Heroes III - Zagrajmy razem!

Doberek.

Na pewno ktoś z was grał w tą świetną grę. Wg. mnie lepsza od wszystkich tych nowszych wersji. Zawsze starsi mówili mi żebym grał Magami i zrobił wszystkie czary na Mistrzowski, ale zmieniłem zdanie i zaczynam coraz częściej grać Wojownikami ^^ Najbardziej lubię grać Twierdzą patrząc jak moje Behemoth'y zjadają każdego.

Teraz wracając do tematu, myślę że znalazło by się kilku ochotników do wspólnej gry, najlepiej tak 4vs4. Oczywiście największa mapa + podziemia. Jako że nie zagramy całej gry w jeden dzień i na pewno nie każdy będzie mógł tak długo siedzieć przed komputerem to rozplanujemy sobie całą grę.

Dawno temu grałem ze znajomymi przez Hamachi, ale teraz tak to wszystko się pozmieniało w tym programie że w tej sprawie na razie jestem zielony :P

RED TEAM:

- Picasso

-

-

-

BLUE TEAM:

-

-

-

-

Komunikator: TeamSpeak3

Pozdrawiam.

@PS: Jeżeli zły dział to proszę o przeniesienie.

Trzeba mieć oryginał tak wgle ;P? ja to bym pograł w IV

Nie trzeba, wystarczy kilka poprawek wgrać (do ujednolicenia gry do jednej wersji i wyrównania szans, mniej lub bardziej) i grać na spiraconej wersji. Ba, nawet lepiej na tej "spiraconej", bo są w/w poprawki [zmniejszony przyrost feniksów w Conflux, żeby daleko nie patrzeć; do tego małe zmiany w statystykach jednostek do tego samego stanu, jaki można znaleźć w dowolnej wersji językowej poza polską].

Jak widzisz tą grę? Od rana do wieczora maraton czy jak? Do tego przydałaby się wielkość mapy itp. sprawy. To dość istotne, bo szkoda zapraszać ludzi do gry jeśli po godzinie ktoś wyjdzie albo zacznie afczyć...

Jakaś gra po 1-2 godz i save(przerwa). Ja sobię nie pogram bo nie ogarniam 3, ale dzięki za odpowiedź.

Jak widzisz tą grę? Od rana do wieczora maraton czy jak? Do tego przydałaby się wielkość mapy itp. sprawy. To dość istotne, bo szkoda zapraszać ludzi do gry jeśli po godzinie ktoś wyjdzie albo zacznie afczyć...

Jak napisałem w temacie, największa mapa + podziemia żeby długo się grało. Ja to widzę tak, ustalamy datę i godzinę o której wszyscy mają czas i gramy tyle ile możemy, jak jedna osoba wyjdzie bo musi to save i ustalamy następną datę i godzinę gry. Myślę że to dobre rozwiązanie.

ja bym pograł ale brat bedzie wyzywać że kompa śmiece starociami ;/

@up

To nie staroć, to klasyka :)

@Topic

Ja się piszę, tylko trzeba znaleźć jedną wersję na której będziemy grali.

A ja bym zaczął od tego, żeby w takim wypadku brać tylko osoby zaufane - w H3 jest zbyt łatwo oszukiwać i jakkolwiek to nic tak naprawdę nie daje (bo nie gramy w jakimś turnieju czy coś), tak z pierwszym lepszym randomem może być trochę strach grać.

Jeśli będzie jakaś fajna ekipa, co chce zagrać 4fun a nie spinać d*pę o straconego zwiadowcę to jestem za. Poziom trudności zapewne 3 [najrozsądniejszy do grania multi]?

@up: mogę podrzucić kilka plików które swego czasu były potrzebne w Lidze Heroes III - parę plików .txt działających jako dane [urok h3] oraz plik z wersją - bodajże - 3.2 międzynarodową no-cd. To ostatnie jest o tyle istotne, że jeśli ktoś ma najnowszą polską wersję a drugi gracz międzynarodową to gra potrafi się zawiesić (bo obaj gracze czekają na ruch przeciwnika - niektóre jednostki mają różną prędkość w tych wersjach). :)

Chętnie zagram, tylko dobrze by było jakby ludzie byli w miarę ogarnięci, a nie że zostajesz przydzielony do teamu, a tam jakiś gość nie zna poziomów jednostek itp.

