Historia mmorpg.org.pl

Od razu piszę, że to jest absolutnie szczera wypowiedź i jeśli kogoś nią urażę albo ktoś by się czuł za bardzo wyróżniony- piszę ten artykuł z perspektywy mojej osoby.

Serwis mmorpg.org.pl na początku 2008 roku był małym, w miarę szybko rozrastającym się serwisem. Atmosfera ogólnie była różna, ale prawdziwą burzę spowodowały gry oznaczone przedrostkiem "hit!". W końcu zostały one usunięte, i tak moim i wielu innym zdaniem było najusłużniej. Pamiętam do dziś moją pierwszą wiadomość- nie będę jej przytaczać w całości, napiszę tylko, że zaczynała się od słów "Szanowny panie Chmarusie" :lol:. W miarę szybko wstąpiłem do kręgu forumowiczów. Po napisaniu mojego pierwszego tekstu na dzisiejszą skalę- "Megaporadnika do Warpfire"- zostałem przyjęty do grona stałych bywalców. Mniej więcej w tym samym czasie na forum pojawił się łoś i Kuboszek, a stanowisko cenzora straciło na wartości. Od tego czasu przez najbliższe pół roku na forum praktycznie nic się nie zmieniło- sielanka i miła atmosfera. Dopiero na początku 2009 roku zaczęła się kształtować dzisiejsza redakcja- zostałem redaktorem, a około miesiąc po tym wydarzeniu Kuboszek i Ventis zostali moderatorami. Pierwszy poważny kryzys to okolice listopada 2009 roku- pojawiło się mnóstwo forów podobnych do mmorpg.org.pl, a przez kilka ostrzejszych postów Kuboszek został przyjacielem, a nowi moderatorzy wstąpili na jego miejsce. Od tego czasu na stronę i forum przybył nowy skin i całkowicie odświeżona witryna, mnóstwo projektów organizowanych przeze mnie lub administratorów rozpoczyna działalność albo już ją rozpoczęła.

A jak może wyglądać przyszłość? Tego nie da się w pełni przewidzieć, ale mogę trochę napisać, co może się prawdopodobnie wydarzyć. Przede wszystkim, zostanie wprowadzony nowy wygląd forum. Nasz strona będzie się nadal rozrastać i myślę, że w 2011-2012 stanie się takim "polskim mmorpg.com". Na pobicie największego polskiego forum (gamecenter) raczej szans nie ma, ale kto wie... Redakcja działa w miarę poprawnie, a więc myślę, że w najbliższym okresie dużo się w składzie nie zmieni- choć przyznam, że by się przydał jakiś nowy redaktor, ponieważ ja sam nie byłbym w stanie zaspokoić popytu na na nowe teksty, przede wszystkim, że nie jestem redaktorem tylko na tej stronie i tworzę rozmaite projekty dla mmorpg.org.pl.

Na koniec napiszę jeszcze słowem zakończenia jedną rzecz- gratuluję wszystkim, łącznie ze mną takiego rozrostu strony w ciągu ostatnich miesięcy.

Czas umierać, to takie wzruszające. W kilkunastu zdaniach zwęziłeś około 2 lata. WinRAR się zawstydził.

W kilkunastu zdaniach zwęziłeś około 2 lata. WinRAR się zawstydził.

Właśnie, prawda. Jak można było mnie ominąć w swoim opisie xD

A tak już w pełni poważnie, to nie wiem czemu miał służyć ten temat, ale w każdym razie to ciekawe przedstawienie sytuacji dziejących się na forum. A jaka będzie przyszłość to zobaczymy. Nie mamy zbyt dużego wpływu na to co będzie. A co będzie czas pokaże...

Trzeba było napisać jeszcze kronike

Nawet słowa o licznych enentach typu : KOzak vs Reszta świata , Shey vs Reszta świata czy WoW vs LIneage a te eventy były długie i wywoływały sporo emocji :D

A ja pamiętam swój początek xD. Pierwszy temat, to w przedstaw się, potem SPAM i tak jakoś tu zostałem... I mam nadzieję, że zostanę jeszcze na długi czas. :)

Nawet słowa o licznych enentach typu : KOzak vs Reszta świata , Shey vs Reszta świata czy WoW vs LIneage a te eventy były długie i wywoływały sporo emocji

ee a Kuboszek vs Reszta Swiata ? a rozkmini Brody o cpaniu i chlaniu ? ajjc ominal tyle pieknych rzeczy : ) nie wspominajac o wielkiej niespodziance wieczoru rozmow w toku na mmorpg.org czyli Rimejku ; ) nie wiele osob i tak wie o co mi chodzi : )

albo chociazby rozmowa kebry z rimejkiem na sb, po ktorej okazalo sie ze sa sasiadami ^^

albo chociazby rozmowa kebry z rimejkiem na sb, po ktorej okazalo sie ze sa sasiadami ^^

Dobrze, że ja nie miałem takiej rozmowy z kuboszkiem ^^.

No i jeszcze wypadało by wspomnieć o Zookerze, który wielkim redaktorem chciał być, a wyszedł z niego chyba pierwszy forumowy troll tutaj ;)

Ja może trochę od świeże ten temat.

Od zawsze gdy chciałem coś znaleźć o grach MMO wpisywałem w google "gry mmo" i pewnego dnia pierwszą stronką jaka wyskakiwała była właśnie ta miła stronka i forum.

