Highmoutain Tauren

Hej, bardzo podoba mi się ta rasa jeszcze z początku legionu mówiłem jakby tk fajnie było grać takim taurenem i teraz pytanie do was, ponoć będzie trzeba mieć reputacje na maksa w highmoutain, na moim dh mam końcówkę honorem jak długo zajmie wbijanie reputacji i czy już warto za to się zabrać pod kreowanie postaci, wystarczy tylko to czy coś jeszcze, bo już zacieram łapy pod hm Taurena druida pasuje mi bardzo klimatem aż wróci chęć do gry.

jak masz honored to po nim jest revered i od niego będziesz musiał wbić 21k repy do exalted (max) co zajmie ci z jakies 2/3 tygodnie jak bedziesz robic codziennie wszystkie world questy w highmountain

A jakiś inny sposób jeszcze?

Nie ma innego sposobu, masz zcas by wbić Exalted reputacje

Znając blizzard będzie można kupić reputację za $, lub dadzą możliwość odblokowania klasy za 30$. :)

To bym się zmuszał do gry inna klasa by wbić reputacje po to by się cieszyć gra rasa która się chce grać Masakracja xp

No niestety taka fabuła aktualnie walczymy wszyscy razem przeciwko siłom legionu. Lecz po pokonaniu Sargerasa i po tym jak wbił swego miecza w Azeroth wracamy do domu, a na świecie pojawia się nowy bardzo potężny surowiec. Rozpoczyna się globalny konflikt i obie strony szukają nowych sojuszników. Niektóre rasy opowiadają się po danej stronie a my jako główni hirołsi musimy ich po prostu przekonać.

Trochę to będzie słabe dla nowych graczy zwłaszcza jak już wyjdzie nowy dodatek i Legion przejdzie do historii, ale pewnie coś Blizz wtedy wymyśli i udostępni te rasy normalnie jak inne. Na pewno nie będzie to do odblokowania za dolce nigdy nic takiego nie miało miejsca w WoWie bo to nie jest f2p crapp...

Ja tam mam już dawno reputacje wbite nawet kilka razy(po osiągnięciu maksymalnej wbija się dalej po skrzynki). Musisz po prostu robić wszystkie world questy z Highmountain do tego można jeszcze wybrać sobie dodatkową reputacje po zrobieniu emisary questów dla Kirin Toru. No i czasami pojawiają się zadania dla followerów na reputacje. Lekko ze dwa tygodnie(lub też trzy zależy od częstotliwości zadań) powinno ci to zająć.

Dziękuje za wyczerpująca odpowiedz, trochę słabo bo ta rasa motywuje mnie do powortu do gry a zmuszać się do wbijania reputacji na innej postaci moze mnie tylko zniechęcić niby mogę ość na skróty expic dalej taurena zwykłego ale tak jakoś lepiej by mi było highmoutain taurenem po prostu bardziej mi się podoba, i JesCze jak będzie wyglądać kwestia artefaktów i tak dalej teraz?

Na pewno nie będzie to do odblokowania za dolce nigdy nic takiego nie miało miejsca w WoWie bo to nie jest f2p crapp...

Płatne boosty na 100lv

Płatne mounty

Płatna zmiana wyglądu postaci/rasy/frakcji

W grze, w której kupujesz przynajmniej 1 dodatek/2 lata + płacisz nielichy abonament

I mówisz, że nie wprowadzą nowych ras za dolarki?

Według mnie powinni dać te rasę normalnie bo co jak nowy gracz chce zacząć grę Hm taurenem i niczym innym

To musi sie pomęczyć, zeby nią zagrać proste...

Chyba, ze dla nowych bedzie mozliwosc wbicia exalted jesli ma sie 100lvl i zrobi jakiegos chaina, zeby szybko wbic repe.

Zrobią płacz na forum i Blizz im to zmieni może nawet jeszcze przed premierą dodatku.Ostatecznie zrobią to za dolce, ale szczerze w to wątpię i mam nadzieję, że się nie zdziwię... tym bardziej, że jest to jeden z głównych elementów nowego dodatku i płaci się za to przy jego zakupie.

Dlaczego polska społeczność graczy ma tak głupie podejście do gier mmo i zawsze twierdzą, że wszystko im się należy (najlepiej za darmo)?

