Piszę w tym dziale, bo do innych mi ten temat jeszcze bardziej nie pasuję. Przechodząc do rzeczy, szukam pewnego, darmowego hostingu zdjęć. Zależy mi na tym, by zdjęcie tam wgrane nie zniknęło nagle i w niewyjaśnionych okolicznościach. Cały problem polega na tym, że zdjęcie to ma być topką aukcji w allegro. Musi być trwałe bo tych aukcji jest ok. 400 w menadżerze sprzedaży i ok. 250 wystawionych na allegro. ImageShack zawiódł nagle kasując zdjęcie i obecnie wyświetla się tylko powiadomienie o tym, że obrazka nie ma. Nie da się tego naprawić i trzeba podmieniać linki we wszystkich 650 szablonach. Niestety trzeba to robić ręcznie, dlatego zależy mi na tym, by hosting był trwały, a nie, że podmienię te linki i nagle za miesiąc znów będę musiał to robić. Rozważam TinyPic, ale może macie lepsze propozycje. Liczę na szybką pomoc, bo aukcje są wystawione, nie mają topki, a nie chcę zakańczać przed czasem ponad 200 ofert.
Hosting zdjęć
tinypic, imageshack i imgur.
Ja używam tylko i wyłącznie imgura, polecam.
@Sakret a czytałeś cały post? Geledrin napisał, że szuka TRWAŁEGO hostingu zdjęć i że ImageShack odpada, bo usuwa zdjęcia po jakimś czasie.
Imgur forever ! Najlepszy hosting
Z pół roku lekko po wisi ( Może być i dłużej ) Raczej nie ma ograniczeń wielkości
Rzadko używam, jednak zauważyłem ze na pewnych stronach wisi po parę lat.
Edit@
Są też strony internetowe które mają własne hostingi, tam mogą zdjęcia wisieć i 5 lat jak strona nie upadnie.
Autorze tematu z hostuj to na paru stronach jako pewien test, za rok albo dwa zrobisz podsumowanie
Dziękuję za szybką odpowiedź. Spróbuję z imgurem, tinypic chyba odpada bo doczytałem, że tam miesiąc może wisieć zdjęcie i zniknąć. Tylko czy na imgurze jest to bez limitów wyświetleń itp?
imgur lub gyazo, jednak nie wiem jak długo mogą tam wisieć.
Dziękuję za szybką odpowiedź. Spróbuję z imgurem, tinypic chyba odpada bo doczytałem, że tam miesiąc może wisieć zdjęcie i zniknąć. Tylko czy na imgurze jest to bez limitów wyświetleń itp?
Imgur nie ma żadnych limitów.
Od siebie polecam jeszcze pewnego https://vpx.pl/
Korzystam od roku i nie miałem problemów.
Dziękuję za pomoc. Temat raczej do zamknięcia, pozostało pozmieniać szablony w aukcjach.
Rozumiem, że darmowe i koledzy już opcje podali najlepsze, jednak ja bym zaproponował zapłacić za własny serwer nawet 10zł miesięcznie i przechowywać na nim bezpiecznie zdjęcia. Wszystkie, bez obawy że znikną i bez cięcia jakości. Serwer nie jest drogi, a i daje pewność
Mam opłaconą domenę, tylko allegro nie przyjmuje zdjęć z niej i automatycznie je kasuje. :<
Póki co imgur się sprawdza.
Napisz może w tej sprawie do allegro. Nie powinni blokować zdjęć z żadnego serwera, nawet tego, który należy do nas.
Nie było czasu wczoraj z tym pisać, bo aukcje musiały wrócić do normy jak najszybciej. Imgur jest ok, obrazek widać i wszystko jest w porządku. Pewnie zimą jak będę zmieniać cały szablon to pomyślę o innej domenie.
Piszę w tym dziale, bo do innych mi ten temat jeszcze bardziej nie pasuję. Przechodząc do rzeczy, szukam pewnego, darmowego hostingu zdjęć. Zależy mi na tym, by zdjęcie tam wgrane nie zniknęło nagle i w niewyjaśnionych okolicznościach. Cały problem polega na tym, że zdjęcie to ma być topką aukcji w allegro. Musi być trwałe bo tych aukcji jest ok. 400 w menadżerze sprzedaży i ok. 250 wystawionych na allegro. ImageShack zawiódł nagle kasując zdjęcie i obecnie wyświetla się tylko powiadomienie o tym, że obrazka nie ma. Nie da się tego naprawić i trzeba podmieniać linki we wszystkich 650 szablonach. Niestety trzeba to robić ręcznie, dlatego zależy mi na tym, by hosting był trwały, a nie, że podmienię te linki i nagle za miesiąc znów będę musiał to robić. Rozważam TinyPic, ale może macie lepsze propozycje. Liczę na szybką pomoc, bo aukcje są wystawione, nie mają topki, a nie chcę zakańczać przed czasem ponad 200 ofert.