Na pewno wiele dzieci i młodych ludzi którzy zaczynają swoją przygodę z MMO pewnie też tak wpiszą w google jak ja

i zobaczą ten portal, który ma przyjazny dla oka wygląd i dość długi spis gier z opisami, gameplay'ami i screen'ami

O przyszłość martwić na pewno się nie trzeba jednak zawsze można coś usprawnić i ulepszyć co zdarza się ostatnio coraz częściej.

witam ;p

postanowiłem dodać kilka slow od siebie . Z tej 'wspanialej moim zdaniem stronki' zacząłem korzystać jakoś w połowie 2008 roku (jak nie wcześniej ) , konto założyłem dopiero w styczniu 2009 od tamtego czasu zaglądam na te forum codziennie ,no może nie codziennie ale bywam tu bardzo często i może was to zdziwi napisałem tylko 12 postów ;p , wiem rekordowy wynik .Bylem tutaj kiedy forum rozkwitało i również wtedy kiedy nie było za dobrze .Ale jest to czas spędzony bardzo milo i mam nadzieje ze dalej tak będzie . A więc życzę wszystkim , całej redakcji i wszystkim użytkownikom by zaszli jak najdalej .

P.S Postaram udzielać się tutaj częściej . ;p

witam ;ppostanowiłem dodać kilka slow od siebie . Z tej 'wspanialej moim zdaniem stronki' zacząłem korzystać jakoś w połowie 2008 roku (jak nie wcześniej ) , konto założyłem dopiero w styczniu 2009 od tamtego czasu zaglądam na te forum codziennie ,no może nie codziennie ale bywam tu bardzo często i może was to zdziwi napisałem tylko 12 postów ;p , wiem rekordowy wynik .Bylem tutaj kiedy forum rozkwitało i również wtedy kiedy nie było za dobrze .Ale jest to czas spędzony bardzo milo i mam nadzieje ze dalej tak będzie . A więc życzę wszystkim , całej redakcji i wszystkim użytkownikom by zaszli jak najdalej . P.S Postaram udzielać się tutaj częściej . ;p

Nie musisz udzielać się często abyś pisał z sensem. ;)

Ja na stronę mmorpg trafiłem dzięki google.pl akurat była 1 więc wszedłem w 2008 roku.Strona była miła dla oka i ciągneło do niej.Konto założyłem w 2009r. i od tej pory jestem codziennie na forum i na stronie głównej nie udzielam się zbytnio gdyż nie ma takiej potrzeby.Strona w przyszłości mam nadzieję że będzie najlepszą ze wszystkich jakie są i będą.

Ja także spędziłem tu miło czas. Stronę tą odwiedzałem już wcześniej, ale dopiero po pewnym czasie postanowiłem się zarejestrować. Na stronie od czasu mojego przybycia wiele się zmieniło i to na dobre.

Strona w przyszłości pewnie jeszcze bardziej się rozrośnie, oczywiście z biegiem miesięcy, lat.

Od razu piszę, że to jest absolutnie szczera wypowiedź i jeśli kogoś nią urażę albo ktoś by się czuł za bardzo wyróżniony- piszę ten artykuł z perspektywy mojej osoby.

Serwis mmorpg.org.pl na początku 2008 roku był małym, w miarę szybko rozrastającym się serwisem. Atmosfera ogólnie była różna, ale prawdziwą burzę spowodowały gry oznaczone przedrostkiem "hit!". W końcu zostały one usunięte, i tak moim i wielu innym zdaniem było najusłużniej. Pamiętam do dziś moją pierwszą wiadomość- nie będę jej przytaczać w całości, napiszę tylko, że zaczynała się od słów "Szanowny panie Chmarusie" :lol:. W miarę szybko wstąpiłem do kręgu forumowiczów. Po napisaniu mojego pierwszego tekstu na dzisiejszą skalę- "Megaporadnika do Warpfire"- zostałem przyjęty do grona stałych bywalców. Mniej więcej w tym samym czasie na forum pojawił się łoś i Kuboszek, a stanowisko cenzora straciło na wartości. Od tego czasu przez najbliższe pół roku na forum praktycznie nic się nie zmieniło- sielanka i miła atmosfera. Dopiero na początku 2009 roku zaczęła się kształtować dzisiejsza redakcja- zostałem redaktorem, a około miesiąc po tym wydarzeniu Kuboszek i Ventis zostali moderatorami. Pierwszy poważny kryzys to okolice listopada 2009 roku- pojawiło się mnóstwo forów podobnych do mmorpg.org.pl, a przez kilka ostrzejszych postów Kuboszek został przyjacielem, a nowi moderatorzy wstąpili na jego miejsce. Od tego czasu na stronę i forum przybył nowy skin i całkowicie odświeżona witryna, mnóstwo projektów organizowanych przeze mnie lub administratorów rozpoczyna działalność albo już ją rozpoczęła.

A jak może wyglądać przyszłość? Tego nie da się w pełni przewidzieć, ale mogę trochę napisać, co może się prawdopodobnie wydarzyć. Przede wszystkim, zostanie wprowadzony nowy wygląd forum. Nasz strona będzie się nadal rozrastać i myślę, że w 2011-2012 stanie się takim "polskim mmorpg.com". Na pobicie największego polskiego forum (gamecenter) raczej szans nie ma, ale kto wie... Redakcja działa w miarę poprawnie, a więc myślę, że w najbliższym okresie dużo się w składzie nie zmieni- choć przyznam, że by się przydał jakiś nowy redaktor, ponieważ ja sam nie byłbym w stanie zaspokoić popytu na na nowe teksty, przede wszystkim, że nie jestem redaktorem tylko na tej stronie i tworzę rozmaite projekty dla mmorpg.org.pl.

Na koniec napiszę jeszcze słowem zakończenia jedną rzecz- gratuluję wszystkim, łącznie ze mną takiego rozrostu strony w ciągu ostatnich miesięcy.