Hearthstone to gra F2P czy P2P?

Oldman - w hs tez rzadko bo rzadko, ale jesteś w stanie wygrać, co w tym dziwnego? Jest dokładnie tak samo, ba myślę ze w hs dojście gdzies wyżej bez legend to nic trudnego. Zwyczajnie trzeba sie nauczyć jak już wspomniałem ze ta gra nie polega na taktyce wyrzuć wszystko co masz. Trzeba uzyc głowy, zagospodarować tym co mamy. No ale coz, każdy myśli ze wejdzie do gry i w miesiac będzie miał wszystkie potrzebne karty... Ja gram od bety i stać mnie po spaleniu było na kompletnego frost maga i wojownika pod kontrole. A gdzie reszta, mam płakać ze bez legend to sie nie da? Wyszła nowa przygoda to od kiedy wisiało info, odkładałem złoto na skrzydła i po wyjściu od razu miałem. Fakt 7 pakietów do tyłu jestem za kazde skrzydło ale to nie jest tak dużo. Karty to rekompensują.

@up już w pierwszym poście każdy wyskakuje z argumentem ze on grać nie umie, pograł tydzień w dupe dostał i każdy tak ma dlatego gra jest słaba. Boże co za ludzie, nie chcą nawet złotówka wesprzeć i maja postawę roszczeniową, ze im się należy. Twórca powinien wszystko udostępniać za darmo. Rozumiałbym gdyby przygody nie dało sie kupić za złoto w grze, ale sie da. Kosztuje to troche pracy ale sie da i nie ma w tym nic dziwnego bo tak jest w każdej grze. Zwyczajnie ludzie nie lubią Blizzarda i zarzucają mu ze przez niego inne gry gdzies tam tona i nikt o nich nie słyszy. Niby casual a jednak tyle ludzi nie daje rady.

To się da skomentować tylko w jeden sposób - LOL. Czytajcie posty, bo później właśnie takie krzaki się rodzą. Autor tematu nie napisał, że zbiera 140g dziennie grając 2 godziny, a że tyle można załapać wygrywając 30 gier i robiąc zadanie. Najpierw napisał, że 50 pakietów miesięcznie wyrywa grając własnie po dwie godzini, a później dodał post, który mów że da się zdobyć 140 do 200 golda dziennie. Zwyczajnie ktoś z was nie doczytał, puścił plotę i tak własnie powstało stwierdzenie, że autor w dwie godziny zarabia 140g. Błędne, bo nigdy nic takiego nie zostało napisane

"Dziennie można zebrać minimum 140g, maksymalnie 200g. Czyli zbieranie golda na przygodę ( jedno ze skrzydeł ) trwa min 4 dni, max tydzień.

Naprawdę nie widzę w tym problemu. Tym bardziej, że trzeba poświęcić na to tylko 2h dziennie max. "

Wedlug ciebie to nie jest potwierdzenie ze "Dziennie można zebrać minimum 140g, maksymalnie 200g" .... "Tym bardziej, że trzeba poświęcić na to tylko 2h dziennie max" ? I dalej wedlug ciebie nie jest jasne okreslenie :)?

@up btw nikt nie placze ze w HS trzeba wydawac pieniadze .. nie wiem why sie tgo doczepiasz . Caly ten topik dotyczy tego ze autor uwaza ze grajac 2 h dziennie jest w stanie dorownac najlepszym co nie jets mozliwe. Od tyle.

"Dziennie można zebrać minimum 140g, maksymalnie 200g. Czyli zbieranie golda na przygodę ( jedno ze skrzydeł ) trwa min 4 dni, max tydzień. Naprawdę nie widzę w tym problemu. Tym bardziej, że trzeba poświęcić na to tylko 2h dziennie max. " Wedlug ciebie to nie jest potwierdzenie ze "Dziennie można zebrać minimum 140g, maksymalnie 200g" .... "Tym bardziej, że trzeba poświęcić na to tylko 2h dziennie max" ? I dalej wedlug ciebie nie jest jasne okreslenie ?@up btw nikt nie placze ze w HS trzeba wydawac pieniadze .. nie wiem why sie tgo doczepiasz . Caly ten topik dotyczy tego ze autor uwaza ze grajac 2 h dziennie jest w stanie dorownac najlepszym co nie jets mozliwe. Od tyle.

