Jaki offhand polecacie dla sorca ? Jest bardzo dużo sprzecznych opinii, dużo róznych buildów i sam nie wiem w co zainwestować. Słyszałem takie teorie, że jeśli masz +54 lvl, to lepiej używać Jubre, bo i tak we wszystko w trafiasz, ale jak nie masz parcie na lvl, to lepiej zainwestować w Herlick.
No i tutaj nie rozumiem dlaczego ludzie którzy używają Jubre noszą też Mark of Shadow... i narzekają na brak celności ? W ogóle ja nie rozumiem tego fenomenu Mark of Shadow, ale do rzeczy.
Mark of Shadow daje 5 AP, kosztuje ponad 5kk i nic poza tym
Duo Ring of the Goods (kosztuje okolo 2kk), daje 4 AP i 3 acc, więc jeśli nosimy Jubre, to możemy podbić celność dwoma takimi pierścieniami.
Więc 2x MoS da nam 10 AP, ale wydamy 11kk
2x II Ring of the Goods da nam 8 AP i 6 celności, a wydamy około 4kk.
Do tego przy użyciu Kalis Nackle (III) dostajemy +10 acc, a też kosztuje grosze, bo jakieś 2kk.
1. Jubre Build
Jubre +15
DUO Ring of Good Deeds = 2kk
DUO Ring of Good Deeds = 2kk
TRI Kalis Necklace = 2kk
Cały koszt (Nie uwzględnia upgrade Jubre na +15) = 6 kk.
Staty: 16 ACC i 31 AP
2. Herlick Builld
Herlick +15
Mark of Shadow 5,5kk
Mark of Shadow 5,5kk
Tri Bares Nacklace 7kk (Na Alustinie nikt tego nie sprzedaje, no ale można samemu zrobić)
Całość: +18kk
Staty: 20acc + 23AP
Nie wiem, ale ja tego fenomenu Mark of Shadow nie rozumiem. Fakt, może w czymś się mylę, bo gram w BD od 2 tyg, gram bez gildii, więc tutaj chcę się dowiedzieć - który wariant lepszy ? Bo ja osobiście wolę wziąć się za upgrade Jubre, a celność podbić za pomocą pierścieni i naszyjnika, niż biegać w pustym Mark of Shadow... Na dodatek Yuria przy upgrade daje ACC, wiec...
@Shinigami Mógłbyś się wypowiedzieć na ten temat ? Bo co by nie mówić, ale sorca masz wymaksowanego ;p