Hmm

ku*** to przekleństwo ?

Słów z gwiazdkami, które mają oczywiste znaczenie też używać nie można i również jest to zawarte w regulaminie

I tak i nie. Teoretycznie pisząc ku*wa i kur*a mogę mieć na myśli kuźwa i kurka, które to nie są wulgaryzmami* ale przecież nie je większość ma na myśli gdy cenzuruje wyraz :)

* Jeśli tym postem złamałem regulamin to prosiłbym o jego edycję zamiast nadawanie zbędnych warnów, których to mam już wystarczająco - miałem na celu tylko podanie przykładu.

#edit

Jak już macie rzucać warnami to wolałbym żebyście tego posta usunęli bo jak coś pozmieniam to wyjdzie offtop i nagroda taka sama :P

4. ZASADY PUBLIKOWANIA WYPOWIEDZI: 4.1. Wypowiedzi nic nie wnoszące do tematu, wprowadzające jedynie niepotrzebny zamęt czy składające się z jednego czy dwóch słów (np. "Ok", "Bardzo dobrze", "Zgadzam się"), będą kasowane, a ich autorzy nagradzani ostrzeżeniami według aktualnej drabinki kar.4.2. Wypowiedzi zawierające słowa powszechnie uważane za obraźliwe będą usuwane, a ich autorzy nagradzani ostrzeżeniami. Wulgaryzmy ocenzurowane w taki „k***a” lub taki „kur…” sposób to również wulgaryzmy, za których używanie rozdawane będą punkty ostrzeżeń według drabinki kar.4.3. Zabronione jest publikowanie jednego postu pod drugim (za wyjątkiem wyszczególnionych w poprzednim podpunkcie sytuacji). Jeżeli użytkownik ma coś do dodania, powinien użyć opcji Edytuj.4.4. Posty składające się wyłącznie z emotikon lub zawierające ich nadmiar (np. występowanie w kilku miejscach paru emotikon jedna po drugiej), będą kasowane. Emotikony powinny służyć jedynie do podkreślania charakteru wypowiedzi.4.5. Na forum obowiązuje poszanowanie dla języka polskiego, dlatego użytkownicy powinni starać się zachowywać zasady gramatyki, ortografii i interpunkcji (nawet, jeżeli cierpią na dysleksję - jest wiele przeglądarek, które posiadają opcję automatycznego sprawdzania pisowni). Brak znaków diakrytycznych jest dopuszczalny w postach. Kreowanie niezrozumiałych wypowiedzi wskutek zbyt licznych błędów językowych zostanie nagradzane ostrzeżeniami według aktualnej drabinki kar.4.6. Na forum dopuszczalne jest nieznaczne odbieganie od głównego założenia tematu, jeżeli dyskusja nadal jest z nim powiązana. Należy jednak kierować się wyczuciem i jeżeli dyskusja za bardzo odbiegnie od tematu, zostanie wyszczególniona jako osobny wątek. Użytkownik nagminnie uprawiający offtopic będzie natomiast karany ostrzeżeniem.4.7. Zabrania się proszenia o klucze do gier, resztki PSC, pieniądze na PayPal i tym podobnych poza strefami specjalnie do tego przeznaczonymi.

Według tutejszego debilnego regulaminu tak :)

I tak i nie. Teoretycznie pisząc ku*wa i kur*a mogę mieć na myśli kuźwa i kurka, które to nie są wulgaryzmami* ale przecież nie je większość ma na myśli gdy cenzuruje wyraz * Jeśli tym postem złamałem regulamin to prosiłbym o jego edycję zamiast nadawanie zbędnych warnów, których to mam już wystarczająco - miałem na celu tylko podanie przykładu.

Po co gwiazdkować kurka. Oczywistym jest, że jak gwiazdkujesz/cenzurujesz to masz na myśli coś złego

@edit

Tak to sobie tłumacz. Jak będzie potrzeba to głupie wytłumaczenie na wszystko się znajdzie

A może on lubi gwiazdkować kurka ? Wolno mu i nie jest to słowo "powszechnie uważane za obraźliwe".

A może on lubi gwiazdkować kurka ? Wolno mu i nie jest to słowo "powszechnie uważane za obraźliwe".

Ale nikt nie będzie dociekał czy to było to czy to a później słuchał płaczy, że on nie miał na myśli tego.

