Heroes III - Zagrajmy razem!

Tak, tak, na pewno bez WoG'a! Dodatek ma wiele bugów, mimo że niektóre rzeczy są ciekawe to np. przy wchodzeniu do lasu wyskakuje błąd i wywala na pulpit. Myślę że dobrym dodatkiem by był AB. Dlaczego składane itemy zabronione - mi nie przeszkadza, jak reszcie?

Nie znam zasad ligowych ^^'' Mógłbyś mi n4zArh wytłumaczyć w skrócie o co chodzi? I ile się zamków banuje - wkurzające, ale na pewno więcej frajdy przy tym będzie.

TeamSpeak'a mogę w każdej chwili załatwić jakby ktoś chciał porozmawiać :P

Nie piszcie 'mógłbym' tylko jak jesteście pewni to piszecie że na pewno zagracie i mówcie gdzie was wpisać.

Banuje się chyba tylko nekro ze względu na przebajerzoną nekromancję (a przy meczu na mapie XL to będzie bardzo widoczne). W późniejszych wersjach Ligi widziałem zasadę, że można grać nekro pod warunkiem że nadmiar szkieletów się usuwa, tj. liczba po walce nie może przekroczyć tej przed walką. Conflux też był banowany, ale naprawiono to normalnym przyrostem feniksów (obcięcie do tradycyjnego +1/1/2 z +2/3/4). Zerknę na zasady i podam te, które są najważniejsze.

AB to wersja nieco przestarzała w porównaniu z SoD... nie wiem dokładnie jakie zmiany zaszły w grze między wersją 2.0 a 3.0 (czy też 3.2).

Itemy łączone są zbyt przekokszone. Przykład właśnie na zbroi przeklętego - znajdujesz szczęśliwym trafem 4 odpowiednie itemy i dostajesz item, który daje na start 4 debuffy dla wroga na 50 tur na każdą jednostkę. Czy to daje jakikolwiek fun z gry?

Zasady z ligi (w dużym skrócie):

- przymus walki ze strażnikami, nawet jeśli można zebrać artefakt przez przejście obok niego bez walki (tzn. to się zdarza chyba tylko na randomach i wiąże się ze źle ustawionymi strażnikami)

- zakaz rushowania w pierwszym dniu gry - tj. zanim inny gracz (czy w tym przypadku gracze) zdążą cokolwiek kupić (tak jak wyżej, dotyczy głównie randomowych map)

- no hit&run - jeśli atakujemy wrogiego bohatera, to po rzuceniu zaklęcia w pierwszej kolejce nie możemy w jej trakcie uciec (dopiero w 2 turze)

- nie można przyłączać jednostek neutralnych, nie licząc puszki pandory

- nekropolis: stan szkieletów zdobytych przez nekromancję na początek i koniec dnia musi się zgadzać

- gracz unikający walki w trakcie bitwy powinien się poddać [tzn. jeśli jeden smok ucieka przed 100 golemami, to smok powinien się poddać].

Do tego szereg różnych innych regulacji, które raczej dotyczą gry na poważnie więc spokojnie je pominę. Do tego korzysta się w jakichś 8 plików wrzucanych do folderu z grą (wszystkie .txt, i wszystkie faktycznie wprowadzają pewne zmiany), ale do tego odeślę na stronę tutaj: http://h3.ligaheroes.pl/regulamin.html

Oczywiście nie mówię że twardo obstaję przy tych zasadach, bo można się dogadać co do tego - ta gra ma być bardziej 4fun niż serio. Podałem tylko przykład żeby jakoś unormalnić tą grę :)

Rozumiem że na razie chętnymi jestem ja i n4zArh?

No nic, czekam do końca weekendu (może i świąt) może ktoś się jeszcze zgłosi bo mnie nie interesuje gra 1v1 i 2v2.

Zacznij od próby złapania tych którzy się wypowiadali na temat gry po jakichś danych kontaktowych [w końcu to ty to organizujesz], może nie śledzą tematu ;)

Bez dodatków mogę zagrać bo mam samą podstawkę.

ja mam grę i jestem chętny jak co skaypaya mam mariom88c tylko nie posiadam mikro niestety, z winy komputera :).

A więcej chętnych nie ma?

Ja swojej deklaracji nie zmieniłem - mogę zagrać i po co więcej spamować?

Jak dobrze naliczyłem jest nas 5, jak by się znalazła jeszcze jedna osoba to można by było zagrać 3v3.

Czekamy... :)

Ja niestety nie mogę. Będę miał kompa robionego i parę dni nie będę go miał.

ja bym zagrał ale na razie nie posiadam , muszę pobrać , jak coś gg

Proponuję zacząć na początku przyszłego roku, to tylko kilka dni a byłaby szansa na full grę :)

BUMP: to jak ludzie, znajdzie się jeszcze jedna chętna osoba do gry? Bo skoro jest pięć, to wystarczy minimum jedna (chociaż byłoby lepiej dociągnąć do max) :)

ja bym zagrał, ale bez tych zasad i tylko na oryginalnych mapach, bo je po prostu lubię

Bump bumpitty bumpbumpbump!

Odświeżam temat, bo może komuś nadal chce się grać (a szkoda zakładać nowy). Jest ktoś taki?

Doberek.

Na pewno ktoś z was grał w tą świetną grę. Wg. mnie lepsza od wszystkich tych nowszych wersji. Zawsze starsi mówili mi żebym grał Magami i zrobił wszystkie czary na Mistrzowski, ale zmieniłem zdanie i zaczynam coraz częściej grać Wojownikami ^^ Najbardziej lubię grać Twierdzą patrząc jak moje Behemoth'y zjadają każdego.

Teraz wracając do tematu, myślę że znalazło by się kilku ochotników do wspólnej gry, najlepiej tak 4vs4. Oczywiście największa mapa + podziemia. Jako że nie zagramy całej gry w jeden dzień i na pewno nie każdy będzie mógł tak długo siedzieć przed komputerem to rozplanujemy sobie całą grę.

Dawno temu grałem ze znajomymi przez Hamachi, ale teraz tak to wszystko się pozmieniało w tym programie że w tej sprawie na razie jestem zielony :P

RED TEAM:

- Picasso

-

-

-

BLUE TEAM:

-

-

-

-

Komunikator: TeamSpeak3

Pozdrawiam.

@PS: Jeżeli zły dział to proszę o przeniesienie.