Hero never die - czyli czy fenomen L2 nadal się trzyma

Witajcie, na początku chciałbym się was zapytać czy to mmo które ma już a sobą dość sporo lat nadal ma fanów? nie jestem pewien ponieważ coraz rzadziej słyszę o nim kiedyś było świetna gra i dało się przy niej spędzić lata teraz nie widzę by ktokolwiek o niej wspominał, może to i moja wina, może za słabo szukałem jednak nie mogłem się niczego dopatrzeć, i w związku z tym stworzyłem swój film który miał mi samemu przypomnieć o dawnym L2, tak wiec pytam sie was - starzy wyjadacze - czy nadal L2 jest tak świetną gra jak była?

http://www.youtube.com/watch?v=X0fj8I08oWY&list=UUo-6KyTlloydKIFGhnwC9mg&index=1

Nie. Dla mnie l2 skończyło się na c4. Czym dalej tym gorzej... Teraz mieli to naprawić i wprowadzić zmiany na modłę graczy, ale ludzie odchodzą i tak i tak. (wystarczy popatrzeć na prywaty i globala, populacja obu maleje)

Potwierdzam, z tym, ze moim zdaniem do interlude bylo jeszcze calkiem calkiem, reszta to juz nie stare, dobre L2 ; )

Obecna kronika zniszczyła wiele rzeczy w L2 które sprawiały że gra była na swój sposób wyjątkowal. Ale L2 ma wielu fanów starszych kronik o czym świadczą prywatne serwery które jak niektórzy mówią złośliwe są lepiej skonfigurowane niż oficjalny.

Lineage2 musi sie zmieniac, gdyz zadna gra dlugo nie wytrzyma bez zmian.

Ale czy zmiany w lineage2 sa dobre? Lineage2 nie jest robione pod spolecznosc amerykanska czy europejska czy tam nawet ruska etc.

Wiadome jest to ze skasowali pewne rzeczy ale powoli to naprawia i w kolejnych dodatkach przywroca np Catacomby / Necropolie, albo system 34 klas.

Questy typu nobles czy suba czy te beznadziejnie dlugie questy na profesje(1 i 2 i 3) byly troszke chore jak dla mnie i zmiana tego systemu to pozytyw.

Dodanie czwartej profesji(klasy) troszke namieszalo, ale NC ma zamiar to zmienic i przywrocic system 34 klas z ich unikatowymi zdolnosciami.

Co prawda system craftingu i itemy D-S grade zostaly troszke rozwalone i za duzo tego nawalili ale i tak teraz gra sie opiera na wbiciu 85 i cisniesz powoli lvle.

Teraz juz sie nie walczy o epiki jak dawniej. Nie odgrywaja one az tak roli.

To nie tak ze ulatwili wszystko... Probuja zmieniac, no ale nie wychodzi im to troszke.

Jedna rzecz ta gra ma najlepsza ze wszystkich gier jakie wyszly az do dzisiejszego dnia.

Jest to mass pvp / system PK i oczywiscie epickie siege.

Gralem w lineage2 od 6 lat, czy wiecej nawet, a teraz mam mala przerwe, gdyz po prostu znudzil mi sie i nie spelnia moich oczekiwan.

Nawet gralem na najnowszych kronikach i wiem co fajnego dodali a co moglo by byc nie usuniete.

Jednak gra aktualnie zasluguje na uwage, gdyz privy to ogolnie bugland / botland i nie wiem dlaczego jeszcze gracze tam graja.

Zapewne z powodu ratow (ktore sa wymyslem serverow prywatnych) i dobrego pvp, ktore raczej nie odwzorowuje nawet w polowie tego jak dana rzecz powinna dzialac.

Lecz ja czekam na polskiego Official od Innovy i chce sprawdzic co tam maja zamiar zrobic. Jesli sie nie spodoba to po prostu gra delete i never again...

L2 forever ! jak ktos gral w to lepszego mmo nie znajdzie, lepszego mass pvp, oblezen, wojen terytorialnych nigdzie nie ma i pewno nie bedzie, caly czas gra bardzo duzo graczy, niedlugo polski serwer wstanie oficjalny, wszystkie niedowiarki i haterzy sie przekonaja ze L2 zyje i jest najlepszym mmo. finito.

L2 forever ! jak ktos gral w to lepszego mmo nie znajdzie, lepszego mass pvp, oblezen, wojen terytorialnych nigdzie nie ma i pewno nie bedzie, caly czas gra bardzo duzo graczy, niedlugo polski serwer wstanie oficjalny, wszystkie niedowiarki i haterzy sie przekonaja ze L2 zyje i jest najlepszym mmo. finito.

Buhahahha, daj mi namiary do Twojego dealera. Też chciałbym mieć takie jazdy.

