać teren i napotkałem już kilka bandyckich wiosek (przynajmniej tak wydedukowałem po kręgu z szkieletów). Ale to dobry pomysł :) Jeszcze co do tego nowego trybu zbierania LP: Faktycznie jest to nudne, ale przede wszystkim cholernie utrudniające.. po zrobieniu paru rzeczy zdobyłem troche LP na podstawowe skille, lecz już nie mam LP na staty typu exp, więc nie mam za bardzo co robić, scrafciłem wszystkie przedmioty dla mnie możliwe na tą chwile (oprócz tych ze stringów) i już nie mam z czego zdobywać expa... Co do tej wioski, można by przeprowadzić rekrutacje, umówić się na jakim HS się zbieramy i tyle. Moim zdaniem dobrym pomysłem będzie zrobienie wszystkiego od zera, a dokładniej że zaczynamy nowymi postaciami. Co wy na to?

Jak chcecie możecie do mnie dołączyć. Dopiero stworzyłem nową, skóry się już suszą, posiadam także 2 łodzie i właśnie walczę z dzikimi owcami. Jak chcecie hs to piszcie na pw.

Jak na lato Sevril, jak na lato.

Jednak osobiście średnio się nadaję do przewodzenia taką operacją, głównie w braku doświadczenia w organizacji ;] co powiesz na granie roli pierwszych skrzypiec?

W sumie, moglibyśmy nawet zrobić to w formie fabularnego rpg (odgrywanie ról).

Powiedzmy że ja też nie mam zbytniego doświadczenia :D Ale można spróbować ;] Miałem kiedyś wioskę, ale to jeszcze w World 3 :D No więc jak? szukamy jakiegoś konkretnego miejsca czy mam wyjść po drabinie i podać wam HS?

A co do twojego pomysłu odgrywania ról, mnie się to bardzo podoba :D tylko czy innym to przypasuje? Jeśli tak to ja będę Sevrick'iem Haberdash'em :] Piratem Rzecznym :D

#Edit

Acha, jeszcze coś... Jeśli chodzi o najbliższe parę miesięcy, zapewne nie będę miał dostępu do neta dość często (tylko w niektóre weekendy) więc nie obiecuję że będę dostępny...

Cześć, też się piszę na grę w H&H bo dawno nie grałem, a grę znam. Wolę abyś zrobił HS'a i abyśmy się tam spotkali o konkretnej godzinie.

Cześć, też się piszę na grę w H&H bo dawno nie grałem, a grę znam. Wolę abyś zrobił HS'a i abyśmy się tam spotkali o konkretnej godzinie.

Nie wiem czy jutro będę, ale jeśli to zrobię hs'a i wy tam porobicie bo jutro będę tylko rano na necie. Jeśli nie zdążę to przenosimy plany na przyszły weekend. Mam nadzieję że wytrzymacie :]

#Edit

Zróbmy tak, przez cały tydzień będę miał dostęp ale tylko do Facebooka, znajdę jakieś fajne miejsce i piszcie mi na Facebooka o HS.

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000275747337

idea pirata brzmi fajnie :D w takim razie szukajmy miejsca koło jakiejś rzeki zrobimy sobie port piracki ^ ^ piszcie swoje nicki jak zrobicie nowe postacie, róbcie klimatyczne pseudonimy, bez cyfr, pl, oraz w stylu fantastycznym bądź średniowiecznym, jeśli można prosić.

Słuchajcie, pewnie wszyscy chętni nie chcą żeby publicznie podawać HS'a ze względu na wiadome powody ;] HS będę podawał przez Facebooka. Link do mojego profilu jest w moim poprzednim poście. Ewentualnie, jestem dostępny na forum tylko do 14 więc można pisać na PW.

#Edit

Nasz plan z portem pirackim można połączyć z Janosikiem :D Znalazłem super miejsce, a właściwie to duże jezioro zaraz obok góry :]

dostał ktoś od niego heartstone? Jak tak proszę o PM'kę, bo niestety nie mogę go nawet na FaceBooku złapać.

@Ravy

Powiedziałem że mam FB na telefonie, więc raczej można się domyślić że tam chatu nie ma ;] wystarczy mnie dodać i wysłać wiadomość :). \

No więc tak. Wioskę nazwiemy Ogorant (to jest nie do podważenia). HS wysyłam na razie tylko do Ravy'iego, inni chętni piszcie o HS to wyśle na PW.

Witam wszystkich!

Temat kieruję głównie do graczy H&H lecz inni też mogą się wypowiadać.

No więc, chodzi mi głównie o to, jak wam się podoba H&H po kolejnym (moim zdaniem przedwczesnym) wipe'm?

Jak pewnie wiecie, poprzedni wipe, czy jak to nazywamy - Armageddon, był dość niedawno bo pod koniec stycznia.

Z kolejnym wipe'em nadchodzi nowy świat bez starych postaci, a razem z nim zmiany. Po poprzednim wip'ie, nie wiele się zmieniło oprócz możliwości kopania metalu w jaskiniach. Tym razem zmiany wywracają całą rozgrywkę do góry nogami.

A oto one:

-za każdą rzecz(ścinanie drzew, crafting, foraging) dostajemy LP tylko 1, czyli nie ma już możliwości grindowania lasów na wiaderka ;]

-najwięcej LP można dostać za nowo dodaną opcję "Study". Tej opcji możemy używać jedynie na obiektach typu "Curiosity". Są to obiekty, a właściwie można to nazwać artefaktami.

Moim zdaniem tak prędki wipe nie był potrzebny, a zmiany z nim związane bardziej utrudniły grę jakby i tak już nie była wystarczająco trudna.

A wy co o tym sądzicie? Proszę komentować.