Horror - jaki polecacie?

Witam, poszukuję naprawdę mocnych, strasznych i ryjących banie horrorów. Prosiłbym, aby nie były to stare horrory, wiem, że one są najlepsze i doceniam ich kunszt, ale na tą chwile potrzebuje czegoś przynajmniej z 2004 r. :)

Sinister, Martwe Zło, Obecność, Mama.

Szukasz posranego filmu ?

Zawsze polecam jeden "Drabina Jakubowa" - nie horror ,z tym ze wiele horrorow wymieka przy tym filmie ^^

"mam posrany film , jak jakubowa drabina" - Słon WSRH

ps. psycho klimatow szukaj tez w chinskich bajkach zwanych anime hehe .

Najbardziej ryjace banie klimaty chyba tylko w nich .

Źle mnie zrozumiałeś, szukam filmu ryjącego banie w tym sensie, że np. będę bał się w nocy pójść do toalety itp. :D

No to tylko "RING" , "KLĄTWA" , "DUCH" ,wszystko starocie ale tylko po tych filmach strach jest wystawic noge spod koldry hehe

Carrie, lecz z napisami, iz Lektor strasznie slaby.

Witam, poszukuję ... i ryjących banie horrorów.

Jeśli chodzi o horrory ryjące banie, to przede wszystkim Hostel z 2005r.

Ach, zapomniałem dodać - typowe slashery typu Piła odpadają.

SInister jest moim top I

Martwe zło JEDEN ( Gdzie JEDEN oznacza STARE martwe zło bo drugie ma momenty komediowe a trójka jest komedia. NIE OGLĄDAĆ NOWEGO MARTWEGO ZŁA BO JEST BARDZO ALE TOO BARDZO ch*j**E :( )

Z filmów ryjących banie WARTO obejrzeć "Tragedia na przełęczy diatłowa" Ale tylko i wyłącznie wtedy kiedy poczyta się o tym ( co jest nie ukrywając ciekawe ) oraz przeglądając trochę zdjęć archiwalnych bo inaczej film jest nudny i denny... PS: Jeżeli ktoś się tym interesował niech powie swoje odczucia :)

warn_ico.png
Warn za przekleństwo. - Might

Również polecam wspomniany wcześniej "SInister", film odbiegający od utartych szablonów typu "grupa przyjaciół jedzie na wycieczke i ginie" itd. Ponadto ostatnio oglądałem "Naznaczonego" i też w zasadzie coś w tym filmie jest. "Obecność" w nocy w zasadzie też robi wrażenie, Lustra, ale cz.1 (z super końcówką), 2 jak dla mnie duuuuużo gorsza. No i chyba mój ulubiony horror: "Silent Hill". Film może nie jest straszny, ale za każdym razem jak go oglądam ogarnia mnie jakieś dziwne uczucie i chęć do refleksji :)

Klątwa, ring ( wszystkie części tych filmów zarówno wersja skośna i amerykańska ) i dodam, że wersja skośna ma więcej części, ale amerykańska jest chyba troszkę lepsza.

Te filmy ryją banie tylko za pierwszym razem i tylko i wyłącznie w nocy :).

Dobry horror to obecność, i sinister (mam taki sam strych u siebie w domu) :D

Obecność wymiata :) i nie tylko jako horror, ale ogólnie za klimat. + masz mistrzu

Horror ryjący banie... czyli masz się przestraszyć na tyle, żebyś bał się udać do kibelka....

Grave Enchounters ( czy jakoś tak ), przy tym Paranormal Activity wymięka ( moim zdaniem)
Ludzka Stonoga ( radzę obejrzeć 1 i 2 z czego 2 jest 1000000 razy lepsza od jedynki XD )...
ZŁO - nie ma to jak czeski horror... bardzo dobry, zrobiony w klaustrofobiczny sposób.
Pluje na twój grób - świetny horror o zgwałconej dziewczynie, która mści się na swoim oprawcach. Jedynka jest bardzo dobra.... ale dwójka jest jeszcze lepsza, bo skupili się bardziej na dziewczynie i na tym jak przygotowywała się do zemsty... w jedynce pojawia się znikąd i zabija... dla mnie to troche głupie...

Witam, poszukuję naprawdę mocnych, strasznych i ryjących banie horrorów. Prosiłbym, aby nie były to stare horrory, wiem, że one są najlepsze i doceniam ich kunszt, ale na tą chwile potrzebuje czegoś przynajmniej z 2004 r. :)