Heroes of The Obelisk

1.W jaki sposob zdobyc wingi ?

Pytalem kolesi to mowili ze trzeba wbic czas rankingowy , lecz gdy mialem 15 lvl i zrobilem go na planszy do ktorej sie wchodzi do mi nie zaliczylo xD wiec jak to zrobic? Trzeba wbic go na dungu ktory jest na moj lvl?

Skad mam wiedziec jakie wingi dostane ? daja jakies bonusy? sa na czas czy na stale? Ciezko je zdobyc?

2.Jak zdobyc ten kostium prosiaka? widzialem ze kolesie maja a w item shopie go nie znalazlem ( jest on bez dodatkowych atrybutow)

3.Jaka klase polecacie na swordsmana , lepiej sie rga tankiem czy 2h swordem?

1. Tak jak Ci pisali. Żeby zdobyć wingi musisz ukończyć dungeon w czasie top 5 (osobne czasy dla solo i party). Rodzaj wingów i bonusów pasywnych z nich zależy od dungeona, dla przykładu 35-40 dodają % obrażeń jako mana (35 - 1%, 36 - 2%, 37 - 3% itd).

Czasy są resetowane raz w tygodniu i wtedy każdy traci swoje skrzydła (w danej instancji masz napisane za ile będzie reset), skrzydła mogą Ci zniknąć prędzej jeżeli ktoś pobije Twój czas. Dosyć ciężko je zdobyć z przypadkowymi osobami. Co do ostatniej kwestii, różnicy między Twoim lvlem, a dungiem w którym chcesz zrobić skrzydła musi wynosić 5 lvli, po kliknięciu w instancje pokazuję Ci czy może być on "captured" czy też nie. Szare skrzydeł Ci nie dadzą. Zrozumiesz jak wbijesz wyższy lvl.

2. Strój prosiaka wypada, właśnie z niego, znajdziesz go w prawie każdej instancji, ale wypada rzadko, nie dodaje żadnych bonusów i trwa tylko przez 7 dni.

3. Jeżeli już grasz swordmanem, to radzę wybrać tanka. Gladiator ma najmniejszy dmg ze wszystkich dpsów, nie jest zbyt chętnie widywany w party gdyż większość osób nim gra, bez cleryka bardzo ciężko się nim soluje bez itemków full legendary +7, zarówno w O.F. jak i dungach.

To chyba wszystko. Pozdrawiam i miłej gry.

Gladiator slaby ;O ty chyba nim kolego nie grales.

Sam gram gladiatorem 35 lvl full legendy, dlatego wiem co mówię, nie wypowiadałbym się na temat o którym nie mam zielonego pojęcia i nie napisałem że jest słaby, ale w porównaniu do innych dpsów ma najmniejszy dmg i tak też napisałem. Na jego miejscu brałbym knighta.

A jak pvp se radzi , kto jest Op ? bo mam 22 lvl technikana i jakos nie bardzo podchodzi mi ta klasa (wiecej dzialek niz skili atakujacych wiec chyba na pvp bd slaby ) a gladiatora ogladalem na filmikach i z tego co widzialem to ładnie Sb radzi ;)

+ ile musze zrobic bron by sie świecila czy jakos tak bo i takie widywalem ;)

Broń zaczyna świecić od +8 (żółta poświata) +9 (ognista) itd kolor zależy od plusika.

Najlepszy w pvp jest sniper, może Cię spokojnie zjeść na 1-2 hity, zanim zdążysz podejść + ma skill który daje mu niewidzialność przez co spokojnie może się dobrze ustawić zanim zacznie walkę.

Co do technika, szczerze to nie mam pojęcia, nie walczyłem z żadnym na moim lvlu.

Mag ma ładnego kopa dzięki buffowi na (o ile dobrze pamiętam) 30 albo 40% większy dmg przez pare sekund, dostaje się go na 35, będzie dobry raczej na siege/mass pvp.

Gladiator jest taki sobie, zależy czy stun wyjdzie, czy nie, taka loteria :P

zevisto ale knight ma jeszcze gorszy dps niz gladiator;p jak sie robi gladiatora pod dex to znow malego dps nie ma.

ps. w jakiej gildi jestes zevisto? Bo poszukuje jakies dobrej aktywnej gildi.

Takz ciekawosci kim teraz smigasz?

Ale knight nie jest dpsem i spełnia swoją funkcje tzn tanka, kiedy gladiator moze brać na siebie mobki z mapki O.F. 31-40, knight w tym czasie może spokojnie farmić na mapce 41-50.

Gladiatora nie robi się pod str/dex, za malo ma wtedy hp (chyba ze masz hp/str/dex ale drogo stoi), Twoj pasywek dodatek daje Ci dmg na podstawie ilosci Twojego hp (nie duzo, ale zawsze cos).

Gram glownie gladiatorem, ale mam tez maga na 35 i w wolnym czasie expie snipera (aktualnie 24 lvl). Nasza gildia wymaga posiadania sprawnego mikrofonu i TSa , znajdziesz ją gdzieś w top na liście jak poszukasz.

Oki dzieki za info. Jak cos to mam TSa i mikro, wiec jak byscie mieli wolne miejsce to z mila checia bym dolaczyl

1.W jaki sposob zdobyc wingi ?

Pytalem kolesi to mowili ze trzeba wbic czas rankingowy , lecz gdy mialem 15 lvl i zrobilem go na planszy do ktorej sie wchodzi do mi nie zaliczylo xD wiec jak to zrobic? Trzeba wbic go na dungu ktory jest na moj lvl?

Skad mam wiedziec jakie wingi dostane ? daja jakies bonusy? sa na czas czy na stale? Ciezko je zdobyc?

2.Jak zdobyc ten kostium prosiaka? widzialem ze kolesie maja a w item shopie go nie znalazlem ( jest on bez dodatkowych atrybutow)

3.Jaka klase polecacie na swordsmana , lepiej sie rga tankiem czy 2h swordem?