Hmm

W kwestii gwiazdki uważam, że to dość kompetenty moderator zawsze gdy miałem wątpliwości co do otrzymanego warna pisałem do niej na pw i na spokojnie wszystko mi wyjaśniała i żaden z otrzymanych warnów przeze mnie od niej nie był nie uzasadniony. Nie mam jej nic do zarzucenia osobiście to, że większość warnów otrzymał ktoś (podobnie jak ja) to nie znaczy o jej niekompetencji, a wręcz przeciwnie świadczy o tym, że sumiennie wypełnia swoje obowiązki. Jak to się mówi nie podoba się to kliknij wyloguj i nie wracaj po co będziesz sobie nerwy psuć.

Co do regulaminu jest jaki jest ale każdy go zaakceptował masz pomysł żeby cosik zmienić to napisz do admina swoją propozycję jeżeli zostanie rozpatrzona pozytywnie to na pewno zostanie uwzględniona.

Wiem chaos aż bije z tego postu :)

Pozdrawiam,

SB Hanz

Jako, że w dużej mierze byłem autorem wspomnianego gdzieś wyżej punktu regulaminu, to już tłumaczę.

Na forum panuje poszanowanie nie tylko dla języka, ale również użytkowników oraz kultury wypowiedzi, a co za tym idzie używanie wulgaryzmów jest po prostu niedozwolone. Absolutnie rozumiemy, że w prywatnym życiu ich użycie jest odpowiednio wysokie w zależności od środowiska, jednak tutaj stawiamy na jakość, również wspomnianych dialogów. Wygwiazdkowane wulgaryzmy są traktowane jak prawdziwe dlatego, że każdy podczas czytania danej wypowiedzi wstawi w dane pole domyśle słowo, którego na tym forum znaleźć nie powinien. Co do kurek, kulek i tym podobnych... to jawna prowokacja i takich również tolerować nie będziemy. Wszystkich dopuszczalnych słów można bez obaw użyć w normalnej formie, a jeżeli ktoś chcę się bawić w naginanie regulaminu pod własne widzimisię, to może równie dobrze już teraz opuścić skromne progi forum, bo w domyśle i tak się na takich procederach przejedzie.

Przy okazji przytoczę tu również cytat jednego z użytkowników w podobnym, nieco starszym temacie. W więzieniach też sami niewinni siedzą, więc wybaczcie, że user z 7 punktami ostrzeżeń zarobionymi na przestrzeni ostatniego tylko kwartału, nie będzie mógł objąć stanowiska sędziego własnej sprawy.

Ja już mam tu troszkę postów i od dawna warna nie dostałem, więc da się :D.

Salku zauważyłem że głupi nie jesteś ;p Ale pomyśl, wyobraź sobie ile osób uciekło z tego forum ponieważ ''Panna wieczny okres'' ma humorki. Spójrz w przyszłość Salku, czasem trzeba kogoś poświecić aby reszcie żyło się lepiej. W tym przypadku ty poświęcasz wszystkich a by jednej osobie żyło się lepiej. Mi zostały jeszcze 3 pkt i dostaje permanentnego bana. Nie należę do osób które kopniesz a i tak wrócą. Jestem zarejestrowany na ponad 15 forach, i nigdy nie otrzymałem perma. Tutaj widzę że wciągu miesiąca udaje mi się ;p

Portal/forum nie jest publiczne, lecz prywatne. To właściciel, lub osoby przez niego wyznaczone decydują co jest, a co nie jest na miejscu. Było to już zresztą wałkowane kilkakrotnie, zawsze z tym samym efektem końcowym: nie podoba się? To krzyż na drogę.

Ja dostałem 8 punktów ostrzeżeń za "d*pa" :) w bardzo inteligentnych wypowiedziach gdzie to słowo było użyte w jakimś związku frazeologicznym i nie miało innego zamiennika, aby wypowiedź nie straciła sensu. Mam 27 lat, studiowałem filologię polską... no ale dostaję bany co trzeciego posta właściwie za nic. Nieskromnie twierdzę, że jestem prawdopodobnie w 1 % polaków najlepiej posługujących się językiem i z pewnością go szanuję. Czasem się tutaj czuję dziwnie z tego powodu tych "ostrzeżeń"

(zaznaczam, nigdy nikogo nie uraziłem ad persona).

Proszę mi bardzo odpowiedzieć czemu za stwierdzenie, że co niektórzy użytkownicy nie potrafią używać mózgu dostałem 3 punktowego warna ? To aż takie bee ? może się mylę ?, obraziłem kogoś bezpośrednio, a może ktoś się poczuł ?, to trochę przegięcie--- że tak się pozwolę dołączyć

tak dodam jeszcze 3 punkty to maksimum, ciekawe ile jest za wykropkowany wyraz?

Wszedłem, przeczytałem i się rozpłakałem. Nad tokiem Waszego rozumowania. Skoro ktoś musi wulgaryzmy kropkować lub szuka furtki, by takie wykropkowania przechodziły - to ja takiej osobie szczerze współczuję. Sam w pewnych miejscach przeklinam jak marynarz na otwartym morzu. Ale potrafię też zmienić język, kiedy miejsce tego wymaga. Nie mam z tym problemu, nie swędzi mnie język itp. Może takie opanowanie przychodzi wraz z wiekiem?

Salku zauważyłem że głupi nie jesteś ;p Ale pomyśl, wyobraź sobie ile osób uciekło z tego forum ponieważ ''Panna wieczny okres'' ma humorki. Spójrz w przyszłość Salku, czasem trzeba kogoś poświecić aby reszcie żyło się lepiej. W tym przypadku ty poświęcasz wszystkich a by jednej osobie żyło się lepiej. Mi zostały jeszcze 3 pkt i dostaje permanentnego bana. Nie należę do osób które kopniesz a i tak wrócą. Jestem zarejestrowany na ponad 15 forach, i nigdy nie otrzymałem perma. Tutaj widzę że wciągu miesiąca udaje mi się ;p

"Panna wieczny okres" - Panie czy Pan ma jakieś kompleksy z powodu tego, że kobieta jest moderatorem? Bo na to wygląda. Ja normalnie się wypowiadam i tylko raz dostałem ostrzeżenie od NS z którym w pełni się zgadzam. Powiem więcej. Takich moderatorów tu potrzeba. Wtedy może poziom by się podniósł. Skoro zostały ci tylko 3 wolne miejsca to niedługo się pożegnamy.

Jesteś zarejestrowany na 15 forach prawisz? To musisz nie mieć życia poza komputerem co mnie bardzo smuci.

Wypowiem się jako moderator - ale nie tutaj, tylko w pewnym innym miejscu (tutaj jestem tylko pomocnikiem). To, że ktoś wykropkuje przekleństwo, a później powie że nie miał nic złego na myśli to mydlenie oczu. Jeśli ktoś cenzuruje, to nie ma na myśli czegoś grzecznego. A jeśli ma i próbuje prowokować - ma pecha, bo uznaję takie coś za przekleństwo i tyle. Liczy się kontekst w którym takie słowa zostały wypowiedziane.

A skoro regulamin pisze o tym w otwarty sposób to pytań o to, czy tak jest, czy też nie po prostu nie skomentuję. Można za to poddawać w wątpliwość sens takiego zapisu...

ku*** to przekleństwo ?