Witam, kiedyś z kilkoma osobami graliśmy w tą świetną grę, był to okres wakacyjny i cóż, wakacje się skończyły szkoła, praca i ekipa się rozeszła. Postanowiłem wrócić do gry, znalazłem gildie - anglojęzyczną, ale naprawdę dobrą i zawsze można robić za tłumacza, albo we własnym forumowym gronie siedzieć na TS'ie.
Pokrótce przedstawię grę. Jest to gra action RPG, non-target, H'n'S w 3D, w moim mniemaniu to jest po prostu przełożenie takiego D2 w 3 wymiar. Grafika jak na lata kiedy został stworzony jest nadal świetna, na największych detalach wszystko błyszczy jak psu jajca na wiosnę, oczywiście nadal w klimacie dark fantasy ^^
Mamy w niej 3 ścieżki i każda ma swego rodzaju klasę, ciężko to wyjaśnić, w każdym bądź razie wybieramy od razu klasę:
Templar - Guardian lub Blademaster ~ klasy walczące w zwarciu
Hunter - Engineer lub Marksman ~ klasy walczące na dystans, bronią palną
Cabalist - Summoner lub Evoker ~ klasy walczące na dystans, magia
Każda z klas ma dodatkowo 3 drzewka umiejętności, więc jest w czym wybierać.
Obalę też kilka mitów, po pierwsze gra nie umarła, chociaż wielu tak twierdzi. Serwery nadal mieszczą pełno graczy, całkiem sporo biorąc pod uwagę iż nie zapowiada się wprowadzenie nowego Content'u. Wszystkie lokacje są darmowe, kiedyś dostęp do dalszych stacji i Tokio był płatny, obecnie od roku-dwóch na początku gry dostajesz bilety gwarantujące darmowy dostęp.
Gra absolutnie nie jest przeznaczona dla Casuali, większość lokacji na późniejszym poziomie jest trudna na najniższym poziomie trudności, niektóre questy wymagają myślenia, nie ma prostego pójdź, zabij - wróć i znów zabij.
Wszystkich chętnych proszę o pisanie tu bądź na PW IGN: Simeonus.
#edit
Gildia w której obecnie jestem to Immortals, większość to osoby z lvl 55 r50, ale robią masę nowych kont, bo gra jest naprawdę wciągająca ^^
Zapomniałbym również, w klasach dystansowych Hunter oraz Cabalist można grać z pierwszej osoby, więc jest naprawdę ciekawie
Trailer: