Historia mojego grania

Historia mojego grania zaczyna się od NESa, jako dzieciak, pamiętam, że na targowisku były tak zwane "terminatory" za 3 dychy, zawsze chciałem mieć takowego, ale nigdy nie miałem kasy :lol: w każdym razie pewnego dnia, po długotrwałym zbieraniu grosza nadeszła środa. Chodu z rana na targ i kupujem. Dumny wracałem do domu B) . Siadam przy starym telewizorku

35i9ge9.jpg

(Dokładnie taki miałem)

i odpalam dyskietkę dołączoną do zestawu - była to popularna 99999999999999 w jednej :D Z biegiem czasu zagrałem w:

legendarna dyskietka 168 in 1 (jedyna w mieście), Adventure Island, Alladin, Arkanoid, Baloon Fight, Baseball (zarąbisty jest trick z podkręcaniem xD ), Batman, Battletoads & Double Dragon, Big Nose, Bomberman , Bonks Adventure, Bucky o'hare, Chip & Dale, CONTRA!, Darkwing Duck, Dizzy,, DOUBLE DRAGON!, Duck Hunt i inne, Eliminator Boat Duel, Field Combat, Flintstones, G.I Joe, Galaga, Galaxian, Go Dizzy Go (złota 4, złota 5), JAMES BOND JR, Jungle Book, KAGE!, KICK MASTER!, Seria Kunio Kun - GOAL 3!, Lode Runner, Lunar Pool, SUPER MARIO BROS (niestety ani 2, ani 3 nie można było dorwać :P podobno miała 1 osoba w mieście :D ) Mortal Kombat (to były emocje!), NINIA GAIDEN!, Pac-Man, Pinball, Power Rangers (kiedyś to była furora), Robocop, DarkMan, Rollergames, SHATTERHAND!, SPIDER-MAN!, Street Fighter, TMNT!, Tetris, Tiny Toon Adventures itd

Dołączam swój zestawik:

http://www.4shared.com/file/-MtWkWz6/NES_Collection.html

, polecem emulator nestopia i jnes.

Po kilku latach nadeszła era PSX, na rynku była już dłuuugo zanim dało radę ją kupić, dokładnie to kupił starszy brat. Po długim czasie spędzonym z NESem, to były istne czary, grafika mnie murowała, a na widok samego pada zastanawiałem się czy dam rade cokolwiek zrobić :lol: . Po jakimś czasie gdy już opanowałem konsolę zaczęła się przygoda z pożyczaniem (k**********) gier i godzinami spędzonymi przy TV (aż poliki się przypiekały od promieniowania). Gierki, które najbardziej zapadły mi w pamięć:

Oczywiście TEKKEN 3!, Tomb Raider 5, seria Crash Bandicoot, Bloody Roar, MediEvil (obydwie części, klimat w polskiej wersji robionej przez rusków nieoceniony), CHRONO CROSS!!, Emulator NESa heheh, Road Rash Jailbreak, Spyro - demo niestety, NFS Porsche, Resident Evil chyba 2, MARVEL VS CAPCOM, SpecOps, METAL GEAR SOLID!!! - przeszedłem ją 80 razy w ciągu wakacji (nudy) i jeszcze sporo innych

Nadeszła pora na PS2, na tą konsolę pozwolić mogłem sobie dopiero jak zarobiłem wystarczająco kasy :D Spędziłem przy niej sporo czasu, jednakże mniej, może dla tego, że już nie mam czasu tyle grać, albo po prostu gry przestały mnie wciągać i fascynować jak kiedyś, jednak kilka gier, które przyciągnęły mnie i to mocno to (no dobra kilkanaście): Final Fantasy - miałem kilka części z czego X, X-2 i jeszcze chyba VII w której się strzela (Cerberus czy jakoś tak), oczywiście Tekken Tag i Tekken 5, OKAMI - genialna gra, oryginalna, niepowtarzalna, przeszedłem ją kilkakrotnie, Metal Gear Solid 2 i 3, .Hack G.U. - werjsa 4 płytowa, cholernie długa i tak samo wciągająca, Crash oczywiście wszystkie częsći, Scaler!, TMNT, Tomb Raider Legend i Anniversary, Devil May Cry 3!, Seven Samurai, Soul Calibur, Kingdom Hearts, Ratchet Gladiator, METAL SLUG ANG+THOLOGY (OOO TAK!, na automaty też się chodziło B) ), Resident Evil, seria Spyro, seria Jak i Daxter, Blood rayne 1,2, Seria Princów, KOF Maximum Impact, Rumble Roses, Rayman zwykły + króliki, Pac Man World 3, LoK Defiance, Beyond Good & Evil, Red Ninja, Phantasy Star - nieco monotonna, ale jakoś przeszedłem, SERAI ONIMUSHA!, Ghost in the Shell, Nano Breaker, TIME SPLITTERS - strzelanka, niesamowity humor i klimat, GOD OF WAR - to samo mówi za siebie.

Oprócz tych konsolek miałem też PSP, na które przerobiłem sobie oczywiście ulubione tytuły z PSX, emulator nesa, oraz grałem w sporo innych już natywnie np.: Final Fantasy Dissidia.

Dzisiaj dobijam tytuły z ps2, gram to co dadzą na PC, chociaż teraz bardziej czekam na te tytuły, które dopiero nadejdą: FireFall, Arche Age, głównie online. Na pieca (SP) przypadło mi do gustu kilkanaście tytułów, głównie te co każdemu więc nie będę wymieniał. Teraz się zajmuję tłumaczeniem Magicki, która już jest w sporej części skończona oraz testowaniem ABP - niech szlag trafi noobów z aim hackiem.

Podsumowując, sporo gier, które jeszcze mi się podobały, nie pamiętam, ale były na pewno grania warte ;) Mniej więcej tak wygląda moja historia. Mam nadzieję, że ktoś opowie też coś ciekawego i jeszcze dowiem się o jakiejś ciekawej gierce :)