"Według mnie powinni dać te rasę normalnie bo co jak nowy gracz chce zacząć grę Hm taurenem i niczym innym "

Ja jako nowy gracz chciałbym zaczynać z milionem golda i kilku letnim abonamentem, bo czemu nie? Chcę i tyle. To jest gra mmo, tu wielu rzeczy nie masz bez "zdobycia" ich, na tym to polega, grasz, grindujesz, farmisz i powoli do wszystkiego dochodzisz.

"Płatne boosty na 100lv

Płatne mounty

Płatna zmiana wyglądu postaci/rasy/frakcji

W grze, w której kupujesz przynajmniej 1 dodatek/2 lata + płacisz nielichy abonament

I mówisz, że nie wprowadzą nowych ras za dolarki?"

No z tego co mi wiadomo, to nie ma gry z darmową zmianą rasy/frakcji, czy z darmowym boostem. Wygląd postaci akurat możesz zmienić za kasę w grze więc no. Boosty nie są przeznaczone raczej dla nowych graczy, więc co za różnica czy są, czy nie. Niektórym nie chce się levelować dziesiątej postaci od samego początku, dlaczego by nie kupić wtedy boosta? Akurat wbrew płaczom wielu ludzi Blizzard jest bardzo uczciwy pod względami item shop'u i tego typu spraw, ale przecież jesteśmy w polsce. KAŻDA firma wydająca gry "zdziera" pieniądze z graczy, przecież mmo to powinny być fundacje charytatywne i dawać wszystko wszystkim za darmo, a serwery utrzymają ze swoich wypłat.

"Znając blizzard będzie można kupić reputację za $, lub dadzą możliwość odblokowania klasy za 30$"

Widocznie baaardzo słabo znasz Blizzard

Co do samego tematu i highmountain taurenów, faktycznie póki co jest to kwestia zdobycia reputacji exalted (I moim zdaniem powinno być tak już na zawsze, jako że nie są to nowe rasy, a ładne warianty już istniejących to powinny być bonusem, który wymaga trochę pracy, żeby do niego dojść), to być może kiedyś to się zmieni (Albo wraz ze stworzeniem ambasad w głównych miastach dojdą nowe sposoby wbijania tych reputacji, żeby było to szybsze i prostsze), nie ma co przeżywać i spekulować.

Nie porównuj tu rasy do 1000 golda na start, ja akurat chce tylko ta rasa grać, nie dadzą nie to biedę grał i koniec płaczu.

Nie porównuj tu rasy do 1000 golda na start, ja akurat chce tylko ta rasa grać, nie dadzą nie to biedę grał i koniec płaczu.

DADZĄ tą rasę tylko musisz się trochę wysilić, zresztą "wysilić" to za duże słowo bo exalted wbija się banalnie, nawet mnie dziwi ze masz jakiś ból tyłka o to bo skoro grasz to ten EXALTED sam Ci się wbije nawet nie wiadomo kiedy.

Ale tu rozchodzi sie o nowych graczy

Dokladnie

Nowi gracze maja pechac tak samo est z postacia...wbijesz 70 lvl to ja dostaniesz jest tak w wielu grach proste....

Na tą chwilę nie ma innych sposobów na wbicie reputacji dla Highmountain Taurenow niż robienie world's questów daily i czasem misji dla Championa na lekki boost do repy. Blizzard nie daje nikomu dodatkowych ras, on nam daje sposobność do pozyskania ich i nie jest to Justyna have. To akurat tak samo jak z Draenor/Legion pathfinder - czyli trzeba wykonać masę achievmentow aby można było latać po danym obszarze.

Jak masz szczęście to i w 5 dni wbijesz z honora - do exalted (ja 10k repy na paragon wbiłem w 2dni), ale pokolei.

Masz kilka opcji (o ile masz zrobioną całą krainę - inaczej zrób wszystkie questy) to masz world questy 75 repy za quest i jak naprawdę farmisz, to masz do zrobienia +- 20 questów czyli 1500 repy. Dodatkowo jeżeli masz swój class order hall rozwinięty to dostajesz misję z tokenami z repą, przeważnie 2x 250 repy. Emisarka (czyli daily 4 world questy) daje 1500 repy. Heroic Neltarion lair możesz raz robić dziennie 800 repy bodajże (500 za ostatniego + 3x100 za bossy). Emisarka z kirin tor daje token do wybranej frakcji 1500 repy (niektórym mniej). Tokeny z repą możesz wysyłać między postaciami więc jak masz z 4 postacie (4x1500 repy). Podsumowując jak masz farta i 1 postać to w dzień lekko wciskasz 4-5k. A farmiąc m+ z neltarionem uda się szybciej.