Witam chciałem się zapytać do postaci herkulesa, czy jest to błąd w smite czy naprawdę był taki bóg w rzymie? Bo ja cały czas myślałem ,że herkules był w mitologi Greckiej
Herkules
Jest to rzymski heros, w Grecji był znany jako Herakles. Z resztą oni mieli tych samych bogów tylko z pozmienianymi imionami. Poza tym jak już zaznaczyłem Herkules to nie bóg tylko heros czyli półbóg.
P.S. To wszystko możesz sobie sprawdzić na wikipedii
#edit
A tu masz link:
http://pl.wikipedia....greckich_bogĂłw
Oni w SMITE sobie na zmianę biorą, raz greckiego raz rzymskiego i potem już bodajże odpowiednika nie dodają. Dajmy na to przykład Cupid to rzymski amor, czyli grecki odpowiednik erosa
Dzięki
Gdybyś wiedział to smite używa bogów ze wszystkich kultur ,więc nie wiem co to za pytanie
Gdybyś wiedział to smite używa bogów ze wszystkich kultur ,więc nie wiem co to za pytanie
Pytanie jest bardzo proste. Odnosi się ono do opisu postaci, w którym zawarte jest, iz jest on rzymskim herosem.
Autor nie kwestionuje zrodla wszystkich postaci, a dopytuje jedynie pochodzenia tej jednej,
stąd Twoja odpowiedz jest czystym czepianiem się, lub nabijaniem postów. (:
Herkules był człowiekiem, ale przez swoje dokonania został uznany jako pół-bóg, więc zaliczyć w szereg bogów spokojnie można
Polecam "Mitologie" Parandowskiego, bo i herkules wesoły chłopaczyna
Witam chciałem się zapytać do postaci herkulesa, czy jest to błąd w smite czy naprawdę był taki bóg w rzymie? Bo ja cały czas myślałem ,że herkules był w mitologi Greckiej