Lineage2 musi sie zmieniac, gdyz zadna gra dlugo nie wytrzyma bez zmian.
Ale czy zmiany w lineage2 sa dobre? Lineage2 nie jest robione pod spolecznosc amerykanska czy europejska czy tam nawet ruska etc.
Wiadome jest to ze skasowali pewne rzeczy ale powoli to naprawia i w kolejnych dodatkach przywroca np Catacomby / Necropolie, albo system 34 klas.
Questy typu nobles czy suba czy te beznadziejnie dlugie questy na profesje(1 i 2 i 3) byly troszke chore jak dla mnie i zmiana tego systemu to pozytyw.
Dodanie czwartej profesji(klasy) troszke namieszalo, ale NC ma zamiar to zmienic i przywrocic system 34 klas z ich unikatowymi zdolnosciami.
Co prawda system craftingu i itemy D-S grade zostaly troszke rozwalone i za duzo tego nawalili ale i tak teraz gra sie opiera na wbiciu 85 i cisniesz powoli lvle.
Teraz juz sie nie walczy o epiki jak dawniej. Nie odgrywaja one az tak roli.
To nie tak ze ulatwili wszystko... Probuja zmieniac, no ale nie wychodzi im to troszke.
Jedna rzecz ta gra ma najlepsza ze wszystkich gier jakie wyszly az do dzisiejszego dnia.
Jest to mass pvp / system PK i oczywiscie epickie siege.
Gralem w lineage2 od 6 lat, czy wiecej nawet, a teraz mam mala przerwe, gdyz po prostu znudzil mi sie i nie spelnia moich oczekiwan.
Nawet gralem na najnowszych kronikach i wiem co fajnego dodali a co moglo by byc nie usuniete.
Jednak gra aktualnie zasluguje na uwage, gdyz privy to ogolnie bugland / botland i nie wiem dlaczego jeszcze gracze tam graja.
Zapewne z powodu ratow (ktore sa wymyslem serverow prywatnych) i dobrego pvp, ktore raczej nie odwzorowuje nawet w polowie tego jak dana rzecz powinna dzialac.
Lecz ja czekam na polskiego Official od Innovy i chce sprawdzic co tam maja zamiar zrobic. Jesli sie nie spodoba to po prostu gra delete i never again...