Tak, ale to głupie, z logicznego punktu widzenia.

Po co w ogóle jest ta zasada w regulaminie ? Co to ma na celu ? Przecież wy (moderatory) nawet nie usuwacie takiego ocenzurowanego przekleństwa, tylko wlepiacie warna, a "przekleństwo" zostaje i wciąż każdy może je przeczytać i narazić się na niesamowite zgorszenie i automatyczny wyrok dożywocia w piekle.

Czyli w takim razie, chodzi o to, że macie fajną metodę na rozdawanie warnów do konkursu na największą ilość warnów w miesiącu, tak ?

Tu nie chodzi o zgorszenie, a prowadzenie normalnej dyskusji. Nikt nie będzie cenzurował użytkowników, chodzi o to, żeby takich słów nie używać. Regulamin jest jasny, nie ma kruczków, wyraźnie czegoś zabrania - każdy go akceptuje przy rejestracji. Użytkujemy forum, więc przestrzegamy zasad.

Na każdym kroku leje się z Ciebie fala krytyki, co więc jeszcze robisz w tym miejscu> Jaki jest Twój cel przebywania tutaj, skoro tak bardzo Ci się nie podoba

Nie rozumiesz. Nie chodzi o to, że mi się nie podoba, bo nigdzie tak nie napisałem. Chodzi o to, że regulamin, który musiałem zaakceptować i którego przestrzegam (staram się przestrzegać) jest dla mnie trochę dziwny i pytam tutaj dlaczego on jest taki dziwny. A ty zamiast mi odpowiedzieć, wmawiasz mi, że mi się tu nie podoba itp... Odpowiedz na pytanie jeśli znasz odpowiedź i po sprawie.

To, że zaakceptowałem regulamin i go przestrzegam, nie znaczy, że mi się on podoba. Nie musi mi się on podobać. Nie ma takiego punktu w nim, który by mi to nakazywał, albo który zabraniałby mi mówić o tym jak bardzo ten regulamin jest do kitu.

Wiem, że Ci się to nie podoba, że ktoś tutaj ma swoje zdanie na pewne tematy, bo nie jesteście przyzwyczajeni do takich osób. Tu wszyscy są ulegli wobec moderatorów i podążają za propagandą, niczym sławne w dzisiejszych czasach lemingi, a jednostki odstające od szarej masy są skutecznie zwalczane i usuwane z grona użytkowników.

Ja taki nie jestem, jak mi się coś nie podoba, to o tym mówię. Jeśli czegoś nie rozumie, to pytam.

Na każdym kroku leje się z Ciebie fala krytyki,

E, nie na każdym. Mam lepsze i gorsze chwile.

I to bybyło na tyle z mojej strony, bo lecimy w offtop, a tego przecież nie chcemy, nie ? ;)

Czyli w takim razie, chodzi o to, że macie fajną metodę na rozdawanie warnów do konkursu na największą ilość warnów w miesiącu, tak ?

Tak, są w specjalnym miejscu zakłady o to kto więcej warnów rozda, taki moderator miesiąca + lubimy czytać gównoburze w zażaleniach więc profit.

Chodzi o to, że regulamin, który musiałem zaakceptować i którego przestrzegam (staram się przestrzegać) jest dla mnie trochę dziwny i pytam tutaj dlaczego on jest taki dziwny.

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/63169-propozycje-zmian-do-regulaminu/

Proszę bardzo, był temat w którym mogłeś się wypowiedzieć, zasugerować zmiany w regulaminie to może nie byłby "dziwny" lecz jakoś twojego udziału nie widać.

Nie było mnie w kraju, przy kompie, miałem niesprawny komputer, brak dostępu do kompa, albo jeszcze coś innego i po prostu nigdy tego tematu na oczy nie widziałem.

Nie każdy może być wszędzie.

Tak, są w specjalnym miejscu zakłady o to kto więcej warnów rozda, taki moderator miesiąca + lubimy czytać gównoburze w zażaleniach więc profit.

WIEDZIAŁEM !

Jest to przekleństwo, nikt normalny nie gwiazdkuje "kurka", "kulka" czy też inne słowo. Takie tematy jak te są tylko po to aby robić, za przeproszeniem, gównoburze na forum. Autor tematu uzyskał odpowiedź, moderator niech zamyka temat póki jeszcze nie przerobiło się to w wylęgarnie warnów jak wszyscy zaczną się bezsensownie kłócić.

