Witam tak jak w temacie. Poszukuję jakiegoś dobrego headset do gier. Z góry uprzedzam, iż chciałbym żeby miał wbudowany mikrofon, lub taki który można doczepić/odczepić. Kolejną rzeczą która by mnie ucieszyła jest metoda podłączenia właśnie tego headset'u. Najbardziej by mnie urządzało podłączenie pod audio jacka, chociaż USB też mi pasuje! Jednak chciałbym uniknąć bezprzewodowych ( Chyba że znajdziecie coś naprawdę bombowego i wireless jest jedynym problemem). Kolejna rzecz to cena. Z góry uprzedzam nie jestem Rockefellerem, ale interesuję mnie w miarę porządny sprzęt dlatego szukam wszystkiego do ceny około 1000 złotych. Kolejną ważną rzeczą o jaką możecie się zapytać jest karta dźwiękowa. Z góry uprzedzam, że niestety moja karta nie supportuje 7.1 sprzętu. Dlatego takie rzeczy jak Razer Tiamat 7.1 możecie sobie odpuścić. Sprawdzałem też inne headset'y, typu Razer Kraken Forged Edition i był całkiem niezły gdyby nie te problemy ze średnią frekwencją dźwięku ( wybaczcie nie wiem jak to się po Polsku nazywa. ) Patrzyłem też na sprzęty Logitecha i Sennheiser'a, ale i tak wolałbym poradzić się specjalistów bądź właścicieli jakichś headset'ów. Wiecie o co mi chodzi może ktoś z was ma Razera sprzęcik i może sam powiedzieć jakie wrażenie itp itd. Ostatnim miłym dodatkiem byłaby możliwość używania ich jako zwyczajnych słuchawek ( Jak Razer Kraken ) ale to nie jest mój priorytet.
Wiem, że trochę chaotycznie pisze więc tutaj małe streszczenie.
* PREFERUJĘ Audiojack, ( Ale może być też USB nie ma problemu )
* Dobra jakość dźwięku ( Mikrofon też żeby był dobrej jakości nie musi być zaraz jakiś genialny ale, żeby przynajmniej nie odbiegał zbytnio od jakości samego Headset'u)
* Frekwencja bez różnicy. Poniżej 20 i tak się nie słyszy tylko czuje więc może być i 10-28k i 15-20k byle nie powyżej 20. Mam nadzieję że rozumiecie o co chodzi. Ciężko mi wytłumaczyć na czym polega Frekwencja.
* Solidność. Chce żeby było wystarczająco wytrzymałe by przeżyły przypadkowy upadek na ziemie, nie chce żeby to było coś na stylu Iphona który upadając z pół metra zmienia się w pył.
* Cena. Tak jak mówiłem około 1000 złotych może być nawet 1050.Nie dawajcie mi stron z allegro bo w Polsce nie mieszkam więc mogę jedynie kupować po cenie producenta.
* Może być 5.1 aby nie był 7.1 nie interesuję mnie inwestowanie w 7.1 którego i tak większość gier nie obsługuje.
Z góry dziękuję za poświęcony czas i liczę na szybkie i dobre odpowiedzi!
Mvh, Dawid.