Hearthstone + Final Fantasy Tactics = DUELYST

Abbysian nie jest taki dobry na nizszych rangach, jak dla mnie był słaby, wystarczyło miec 3 frost naga(neutra) i banda potwórków padała, bo byl open gambit na 2 obrażenia wokół naga'i

abbysian jest bardzo łatwy do skontrowania, tylko jak nie myślisz to z pewnoscia przegrasz.

Tylko trzeba najpierw mieć tą nagę :P Akurat mi dropła z któregoś tam boostera, no ale jedna, a viable to trzeba trzy. Wiadomo, że Abyssiana można skontrować jak wszystko ale na początku gry nie masz po prostu kart. Tak jak pisałam na wyższych dywizjach grają go bardziej pod spike trapy bo spamowanie wrathlingami i buffowanie Shadow Watchera zbytnio nie przechodzi.

Potrafi też z pewnością wiele osób zniechęcić do dalszej gry, sama jak grałam Abyssianem pierwszy mecz to zamieniłam przeciwnikowi golema 4/9 na wrathlinga i koleś od razu się poddał, zgaduję, że rżnął grą i już nigdy do niej nie wróci :P Natomiast jak ja grywałam Magmarem na początku to wolałam poddać grę od razu a nie bawić się z Ebolossianem, bo niestety na Magmarze nie mam kart żeby ją kontrować :/ A do innych nacji znowu mam za mało kart albo jeszcze gorsze :P Viable mam jeszcze tylko Deck Ninji, który niestety też nie posiada kontry na Abyssiana w postaci tego seala co zamienia w małą pandę, a samym teleportowaniem nie zawsze da się go pokonać.

Na początku gry to męczy się treningi bo dawają mase golda, chyba kupiłem z 7-8 orbów za wszystkie treningi

za lvl też dostaje sie spirit orby,za questy golda,a za wyzwania tez spirit orby.

chyba wsadze swój deck tutaj ;p(brakuje mi z 4 kart do full deck :D)

i tak sie nie spotkamy w grze, bo ja już silver 18 :D

ja nie mam szans przeciwko lyonar, z tym w ogóle nie daje sobie rady jak dobry gracz i ma dobry deck,

a naga jest za 40 pkt w crafcie, więc wystarczy sprzedać coś z od innego bohatera.

Mi ostatnio dropły takie dwie OP karty do Lyonara, którym nie gram, ale szkoda je na spirit przerobić Do Vanar mam tylko jedną OP Ogólnie na początku ciężko coś ugrać bo brakuje dobrych kart np. mój Magmar, którego mainuje ma karty bardzo przeciętne, brakuje mi tych z jajami i Rebirthem ;(

Z tych kart to tylko Guardian jest ok. Grandmaster'a mało kto gra, bo są lepsze karty do late game'u. A Arctic jest po prostu useless, można go zabić nawet drugoturową kartą, do tego jeszcze łatwiej niż w przypadku Z'ira znaleźć lepsze karty.

Ja sam spaliłem większość legend i kilka epiców tylko po to by scraftować 3xSarlac, 3xLady Locke, 3xSpectral Revenant oraz karty epickie potrzebne do Lyonar'a.

Takie pytanie, bo nie zauważyłem w kliencie, ale mogę p prostu być ślepy jak zwykle. Jest jakaś opcja gry ze znajomymi? Choć pewnie jak w HS zero zarobku, bo przecież coś takiego możnaby eksploitować w nieskończoność...

Z tych kart to tylko Guardian jest ok. Grandmaster'a mało kto gra, bo są lepsze karty do late game'u. A Arctic jest po prostu useless, można go zabić nawet drugoturową kartą, do tego jeszcze łatwiej niż w przypadku Z'ira znaleźć lepsze karty. Ja sam spaliłem większość legend i kilka epiców tylko po to by scraftować 3xSarlac, 3xLady Locke, 3xSpectral Revenant oraz karty epickie potrzebne do Lyonar'a.

na arcticu można użyc polarize i ten spell +3 do ataku i hp wtedy ma 7 ataku i 13 hp, a to będzie kosztować 2 kryształy bo polarize jest za 0 ale ja używam tego na ważniejsze rzeczy jak na tego tanka za 7 pkt bo łatwo go wtedy zabic, w sumie można go też odesłać z powrotem do wrogich kart ;p

artic raczej bardziej się spełnia jako karta psychologiczna, bo gracz musi go zabic zanim będzie się mógł ruszac(jest airdrop więc może być wszędzie) a dla generała 10 pkt na raz to bardzo zle wróży meczu, może przegrać przez to.

na arcticu można użyc polarize i ten spell +3 do ataku i hp wtedy ma 7 ataku i 13 hp, a to będzie kosztować 2 kryształy bo polarize jest za 0 ale ja używam tego na ważniejsze rzeczy jak na tego tanka za 7 pkt bo łatwo go wtedy zabic, w sumie można go też odesłać z powrotem do wrogich kart ;partic raczej bardziej się spełnia jako karta psychologiczna, bo gracz musi go zabic zanim będzie się mógł ruszac(jest airdrop więc może być wszędzie) a dla generała 10 pkt na raz to bardzo zle wróży meczu, może przegrać przez to.