Pozdrawiam

jak dla mnie ten punkt regulamin jest ok jedynie co nie wiem po co tam jest dokładnie wyszczególnione jakiego zapisu nie wykorzystywać a wystarczyło by jakby było napisane ze brzydkich wyrazów nie używamy i po kłopocie a jeśli ktoś ma problem i ma za mały zasób słów by pisać bez przekleństw itp to polecam wrócić do szkoły...

Po prostu ta dziewczynka star wlepia mi codziennie warny XD rozumiem dziewczynko że przed okresem możesz być bardziej przewrażliwiona ale może odstaw wtedy komputer? Wyjdzie to na dobre nam wszystkim. Może zróbmy po prostu ankietę. Taka zwykła normalna ankieta z pytaniem ''Czy według ciebie star powinna być moderatorem'' Niech lud zadecyduje.

Pozdrawiam.

@Karas5 nic to nie da już kilka razy było to wałkowane na forum i zawsze zostawała po prostu ma chody w generalicji i nic nie poradzisz najlepiej po prostu ją lekceważ a jak masz pewność ze ci dala warna ze niewinność to napisz o tym do innego moda i po kłopocie.

Nie rozumie po co te wszystkie posty. Temat został wyjaśniony, wszelkie wątpliwości rozwiane i to przez moderatora, więc wszystkie inne komentarze tutaj są zwykłym nabijaniem postów, bo nie wnoszą nic do dyskusji, tylko powtarzają to co powiedział już Nvminer.

Jak komu sie nie podoba to moze nie jest to miejsce dla niego.

Albo może powiem, że coś mi się tu nie podoba i jak po mnie powie to jeszcze sto innych osób, to może ktoś to zauważy i coś delikatnie poprawi w funkcjonowaniu forum. No albo będę siedział cicho i się nie wtrącał, bo przecież nie jestem częścią tutejszej społeczności i nie musi mi zależeć na polepszeniu miejsca w którym jestem. Albo po prostu będę miał wyjebongo na to co się dzieje koło mnie, jak większość populacji tej planety - typowa polska znieczulica.

Co do sprawy z moderatorką, to życzę powodzenia. Jesteś jedną z wielu osób, która widzi to co jest oczywiste, ale to nic nie zmieni. Tego typu pomysły pojawiają się tutaj kilka razy w tygodniu i zawsze są zlewane przez administracje. Tym razem też tak będzie, zapewniam.

Przejrzyj dział zażalenia :)

Musisz przywyknąć do bycia traktowanym jak intruz tutaj na forum. Inaczej nie dasz sobie rady :D

Pozdrawiam.

Tutejszy Intruz ;)

Kurcze ludzie...

Był podobny temat kiedyś tam, założony prze zemnie. Tam się sprawa wyjaśniła.

Przecież wiadomo, że pod gwiazdką musi się kryć brzydkie słowo. I to nie jest przekleństwo, tylko wulgaryzm.

Nie zmienia to faktu, że ten system warnowania za wyraz pod gwiazdkami jest bez sensu.

Po prostu ta dziewczynka star wlepia mi codziennie warny XD rozumiem dziewczynko że przed okresem możesz być bardziej przewrażliwiona ale może odstaw wtedy komputer? Wyjdzie to na dobre nam wszystkim. Może zróbmy po prostu ankietę. Taka zwykła normalna ankieta z pytaniem ''Czy według ciebie star powinna być moderatorem'' Niech lud zadecyduje.Pozdrawiam.

Niestety ale w tym czy ktoś jest kompetentny czy nie, nie macie udziału. : )

Salku zauważyłem że głupi nie jesteś ;p Ale pomyśl, wyobraź sobie ile osób uciekło z tego forum ponieważ ''Panna wieczny okres'' ma humorki. Spójrz w przyszłość Salku, czasem trzeba kogoś poświecić aby reszcie żyło się lepiej. W tym przypadku ty poświęcasz wszystkich a by jednej osobie żyło się lepiej. Mi zostały jeszcze 3 pkt i dostaje permanentnego bana. Nie należę do osób które kopniesz a i tak wrócą. Jestem zarejestrowany na ponad 15 forach, i nigdy nie otrzymałem perma. Tutaj widzę że wciągu miesiąca udaje mi się ;p