A tak na serio L2 umiera, jeśli NC nie wyda jakiegoś ciekawszego patcha to będzie to kwestia tego czy ci co już zdecydowali się grać na globalu zostaną czy odejdą. Wątpię, że ktoś kto grał na c4-c6 i uważa że to były najlepsze czasy tej gry, gra obecnie na globalu.

Nie wiem czy sie smiejesz z tego ze napisal ze najlepsza gra 4ever czy z tego ze napisal ze lepsze pvp niz kazdej innej grze mmo(to akurat prawda i tym sie gra wyroznia z tlumu gier).

Dla mnie c4 - c6 akurat bylo nudne(i jest nadal na aktualna chwile) i nie bardzo lubialem te kroniki bo bylo tam malo do roboty po za farmieniem lvl i sprzetu / potem farmieniem epikow i na koncu pvp...

Dla mnie interface ktory znajduje sie w lineage2 przed wersja kamael(wiadomo o ktora wersje mi chodzi), czyli jesli ktos nie wie to ta czesc po c4 mialo ladniejszy interface niz c4 do c6. Po prostu ten niebieski interface byl brzydki... Za zepsucie tej gry mozna podziekowac wszendobylskim serverom priv i tworca takich bug/botlandow.

Wiez mi nie mozna caly czas grac jedno i to samo sie nudzi. Na c4 gralem z 3 lata a potem c6 tez probowalem i nie podeszlo. Potem duzo gralem jak weszla gracia final i god ale to juz troszke inne lineage2.

Lineage2 to kwestja gustu i upodobania do danej kroniki. Kazdy gracz woli co innego.

Osobiście bardziej wole starsze wersje gry, czasami jest dobrze mieć dużo do robienia ale tez można przedobrzyć, dlatego milo wspominam wersje c5 i c6 gdzie można było zacząć grac i ogarnąć wszystko w krótkim dość czasie, wtedy dla gracza gra była hmmm, według mnie bardziej dostępna. Nie zmienia to faktu ze L2 to L2, jednak pamiętam swoje pierwsze kroki i ze po paru miesiącach potrafiłem już robić większość rzeczy, a gdy ostatnio grałem na nowszych kronikach, doszło tyle dodatków do gry ze nie sposobi ogarnąć ich wszystkich. Tak wiem pewnie wszystko da się ogarnąć dlatego sam osobiście wole stare wersje:D i tak nawiasem jak sadzicie wyszedł mi film? czy nie bardzo?

Siemka.Chciałem "zapodać" filmik z L2.Film jest dość stary i nie jest może zbyt dobrej jakości,pokazuje zmontowane fragmenty gameplaya.Film znalazłem jakiś czas temu na YT,nie jest mojego autorstwa ,tak dla ścisłości.Może nic specjalnego,ale dla mnie ma wartość sentymantalną i fajnie oddaje klimat starszych kronik L2;]

Drugi filmik,przedstawia gracza o nicku Satyricon i jego droge do tytułu hero na olimpiadzie na prywatnym serwerze Cadmus
Najlepszy grindownik ever,miażdzy twarz i kopie zadek Silkroadom,Rappelzom i innym "gadom";]

To ja mam takie pytanko. Nowy gracz, który nigdy nie miał doczynienia z L2, wejdzie teraz na polski serwer z ,,nowszym" to będzie się zachwycał tak jak Wy kiedyś tym ,,starym" L2?

Klimatowy trailer z L2 Gracia Final

Ja jak wielki fan Lineage 2 i "przedstawiciel" osób które graja od c1 oświadczam że prawdzie Lineage skończyło się na c4,Interulde i może jeszcze hellbound. Moim zdaniem wymienione kroniki przedstawiały prawdziwego lineage 2 a nie gwiezdne wojny które tak na prawdę teraz są.

@Up Może jest jakiś cień prawdy w tym co napisałeś,ale przed kroniką Gracia nie było na przykład takich armorów;]

Czekam na polski serwer i zaczynam swoją przygodę z L2. jednak jakiś mały niesmak pozostaje, bo po Waszych wypowiedziach czytam, że nie będzie mi dane poczuć tego prawdziwego klimatu L2 :(

Jak dopiero zaczynasz przygodę z tą grą to może i poczujesz klimat jako że nie będziesz miał tak na prawdę porównania.

Witajcie, na początku chciałbym się was zapytać czy to mmo które ma już a sobą dość sporo lat nadal ma fanów? nie jestem pewien ponieważ coraz rzadziej słyszę o nim kiedyś było świetna gra i dało się przy niej spędzić lata teraz nie widzę by ktokolwiek o niej wspominał, może to i moja wina, może za słabo szukałem jednak nie mogłem się niczego dopatrzeć, i w związku z tym stworzyłem swój film który miał mi samemu przypomnieć o dawnym L2, tak wiec pytam sie was - starzy wyjadacze - czy nadal L2 jest tak świetną gra jak była?

http://www.youtube.com/watch?v=X0fj8I08oWY&list=UUo-6KyTlloydKIFGhnwC9mg&index=1