Headset z wyższej półki

Witam tak jak w temacie. Poszukuję jakiegoś dobrego headset do gier. Z góry uprzedzam, iż chciałbym żeby miał wbudowany mikrofon, lub taki który można doczepić/odczepić. Kolejną rzeczą która by mnie ucieszyła jest metoda podłączenia właśnie tego headset'u. Najbardziej by mnie urządzało podłączenie pod audio jacka, chociaż USB też mi pasuje! Jednak chciałbym uniknąć bezprzewodowych ( Chyba że znajdziecie coś naprawdę bombowego i wireless jest jedynym problemem). Kolejna rzecz to cena. Z góry uprzedzam nie jestem Rockefellerem, ale interesuję mnie w miarę porządny sprzęt dlatego szukam wszystkiego do ceny około 1000 złotych. Kolejną ważną rzeczą o jaką możecie się zapytać jest karta dźwiękowa. Z góry uprzedzam, że niestety moja karta nie supportuje 7.1 sprzętu. Dlatego takie rzeczy jak Razer Tiamat 7.1 możecie sobie odpuścić. Sprawdzałem też inne headset'y, typu Razer Kraken Forged Edition i był całkiem niezły gdyby nie te problemy ze średnią frekwencją dźwięku ( wybaczcie nie wiem jak to się po Polsku nazywa. ) Patrzyłem też na sprzęty Logitecha i Sennheiser'a, ale i tak wolałbym poradzić się specjalistów bądź właścicieli jakichś headset'ów. Wiecie o co mi chodzi może ktoś z was ma Razera sprzęcik i może sam powiedzieć jakie wrażenie itp itd. Ostatnim miłym dodatkiem byłaby możliwość używania ich jako zwyczajnych słuchawek ( Jak Razer Kraken ) ale to nie jest mój priorytet.

Wiem, że trochę chaotycznie pisze więc tutaj małe streszczenie.

* PREFERUJĘ Audiojack, ( Ale może być też USB nie ma problemu )

* Dobra jakość dźwięku ( Mikrofon też żeby był dobrej jakości nie musi być zaraz jakiś genialny ale, żeby przynajmniej nie odbiegał zbytnio od jakości samego Headset'u)

* Frekwencja bez różnicy. Poniżej 20 i tak się nie słyszy tylko czuje więc może być i 10-28k i 15-20k byle nie powyżej 20. Mam nadzieję że rozumiecie o co chodzi. Ciężko mi wytłumaczyć na czym polega Frekwencja.

* Solidność. Chce żeby było wystarczająco wytrzymałe by przeżyły przypadkowy upadek na ziemie, nie chce żeby to było coś na stylu Iphona który upadając z pół metra zmienia się w pył.

* Cena. Tak jak mówiłem około 1000 złotych może być nawet 1050.Nie dawajcie mi stron z allegro bo w Polsce nie mieszkam więc mogę jedynie kupować po cenie producenta.

* Może być 5.1 aby nie był 7.1 nie interesuję mnie inwestowanie w 7.1 którego i tak większość gier nie obsługuje.

Z góry dziękuję za poświęcony czas i liczę na szybkie i dobre odpowiedzi! :)

Mvh, Dawid.

warn_ico.png
Offtop
~Leman

Takstar Pro80 + Maya U5 + LD SYSTEMS D1013C + statyw biurkowy (na mikrofon)

I masz wypas sprzęcik.

Dziękuję za odpowiedź na Temat XarduneK. Nigdy nie słyszałem o firmie Takstar, spojrzałem na pełny review tych słuchawek na Youtube i porównanie ich do jednego z tańszych modeli ATH. Niestety nie jestem do końca przekonany. Z tego co widziałem na filmiku, wynika, że jeśli chodzi o jakość montażu to niestety można im coś zarzucić. Nauszniki nie stykały się równo, nie były na tym samym ''poziomie'' może to drobnostka, lecz jednak ma dla mnie znaczenie. Następnym problemem ( Z filmiku ) były problemy z wysokimi frekwencjami dźwięku, czy jest to aż tak odczuwalne? Reszta mi się szczerze podobała ( Ta karta i mikrofon). Tych słuchawek też nie skreślam może mnie jakoś bardziej do nich przekonasz? Powiesz czemu akurat właśnie te zaproponowałeś? Mimo tego wciąż czekam na inne propozycje.

Z Góry uprzejmie dziękuję! :)

Czemu te?

Bo mają dobry stosunek ceny do jakośc dzwięku, sama jakoś wykonania rownież jest dobra. Wersja V2 ma większy pałąk przystosowany bardziej na europejskie glowy + prosty kabel.

Co do filmiku, nie wiem jaki widziałeś ale szczerze poczytaj o nich więcej.

W kwestii karty możesz dołożyc do Prodigy Cube, zyskasz potencjometr (przydatna opcja), lepszą jakość dzwięku (i samo wykonanie karty jest lepsze).

