Historia mojego grania zaczyna się od NESa, jako dzieciak, pamiętam, że na targowisku były tak zwane "terminatory" za 3 dychy, zawsze chciałem mieć takowego, ale nigdy nie miałem kasy w każdym razie pewnego dnia, po długotrwałym zbieraniu grosza nadeszła środa. Chodu z rana na targ i kupujem. Dumny wracałem do domu
. Siadam przy starym telewizorku
(Dokładnie taki miałem)
i odpalam dyskietkę dołączoną do zestawu - była to popularna 99999999999999 w jednej Z biegiem czasu zagrałem w:
legendarna dyskietka 168 in 1 (jedyna w mieście), Adventure Island, Alladin, Arkanoid, Baloon Fight, Baseball (zarąbisty jest trick z podkręcaniem xD ), Batman, Battletoads & Double Dragon, Big Nose, Bomberman , Bonks Adventure, Bucky o'hare, Chip & Dale, CONTRA!, Darkwing Duck, Dizzy,, DOUBLE DRAGON!, Duck Hunt i inne, Eliminator Boat Duel, Field Combat, Flintstones, G.I Joe, Galaga, Galaxian, Go Dizzy Go (złota 4, złota 5), JAMES BOND JR, Jungle Book, KAGE!, KICK MASTER!, Seria Kunio Kun - GOAL 3!, Lode Runner, Lunar Pool, SUPER MARIO BROS (niestety ani 2, ani 3 nie można było dorwać podobno miała 1 osoba w mieście
) Mortal Kombat (to były emocje!), NINIA GAIDEN!, Pac-Man, Pinball, Power Rangers (kiedyś to była furora), Robocop, DarkMan, Rollergames, SHATTERHAND!, SPIDER-MAN!, Street Fighter, TMNT!, Tetris, Tiny Toon Adventures itd
Dołączam swój zestawik:
http://www.4shared.com/file/-MtWkWz6/NES_Collection.html
, polecem emulator nestopia i jnes.
Po kilku latach nadeszła era PSX, na rynku była już dłuuugo zanim dało radę ją kupić, dokładnie to kupił starszy brat. Po długim czasie spędzonym z NESem, to były istne czary, grafika mnie murowała, a na widok samego pada zastanawiałem się czy dam rade cokolwiek zrobić . Po jakimś czasie gdy już opanowałem konsolę zaczęła się przygoda z pożyczaniem (k**********) gier i godzinami spędzonymi przy TV (aż poliki się przypiekały od promieniowania). Gierki, które najbardziej zapadły mi w pamięć:
Oczywiście TEKKEN 3!, Tomb Raider 5, seria Crash Bandicoot, Bloody Roar, MediEvil (obydwie części, klimat w polskiej wersji robionej przez rusków nieoceniony), CHRONO CROSS!!, Emulator NESa heheh, Road Rash Jailbreak, Spyro - demo niestety, NFS Porsche, Resident Evil chyba 2, MARVEL VS CAPCOM, SpecOps, METAL GEAR SOLID!!! - przeszedłem ją 80 razy w ciągu wakacji (nudy) i jeszcze sporo innych
Nadeszła pora na PS2, na tą konsolę pozwolić mogłem sobie dopiero jak zarobiłem wystarczająco kasy Spędziłem przy niej sporo czasu, jednakże mniej, może dla tego, że już nie mam czasu tyle grać, albo po prostu gry przestały mnie wciągać i fascynować jak kiedyś, jednak kilka gier, które przyciągnęły mnie i to mocno to (no dobra kilkanaście): Final Fantasy - miałem kilka części z czego X, X-2 i jeszcze chyba VII w której się strzela (Cerberus czy jakoś tak), oczywiście Tekken Tag i Tekken 5, OKAMI - genialna gra, oryginalna, niepowtarzalna, przeszedłem ją kilkakrotnie, Metal Gear Solid 2 i 3, .Hack G.U. - werjsa 4 płytowa, cholernie długa i tak samo wciągająca, Crash oczywiście wszystkie częsći, Scaler!, TMNT, Tomb Raider Legend i Anniversary, Devil May Cry 3!, Seven Samurai, Soul Calibur, Kingdom Hearts, Ratchet Gladiator, METAL SLUG ANG+THOLOGY (OOO TAK!, na automaty też się chodziło
), Resident Evil, seria Spyro, seria Jak i Daxter, Blood rayne 1,2, Seria Princów, KOF Maximum Impact, Rumble Roses, Rayman zwykły + króliki, Pac Man World 3, LoK Defiance, Beyond Good & Evil, Red Ninja, Phantasy Star - nieco monotonna, ale jakoś przeszedłem, SERAI ONIMUSHA!, Ghost in the Shell, Nano Breaker, TIME SPLITTERS - strzelanka, niesamowity humor i klimat, GOD OF WAR - to samo mówi za siebie.
Oprócz tych konsolek miałem też PSP, na które przerobiłem sobie oczywiście ulubione tytuły z PSX, emulator nesa, oraz grałem w sporo innych już natywnie np.: Final Fantasy Dissidia.
Dzisiaj dobijam tytuły z ps2, gram to co dadzą na PC, chociaż teraz bardziej czekam na te tytuły, które dopiero nadejdą: FireFall, Arche Age, głównie online. Na pieca (SP) przypadło mi do gustu kilkanaście tytułów, głównie te co każdemu więc nie będę wymieniał. Teraz się zajmuję tłumaczeniem Magicki, która już jest w sporej części skończona oraz testowaniem ABP - niech szlag trafi noobów z aim hackiem.
Podsumowując, sporo gier, które jeszcze mi się podobały, nie pamiętam, ale były na pewno grania warte Mniej więcej tak wygląda moja historia. Mam nadzieję, że ktoś opowie też coś ciekawego i jeszcze dowiem się o jakiejś ciekawej gierce