Cześć. Gdy wyszło B&S zacząłem swoją przygodę Summonerem ale po jakimś czasie zrezygnowałem z gry. Naszła mnie znowu wena żeby spróbować raz jeszcze więc stworzyłem nowego Summonera ku mojemu zdziwieniu nie dostałem Hongmoon Staff'a więc zacząłem szperać co jest grane i zdałem sobie sprawę że od jakiegoś czasu jest to legacy broń, w grze jest na maxa ulepszona "10 Stage. I teraz moje pytanie czy lepiej grać starym Summonerem z Hongmoon staffem czy nie przejmować się tym i grać nowym ? Jest duża różnica ? Dodam że mam też pierścień,naszyjnik i kolczyki z tej kolekcji ale u nich opcja "Evolve" jest dostępna gdzie na nowej postaci nie dostałem ich w ogóle. Korzystając z okazji zapytam o co chodzi z "Salvaging" bo mogę to właśnie zrobić w tym staffie na "Golden Deva Staff"
Hongmoon Parts
Podpinam się pod pytanie, mam to samo, z tym że zacząłem grać Gunnerem, i fakt że nie dostałem tych itemów na start powoduje niechęć do gry, bo nie wiem czy czegoś nie zrąbałem.
@bump
Od któregoś update'u broń Hongmoon dostaje się w poźniejszym etapie story. Jakąś biżuterię też, ale lepsza dropi chyba z dungeon'ów.
Sytuacja z upgradowaniem broni i biżuterii od bodajże patcha Silverfrost przedstawia się tak ze nie ulepsza się itemów tylko dostaje się je wraz z postępem w wykonywaniu misji fabularnych aż do setu biżuterii Pinnacle i chyba Ivorymoon Weapon później upgraduje się już Balefula lub Serapha broń w zależności co wolisz pod postać którą grasz poniżej dołączę linki do nowego upgrade line:
http://www.bladeandsoul.com/en/news/evolution-streamlining/
Aktualnie to tak: co do broni to nie opłaca sie ulepszać jeśli jest ona nadal na jakimś początkowym stadium albo brakuje ci jeszcze ze parę przebić do true scorpio albo treu ivorymoon a to dlatego, że ulepszając na true scorpio albo na true ivorymoon nie będziesz mógł już nic z tym zrobić tylko dostaniesz za nie coś takiego:
Edit: Nie jestem pewny co do tych przedmiotów z Hongmoon Legacy Chest, bo może z niej dostaniesz nie normalne tylko crystals czyli surówkę niezbywalna (nontradable) a zamiast stingerów sacred orby. Ale jeśli do ewolucji są potrzebne crystals a z chesta dropią normalne to by się opłacał na dzień dzisiejszy bo moonstony są po 5g a sacred orby (stingery) po 1g.
Inaczej ma się to z biżuterią bo się to opłaca. A teraz do konkretów dlaczego się opłaca. Ulepszając starą biżuterie na max pozwala ci dostać za nie 30 kamyczków jewelry które są potrzebne do ulepszania legendarnej biżuterii a jeden taki kamyczek kosztuje 20g. A wychodzi taniej ulepszyć na max od pirata biżuterie niż kupować te 30 kamyczków po 20g.
Link do większej ilości info: http://www.bladeandsoul.com/en/news/evolution-streamlining/
Cześć. Gdy wyszło B&S zacząłem swoją przygodę Summonerem ale po jakimś czasie zrezygnowałem z gry. Naszła mnie znowu wena żeby spróbować raz jeszcze więc stworzyłem nowego Summonera ku mojemu zdziwieniu nie dostałem Hongmoon Staff'a więc zacząłem szperać co jest grane i zdałem sobie sprawę że od jakiegoś czasu jest to legacy broń, w grze jest na maxa ulepszona "10 Stage. I teraz moje pytanie czy lepiej grać starym Summonerem z Hongmoon staffem czy nie przejmować się tym i grać nowym ? Jest duża różnica ? Dodam że mam też pierścień,naszyjnik i kolczyki z tej kolekcji ale u nich opcja "Evolve" jest dostępna gdzie na nowej postaci nie dostałem ich w ogóle. Korzystając z okazji zapytam o co chodzi z "Salvaging" bo mogę to właśnie zrobić w tym staffie na "Golden Deva Staff"