Jakby co mam te słuchwaki jak i obie karty dzwiękowe. Z góry pisze że niepolecam ich "bo mam" a z racji iż są dobre w stosunku cena/jakośc. Sam przed dokonaniem zakupu spędziłem tygodnie na dokładnej "analizie" rynku.

Nie jestem pewien czy na tym forum można wstawiać link do youtube więc z góry przepraszam jeśli złamałem jakąś zasadę. https://www.youtube.com/watch?v=l7KFie4dJ0w To ten filmik. Właśnie tam widziałem że nauszniki są że tak powiem dosyć nierówne zastanawiałem się czy to się aby nie odbije na komforcie. Czy, że tak powiem, będą wygodnie siedzieć. Kolejna sprawa z kablem. Widziałem Gold plate na wejściu wiec to jest git ale czy sam kabel jest wytrzymały? Nie to żebym go gryzł czy coś tylko miałem już kontakt z wieloma słuchawkami ( nie tylko do Gamingu ) i często miałem problem z kablami. Jako, że Ty sam masz te słuchawki, uznaję Cię za najlepsze źródło informacji, miałeś jakieś z nimi problemy? Jak długo je masz?

Nie jestem pewien czy to masz na myśli, ale na filmiku faktycznie jedna z muszli jakby barsziej mogła się wysunąc.

W mojej parze coś takiego niewystępuje obie sa rowne (możliwe że w wersji drugiej to poprawili, na filmiku jest pierwsza wersja).

Co do kabla nie mam do niego obaw, solidnie się trzyma zarówno przy wtyku jk i samych sluchawkach, jego grubośc rowniez niewzbudza niepokoju.

Te sluchawki to stosunkowo nowy nabytek i niestwierdzilem wad, a jak wiadomo tych "smaczków" szuka się najszybciej.

P.S. Dla mnie kabel mogł by być krótszy bo 3m przy zewnetrznej dzwiękówce to trochę sporo, ale lepiej mieć nadmiar jak braki :)

EDIT:

Te sluchawki są baza dla:

LD Systems HP 800 PRO

Qpad HQ90 i 85

Kingston Cloud

Tak właśnie to miałem na myśli. Chłopak nie mógł ich wyrównać mówił, że było tak od początku więc to był błąd producenta. Jako, że nie znam firmy to wolałem się po prostu upewnić czy jest warta ryzyka :D

Bardzo się cieszę z powodu Twojej odpowiedzi, bo rozwiałeś moje wątpliwości. Jedynie czego jeszcze nie rozumiem to ta wersja druga. Powiedz mi w razie zakupu jak mam odróżnić wersję pierwszą od drugiej? Nie wiem będzie jakoś w nazwie napisane V2 lub coś tego rodzaju?

Racja, wad zawsze najłatwiej się doszukać, fajnie, że nic takiego widocznego nie znalazłeś oprócz właśnie 3 metrowego kabla który też uważam za zbyt długi ( Z tego powodu zastanawiałem się czy są wytrzymały bo pewnie nie raz się w kabel zaplącze i słuchawki wylądują na ziemi ).

Poza tym dziękuję za odpowiedzi i za poświęcony czas. Chciałem sobie kupić headset z oczywistego powodu, z wygody, wiesz nie trzeba mieć ani statywu ani extra mikrofonu itp itd. Poza tym Razer by pasował do kompletu z moim Razer Blackwidow Chroma i Nagą :P.

Ale po głębszych przemyśleniach stwierdzam, że jednak lepiej zainwestować w sprzęt który pozwoli mi się cieszyć czymś więcej niż samym wyglądem ;p

Chciałbym żeby ten temat pozostał jeszcze otwarty tak może do jutra, żeby zobaczyć czy ktoś jeszcze odniesie się do naszej dyskusji ( może będą mieli też ciekawe pomysły).

P.S Będąc już przy gadżetach. Jaką kamerę komputerową mógłbyś polecić? Cena tutaj akurat nie ma znaczenia ( Tylko nie wyskakuj z jakimś high-tech metr na metr na pół pokoju za 20tyś :P )

Tak jest dopisek V2.

Jeśli koniecznie chcesz mikrofon wbudowany to zainteresuj sie Kingstonami i Qpadami (ktore dalem wyzej) ale dużo od tych mikrofonów to nieoczekuj… lepiej sprawdzi sie Trust za 35zl :)

Przemyśl kwestie dzwiękowki, potencjometr to naprdawde dobr kwestia. Tak tylko napomknę iz mając potencjometr na 15-20% slyszę wszystko głośno i wyraźnie… to pomyśl co się dzieje po ustawieniu na maxa :D

Kamera internetowa?

Logitech C920 i tyle.

Chyba że masz na myśli zwykłą kmere? To już grubsza sprawa…

Jeśli będzie dopisek to świetnie, bardzo mi to ułatwi poszukiwania :) .