Gdzie napisałem, że grając 2 h dziennie można dorównać najlepszym graczom ? Z tego co widzę to napisałem, że w 2h można zebrać minimum 140g :D Trochę przesadziłem z czasem ale 2 czy 4 h na grę nie robi żadnej różnicy, użytkownicy tego forum na pewno nie mniej poświęcają czasu na grę.

Aby dorównać najlepszym graczom w HSie trzeba grać po 8h dziennie i wcale nie musisz mieć najlepszych kart tylko skuteczną głowę :)

Powiem tak. Nie wydałem ani złotówki na karty i czasem mnie to wkur....czaki gdy koleś co ma 5 hp wyskakuje mi z bohaterem który z samej swojej umiejętności wali za 8..... what the hell. Jest ogromna przewaga i nikt mi nie wmówi że jest inaczej. Nie liczą się umiejętności ani taktyka tylko jak potężne masz karty. Tak to widzę. Wygrać się da wiadomo ja swoimi aggro bestiami daję radę czasem ale różnica w sile decków jest porażająca. Niestety moim zdaniem za dużo zależy od kart a za mało od umiejętności ale to chyba nic nowego w hsie dlatego robię 2 zadania i wyłączam te namiastkę karcianki.Większe szanse ostatnio miałem grając moim niekompletnym mono B infectem bez nexusów który kupiłem za 37 zł na allegro na talie kolegi jakiś mono red goblin-burn który miał jakieś landy z kosmosu co są i plainsami i mountainami Gobliny za 5 stów albo i więcej i dawałem radę wygrać rzadko bo rzadko ale wiedziałem że zależy coś od moich umiejętności a w HSie to się tylko człowiek irytuje. Wniosek jest tylko jeden ONLY MTG

Nie, żeby coś ale w HS kupujesz pakiety i z nich ci losowo lecą karty. A w MTG możesz kupować pojedyńcze karty. Przecież tam są OP karty po pare set złotych nawet. Pamiętam jak grałem turnieje u siebie w mieście. To był jakiś koleś z 30+ lat co miał z 4 karty warte z 1-2k i all wygrywał ciągle.... I jaki tu sens? MTG jakieś online, gdzie można zdobywać normalnie karty byłoby lepsze według mnie niż HS. Ale gra papierową wersją nie wliczając gry z kolegami na równym poziomie, która jest spoko to turnieje bez wydawania ogromnej kasy nie mają sensu. Chyba, że się coś zmieniło od tych 2 lat jak nie grałem ale wątpie. A infect jest wyjątkiem, którym można wygrać z lepszym ale przeważnie każdy ma karty co usuwają efekt ten. Więc albo masz szczęscie i skończysz gościa w kilka tur albo przegrasz na jakieś super combo. Chociaż są decki, które skończyć mogą cie szybciej, i nawet infect będzie szajsem.

Nie hejtuje MTG ale względem P2W to MTG bije HS na łeb.

@btw. jak ktoś nie chce grać HS, to polecam Duelyst (turówka karcianko podobna)

Jakiś czas temu przeczytaliśmy trochę hejtu na temat Hsa, większość ,,znawców Hsa" uznało, że bez wydawania grubych hajsów nie da się w tej grze nic zrobić. Nic bardziej mylnego. Udowadniamy to w tym odcinku, Kinga pokaże jak narysować naszego Orka grającego w karty, a później otworzymy ponad 60 paczek ( kupione za złoto zdobyte w ciągu niecałych 2 miesięcy)