Ostatnio zainteresowałem się grą Heroes and Generals. Gra ma fajny klimat drugiej wojny światowej, lecz jest to gra F2P. Mam pytanie związane z odblokowywaniem nowych broni, pojazdów czy żołnierzy. Czy będę mógł cały sprzęt odblokować wraz z postępem w grze i kupić go za kredyty z gry, czy będę musiał coś kupować za gold? Oczywiście spodziewam się długiego farmienia żeby zdobyć coś co za złoto miałbym od razu. Wiem, że jest konto premium, dzięki któremu szybciej expimy i zarabiamy i dodatkowo są dwa sloty na perki zamiast jednego. Czy ktoś bardziej doświadczony mógłby się wypowiedzieć w tym temacie? Z góry dziękuje za pomoc
Heroes and Generals - odblokowania kontentu
Wszystko możesz kupić za kredyty nie licząc ribbonów (szybsze doświadczenie) i premium ale to logiczne, ale w tej grze nie ma czegoś takiego jak P2W.
Osobiście sobie kupiłem za gold snipera rosyjskiego który kosi ale to i tak może być max 2/3 sniperów albo czasem nawet bez kto grał wie jak wygląda dobry balans jest
(chociaz ruscy teraz prawie nigdy nie wygrywają, bo sami ruscy grają).
Ostatnio zainteresowałem się grą Heroes and Generals. Gra ma fajny klimat drugiej wojny światowej, lecz jest to gra F2P. Mam pytanie związane z odblokowywaniem nowych broni, pojazdów czy żołnierzy. Czy będę mógł cały sprzęt odblokować wraz z postępem w grze i kupić go za kredyty z gry, czy będę musiał coś kupować za gold? Oczywiście spodziewam się długiego farmienia żeby zdobyć coś co za złoto miałbym od razu. Wiem, że jest konto premium, dzięki któremu szybciej expimy i zarabiamy i dodatkowo są dwa sloty na perki zamiast jednego. Czy ktoś bardziej doświadczony mógłby się wypowiedzieć w tym temacie? Z góry dziękuje za pomoc
Wszystkie rzeczy bez premium i ribbonów można zdobyć bez golda. Wystarczy dużo farmić i korzystać z każdego rodzaju broni w
celu zdobywania odznak(czy jakoś tak) itp. tak jak powiedział Sito.
Dzięki za odpowiedź. Czy te ribborn to nie są czasem odznaki, które się zdobywa wraz z postępem grze, a one odblokowują perki które weterani mogą mieć dwa a zwykli gracze jeden?
2-gi perk na raz można mieć jak masz konto premium, a ribbony tak się po prostu nazywają bostery expa, Badge(odznaka) a Ribbon(wstążka) to dwie inne rzeczy.
Co do ribbonów też polecam wypatrywać na steam w aktualizacjach pojawiają się różne kody(np. tydzień premium, albo różne ribbony na tydzień etc.) z okazji militarnych świąt.