Headset z przyzwoitym mikrofonem

Cześć.

Szukam dobrych i wygodnych słuchawek z porządnym mikrofonem. Obecnie korzystałem z Sennheiser PC game 320 jednak zaczęły już powoli kończyć swój żywot...dzwiek był czysty a mikrofon bardzo dobry czego oczekuje od nowego zestawu.

Zastanawiałem się między HyperX Cloud 1 a Ozone Ekho H80. Nie zależy mi na efektach 5.1 czy 7.1 wystarczy by były solidne i wykonane z wysokiej jakości materiałów, no i przede wszystkim mikrofon...nie oczekuję od niego jakości studyjnej jednak musi rejestrować dźwięk wyraźnie i bez szumów. Kwota jaką mogę przeznaczyć na sprzęt to 450 złotych.

Liczę na Waszą pomoc.

Rzuć okiem na Steelseries Arctis 3. W porównaniu do Siberii inna liga. Mikrofony mają zacne. HyperX Cloud 1 bardzo solidny sprzęt, trwały.

Ja posiadam HyperX Cloud Core naprawde świetne są , pracują z dzwiękówką asus xonar dgx , Mikrofon bardzo fajny czysty bez szumów. Dla miłośników bassu też gra całkiem przyjemnie. Jak kupowałem i w sklepie testowałem z siberia 200 chyba i jakimiś akg , to wybór padł na hyper. Jest zacnie.

W sumie po pewnym namyśle lepiej będzie zakupić jakiś mikrofon pojemnościowy...co sądzicie o LD Systems 1013cusb oraz Novox Nc1??

może zajrzyj tu? : ) http://www.audiofanatyk.pl/polecane-mikrofony-do-pc-i-malego-studia/

Cześć.

Szukam dobrych i wygodnych słuchawek z porządnym mikrofonem. Obecnie korzystałem z Sennheiser PC game 320 jednak zaczęły już powoli kończyć swój żywot...dzwiek był czysty a mikrofon bardzo dobry czego oczekuje od nowego zestawu.

Zastanawiałem się między HyperX Cloud 1 a Ozone Ekho H80. Nie zależy mi na efektach 5.1 czy 7.1 wystarczy by były solidne i wykonane z wysokiej jakości materiałów, no i przede wszystkim mikrofon...nie oczekuję od niego jakości studyjnej jednak musi rejestrować dźwięk wyraźnie i bez szumów. Kwota jaką mogę przeznaczyć na sprzęt to 450 złotych.

Liczę na Waszą pomoc.