To do jakiego typu decku Arctic byłby dobry? Do rush'a się nie nadaje, bo zbyt dużo kosztuje i nie ma żadnego przydatnego pasywa by to zrekompensować. Do mid-range, również jest kupą bo minion za 5 many, będący zabijany przez 3 turowy drop jest ch*jowy.

Jeżeli grasz 3xArctic i 3xPolarize, to tracisz 6 spotów na dużo bardziej wydajne karty. Przykładowo za 6 many masz Draugar Lord'a, jak już chcesz coś dużego grać.

Takie pytanie, bo nie zauważyłem w kliencie, ale mogę p prostu być ślepy jak zwykle. Jest jakaś opcja gry ze znajomymi? Choć pewnie jak w HS zero zarobku, bo przecież coś takiego możnaby eksploitować w nieskończoność...

Masz w prawym górnym rogu ekranu ikonkę "Friends" klikasz w to i przy nicku swojego znajomego będziesz mieć opcje "Challenge". I tak, nie dostaje się za to nic.

To do jakiego typu decku Arctic byłby dobry? Do rush'a się nie nadaje, bo zbyt dużo kosztuje i nie ma żadnego przydatnego pasywa by to zrekompensować. Do mid-range, również jest kupą bo minion za 5 many, będący zabijany przez 3 turowy drop jest ch*jowy. Jeżeli grasz 3xArctic i 3xPolarize, to tracisz 6 spotów na dużo bardziej wydajne karty. Przykładowo za 6 many masz Draugar Lord'a, jak już chcesz coś dużego grać.

mam tylko jednego arctica, i rzucam go do bloka lub by przeciwnik sie wystraszyl i wykorzystał jakis dobry spell na tą słaba karte ;p

oczywiscie nie zawsze go uzywam, tylko w odpowiednich chwilach, gdy gra tego wymaga.

a kart 6 nie mam w decku, bo zadna 6 nie jest na tyle dobra by robić dla niej miejsce a mam kilka 6.

maks do 5.

dla mnie 6c to marnowanie kryształów bo przeciwnik może rozwalić to karta za 2 kryształ zamieniajac w coś lub zabic albo odesłać.

Wow, idzie mi ostatnio coraz lepiej. Przed chwilą rozwaliłam Ebolassiana Ninją, aż sama sobie się dziwię. Oczywiście, jak zwykle, grał słabą taktykę Shadow Watchera i spamu wrathlingami, no ale Ninja ma teleportowanie i jeszcze coś...

Spiral_Technique.png?version=3f019528bce

Jest OP, ale proszę, nie nerfcie jej, bez niej tyle meczy to bym nie wygrała xD

Przedstawiam wam grę, która wystartowała niecały tydzień temu jako beta. Została zasponsorowana na kickstarterze i samego pierwszego dnia zebrała 10 000$ a w sumie 137 707$.

Gra jest mega rozbudowaną kopią Hearthstone'a, z turowym system i polem walki niczym w Final Fantasy Tactics czy Dofus.

Gra posiada naprawdę genialną pikselowatą grafikę a także świetną muzykę.

Sama rozgrywka również jest miodna i wciąga ogromnie, dużo bardziej niż hearthstone również zapalonych graczy hearthstone'a (mam kolegów, którzy grają w hearthstone'a i mają około 5 ranku i wciągnęła ich ta gra niesamowicie i mówią, że jest lepsza :D)

Zainteresowanych odsyłam na główną stronę: http://duelyst.com/

Klucze do wzięcia tutaj: http://www.gameitems.com/get-your-duelyst-private-beta-access-giveaway-956.html

i tutaj: http://www.f2p.com/duelyst-private-beta-keys-giveaway/

Filmik dla zainteresowanych: https://www.youtube.com/watch?v=yCrfpojGBx8

Reddit: https://www.reddit.com/r/duelyst/

Gra posiada klienta gry ale można ją również odpalić bezpośrednio w przeglądarce (póki co tylko na Chrome).

Klient do pobrania tutaj: https://updates.counterplay.co/launcher

Gra do odpalenia w przeglądarce: http://beta.duelyst.com/

Klucz aktywujemy przy rejestracji już po odpaleniu gry niezależnie czy w przeglądarce czy jako klient.