Historia World of Warcraft

Orientuje się ktoś czy można znaleźć w internecie dokładną historię wowa? Gram od niedługiego czasu i bardzo spodobała mi się fabuła w tej grze. Tutaj praktycznie każda mapa, postać ma swoją historię i każde wydarzenia są ze sobą w jakiś sposób powiązane a ja z reguły nie wiem o co chodzi itd. Oglądałem na yt różne trailery z dodatków albo np. jakaś tam bitwa pod bramą czy coś, ale to takie jakby informacje powycinane z całości trochę tego, trochę tamtego a dalej nie wiadomo jak było. Chciałbym poczytać/obejrzeć w kolejności od początków wowa do kataklizmu co się działo w świecie tej gry i dlaczego. Np. ten deathwing to podobno był dobry kiedyś, ale zdradził i to była cała historia z jakimiś smokami albo ta bitwa na mount hyjal, historia z malfurionem albo archimonde o tym w ogóle nic nie wiem i ciężko coś konkretnego w kolejności i szczegółach znaleźć, jeśli ktoś ma jakieś dobre źródła to byłbym wdzięczny za podesłanie :)

Może tutaj znajdziesz to, co Cie ciekawi http://wow.battlenet.pl/wow/World-of-WarCraft/Historia. Ogólnie jest masa książek, nie wszystkie przetłumaczono na Nasz język, odsyłam jeszcze do wikipedii http://pl.wow.wikia.com/wiki/History_of_Warcraft

http://pl.wikipedia.org/wiki/Warcraft_(seria) Tu masz link do spisu ksiązek :)

Polecam bo są boskie :)

ja zawsze jak gram w wowa i zaciekawi mnie jakiś quest czy postać z classica to wow wiki :D

Tez polecam jak kolega wyżej i ksiazki tez dla fanów sa bardzo ciekawe. A pozatym polecam tez pogranie w Warcrafta chociaż Warcrafta 3 wtedy tez ci sie ładnie historia zarysuje :)

Istniają też poradniki do roleplaya ,w których to masz chyba najlepiej opisany cały content wowa, jednakże jest on jeydnie do TBC bo potem Blizzard przestał wspierać roleplayową stronę wowa niestety. Wiem iż ja swoje ściągałem z chomika jakiegoś dawno temu i w nich znajdziesz historię wowa krok po kroku, wszystkie ważne i te mniej ważne postacie opisane. Jest też przewodnik po lokacjach wowa okiem jakiegoś krasnoluda, którego imie niestety zapomniałem, opisywał on dokładną historię lokacji w której się znajdował, faune oraz flore a także ciekawe miejsca z punktu widzenia krasnoluda. Poradniki zawierały też bestiariusz, bardzo dokładny wszystkich zwierząt,humanoidów,demonów,smoków, nieumarłych itp do TBC. Jeżeli ktoś chce się zabrać za historię wowa, to najobszerniej ją właśnie w poradnikach znajdzie, jednakże długie strony tekstu pewnie odrzucą śmiałków chcących odkryć świat Azeroth i nie tylko.

Wpisz w YT: "Warcraft Lore" masz tam dzieła yt'bera Nobbel87, który w sposób jasny i klarowny przedstawia wszystkim twórczość "Świata Sztuki Wojennej". Naturalnie potrzebujjesz znać język angielski na poziomie co najmniej komunikatywnym, samo "Hi, trade, yes" nie wystarczy - prawda Guru? :)

Pozdrawiam

A jeżeli nudzą cię teksty lub nie znasz aż tak dobrze angielskiego, to polecam zagrać w Warcrafta 3 z dodatkiem TFT. A nawet jeśli wolisz czytać, to i tak polecam - gra jest świetna, choć na multi już nie pograsz.

Nie ma nigdzie nic w całości. Same okrojone teksty z resztą warcraft 3 jest do tbc a ja chciałbym też poznać nieco dalej przez tbc, wotlk i cataclysm. Angielski odpada chyba, że w formie tekstu bo na filmach i tak połowy się nie dowiesz jedynie domysły na to co patrzysz.

Wejdź na wiki tą co podał Meemmento i poszukaj w googlach tych książek w formie pdf, na jakiś chomikach na bank będą, ale nie gwarantuje, że wszystkie.

Orientuje się ktoś czy można znaleźć w internecie dokładną historię wowa? Gram od niedługiego czasu i bardzo spodobała mi się fabuła w tej grze. Tutaj praktycznie każda mapa, postać ma swoją historię i każde wydarzenia są ze sobą w jakiś sposób powiązane a ja z reguły nie wiem o co chodzi itd. Oglądałem na yt różne trailery z dodatków albo np. jakaś tam bitwa pod bramą czy coś, ale to takie jakby informacje powycinane z całości trochę tego, trochę tamtego a dalej nie wiadomo jak było. Chciałbym poczytać/obejrzeć w kolejności od początków wowa do kataklizmu co się działo w świecie tej gry i dlaczego. Np. ten deathwing to podobno był dobry kiedyś, ale zdradził i to była cała historia z jakimiś smokami albo ta bitwa na mount hyjal, historia z malfurionem albo archimonde o tym w ogóle nic nie wiem i ciężko coś konkretnego w kolejności i szczegółach znaleźć, jeśli ktoś ma jakieś dobre źródła to byłbym wdzięczny za podesłanie :)