Problemem jest jeszcze to, że w III nie ma tak jak w V opcji wykonywania tur jednocześnie (chyba że pojawiła się jakaś łatka do III z czymś takim), tak więc grając 4v4 wyobraź sobie jak teoretycznie każdy w jakiejś turze wykona 2-3 walki po przypuścmy 5 minut każda ;)

Też się na to piszę. Może nie gram za dobrze, jednak zagrałbym sobie z kims w tego klasyka.

ahhh :D Ja sie NIE pisze bo na swoją kolej będę czekał 20 min xD

Ja bym mógł raz czy tam dwa razy zagrać, mam orginałkę wraz ze wszystkimi dodatkiami+4 ze wszystkimi dodatkami+5 bez dodatków (P.S. Ja mogę grać między 16:00 a 20:30) :). Nocki odpadają.

Myślę że najlepiej by było zagrać na dodatku Armageddon Blade.

Jeżeli się zapisujecie to piszcie do jakiej drużyny was przydzielić ^^.

W h3 byłem wymiataczem i dalej nie jedno pamiętam : O

Chętnie się dołączę ; )

Proponuje 6 graczy max + ew. 2 botki bo tury ruchu będą porażające.

No i oczywiście jakiś TS i te sprawy ; )

Oczywiście długość tury gracza nie powinna przekraczać 5 min, bo ludzie nerwowo nie wyrobią :) osobiście skłaniałbym się do 3-4, to powinno być dość dużo by wszystko ogarnąć [walki, o ile pamiętam, nie zaliczają się do limitu tury więc...] :)

Animacje walki można zawsze przyspieszyć :D.

Czekanie pół godziny na swoją turę kiedyś nie było nużące (ah, nostalgia, hot seat na 8 osób ), a tym bardziej teraz gdy masz do dyspozycji te 6 komputerów i w czasie tury przeciwnika możesz sobie pograć w jakąś grę we flashu; nic nie stoi też na przeszkodzie by odpalić WoWa czy inne ustrojstwo, teraz Heroes III nie ma wymagań (co to jest w dzisiejszych czasach zarezerwowane 8MB czy 16MB ramu i 1/10 jednego rdzenia procesora) .

Raczej wiadomo że będziemy grać na dodatkach, jedna rasa więcej i sporo jednostek/budynków/usprawnień, chyba że patche ligowe są tylko na podstawkę (tu i tak nie ma problemu, bo kto ma oryginał instaluje całą złotą edycję i odpala podstawkę).

Mógłbym pograć z wami, tylko ustalcie jaka wersja, jakie patche i nakierujcie do pobrania tego właśnie

Czekanie pół godziny na swoją turę kiedyś nie było nużące (ah, nostalgia, hot seat na 8 osób ), a tym bardziej teraz gdy masz do dyspozycji te 6 komputerów i w czasie tury przeciwnika możesz sobie pograć w jakąś grę we flashu; nic nie stoi też na przeszkodzie by odpalić WoWa czy inne ustrojstwo, teraz Heroes III nie ma wymagań (co to jest w dzisiejszych czasach zarezerwowane 8MB czy 16MB ramu i 1/10 jednego rdzenia procesora) .Raczej wiadomo że będziemy grać na dodatkach, jedna rasa więcej i sporo jednostek/budynków/usprawnień, chyba że patche ligowe są tylko na podstawkę (tu i tak nie ma problemu, bo kto ma oryginał instaluje całą złotą edycję i odpala podstawkę).

Heroes III wymagało 32MB RAM do działania komfortowego, ale przez około 2-3 godziny... trzeba było drugie tyle by móc grać i grać :)

Ja mam tylko jeden warunek: BEZ WOGA. H3 ok, AB ok, SoD ok, ale WoG to jest taka kupa że szkoda czasu. No i w miarę możliwości bez korzystania z artefaktów łączonych [nie wiem czy fakt że ktoś znajdzie 4 artefakty które pozwolą mu rzucać curse slow i cośtam jeszcze na 50 kolejek na start będzie cieszył innych graczy].

Patche ligowe są na SoD, a wersja ze Złotej Edycji o ile kojarzę NIE JEST zgodna z tymi patchami. Dobrze byłoby też się zgadać na temat tego, czy gramy na zasadach ligowych (np. ban na nekro), czy nie - żeby było wiadomo czego się spodziewać.

Mógłbym zagrać w H3 ale bez dodatków bo żadnego nie mam. A tak wgl to wolałbym zagrać w H5 ale w epicką trójeczkę też chętnie pykne ale wielu rzeczy pozapominałem.