Wbudowany mikrofon to nie priorytet jak już mówiłem chciałem taki jedynie z powodu tego ze jest mniej problemów z tym (wiesz nie ma oddzielnych kabli do mikrofonu i słuchawek chyba ze przy końcówce) ale podając mi taki sprzęt i go rekomendując ostatecznie mnie przekonałes. Tez do tego by dołożyć do prodigy cubea :) I tak chodziło mi o zwyczajna kamerkę internetowa. Nie musi być jakaś lux nie planuje streamowania ale trochę siebie nagrywam jak czytam swoje teksty i fajnie by było, jakby nagrywanie było w miarę płynne. Spojrzę na tego logicha którego podałeś :)

Jesli cos ci to pomoze, sam mam QPAD QH90, tak jak Xardunek wspomniał, bazuja na tych Takstarach. Przekopiuje moja opinie z moreli na ich temat (wiem ze te AKG to moze nie byla najwyzsza polka, kazdy orze jak moze ; p)

• Szukałem słuchawek do gier, później do muzyki, gdzieś tam na końcu do filmów. Wcześniej miałem słuchawki AKG K44v2, w których to po roku używania odkleił się jeden nausznik, a po kolejnym roku drugi. Dodatkowo nie jestem w pokoju sam, a że często komunikuję się podczas grania przez TS'a, wolnostojący mikrofon zbierał więcej głosu mojego kolegi niż mojego. Po zakupie tych słuchawek problem z mikrofonem się rozwiązał, zbiera głos kierunkowo, nie dookólnie. Nauszniki są nakładane, nie klejone więc ten problem też rozwiązany. Przechodząc do samych słuchawek. Grają moim zdaniem lepiej niż wymienione wcześniej AKG, mają więcej basu, lepiej tłumią otoczenie. I co najważniejsze są MEGA wygodne. Polecam.

Witam tak jak w temacie. Poszukuję jakiegoś dobrego headset do gier. Z góry uprzedzam, iż chciałbym żeby miał wbudowany mikrofon, lub taki który można doczepić/odczepić. Kolejną rzeczą która by mnie ucieszyła jest metoda podłączenia właśnie tego headset'u. Najbardziej by mnie urządzało podłączenie pod audio jacka, chociaż USB też mi pasuje! Jednak chciałbym uniknąć bezprzewodowych ( Chyba że znajdziecie coś naprawdę bombowego i wireless jest jedynym problemem). Kolejna rzecz to cena. Z góry uprzedzam nie jestem Rockefellerem, ale interesuję mnie w miarę porządny sprzęt dlatego szukam wszystkiego do ceny około 1000 złotych. Kolejną ważną rzeczą o jaką możecie się zapytać jest karta dźwiękowa. Z góry uprzedzam, że niestety moja karta nie supportuje 7.1 sprzętu. Dlatego takie rzeczy jak Razer Tiamat 7.1 możecie sobie odpuścić. Sprawdzałem też inne headset'y, typu Razer Kraken Forged Edition i był całkiem niezły gdyby nie te problemy ze średnią frekwencją dźwięku ( wybaczcie nie wiem jak to się po Polsku nazywa. ) Patrzyłem też na sprzęty Logitecha i Sennheiser'a, ale i tak wolałbym poradzić się specjalistów bądź właścicieli jakichś headset'ów. Wiecie o co mi chodzi może ktoś z was ma Razera sprzęcik i może sam powiedzieć jakie wrażenie itp itd. Ostatnim miłym dodatkiem byłaby możliwość używania ich jako zwyczajnych słuchawek ( Jak Razer Kraken ) ale to nie jest mój priorytet.

Wiem, że trochę chaotycznie pisze więc tutaj małe streszczenie.

* PREFERUJĘ Audiojack, ( Ale może być też USB nie ma problemu )

* Dobra jakość dźwięku ( Mikrofon też żeby był dobrej jakości nie musi być zaraz jakiś genialny ale, żeby przynajmniej nie odbiegał zbytnio od jakości samego Headset'u)

* Frekwencja bez różnicy. Poniżej 20 i tak się nie słyszy tylko czuje więc może być i 10-28k i 15-20k byle nie powyżej 20. Mam nadzieję że rozumiecie o co chodzi. Ciężko mi wytłumaczyć na czym polega Frekwencja.

* Solidność. Chce żeby było wystarczająco wytrzymałe by przeżyły przypadkowy upadek na ziemie, nie chce żeby to było coś na stylu Iphona który upadając z pół metra zmienia się w pył.

* Cena. Tak jak mówiłem około 1000 złotych może być nawet 1050.Nie dawajcie mi stron z allegro bo w Polsce nie mieszkam więc mogę jedynie kupować po cenie producenta.

* Może być 5.1 aby nie był 7.1 nie interesuję mnie inwestowanie w 7.1 którego i tak większość gier nie obsługuje.

Z góry dziękuję za poświęcony czas i liczę na szybkie i dobre odpowiedzi! :)

Mvh, Dawid.