Siemka chciałbym się zapytać co sądzicie o anime Hellsing bo mi się bardzo podoba ale chciałbym usłyszeć wasze opinie na temat tego anime .
Hellsing
A opisze mi ktoś tak to bez spojlerów bo słyszałem że dobre a jeszcze nie oglądałem
A opisze mi ktoś tak to bez spojlerów bo słyszałem że dobre a jeszcze nie oglądałem
Hellsing - organizacja której celem jest zwalczanie wampirów "niecodziennymi" metodami. Nie jest to żadne romansidło ze święcącymi w słońcu wróżkami, tylko kawał solidnej animacji.
Całość oceniam bardzo wysoko i z czystym sumieniem każdemu polecam zarówno oryginalną wersje tv jak i ova Ultimate.
To jest klasyk, którego nie można pominąć. Jak najbardziej polecam każdemu nie-niedzielnemu widzowi.
Wampiry, mroczny klimat... w sumie nie mam pomysłu jakie inne kluczowe słowa mogę dodać do Hellsinga
Co do anime... średnie. Ogólnie fajnie mi się to oglądało, ale manga wdeptuje anime w ziemię ([spoiler ALERT] choćby Seras w swojej właściwej, "przebudzonej" formie, czego brakowało w Anime, Alucard w pełni mocy...) mogliby zrobić całość bez zmian, a tak to pozostaje pewien niedosyt.
Warto dodać, że dużo krwi i brutalności
Co do zwykłego Hellsinga to anime dość średnie.. Zaś Hellsing Ultimate miażdży. Polecam obejrzeć tą serię. Pierwszą można pominąć
Siemka chciałbym się zapytać co sądzicie o anime Hellsing bo mi się bardzo podoba ale chciałbym usłyszeć wasze opinie na temat tego anime .