Patrząc na strategię marketingową Blizzarda, to jest to dość prawdopodobne, że to będzie płatny dodatek. Osobiście w to wątpię (i pierwsze słyszę), ale Niebiescy są do tego zdolni. W Hearthstone mamy takie płatne dodatki.
Moim zdaniem w HoTS, by się to nie sprawdziło. I zamiast na tym zarobić, to Blizz jeszcze straciłby graczy, bo takie coś jest raczej odpychające, niż zachęcające do grania w tę grę. I nie chodzi nawet o cenę, tylko o sam fakt, że trzeba za to zapłacić.
Jeśli chcą zarobić, to wystarczy zatrudnić kogoś z wyobraźnią i talentem i zacząć projektować więcej ciekawych skórek i wierzchowców. Ludzie to lubią i chętnie za to płacą. I jestem pewien, że skoro ja to wiem, to taka doświadczona firma jak Blizzard, też to wie.
ma aż takich możliwości jakie dają możliwości kupna przedmiotów
Talenty, to to samo co przedmioty. Niczym się to nie różni. Jedynym minusem tego rozwiązania jest, to że większość talentów jest nieprzemyślana i bezużyteczna. Przez to postacie takie jak Illidan, mają tylko jeden build.
Powinni się tym zająć i pozmieniać nieużywane talenty, tak żeby były ciekawsze. (Spalające Ataki na Tyraelu, który nigdy nie ma many , lub jego ultimka Uświęcenie, której nigdy na oczy widziałem, ani sam nie wybrałem.)