HotS - temat ogólny

Nova nie dostała nerfa, a nawet dostała buffa, bo jej talent Gathering Power dostał buffa.

Zeratul dostał nerfa na talent Skupiony Atak, który już nie wzmacnia jednego ataku co ileśtam sekund, tylko wzmacnia trzeci atak zadany w ten sam cel. Także zasięg jego ultimki VP został znacznie zmniejszony.

Jakiś czas temu wprowadzono zmiany w skalowaniu, które spowodowały spory przyrost HP u wszystkich postaci we wczesnych etapach gry.

Niedawno wprowadzono zasadę, że drużyna z tankiem nie będzie grała przeciwko drużynie bez tanka.

Nova i Zeratul mają ciężko gdy wróg jest doświadczony oraz gdy wroga drużyna ma dwóch lub trzech wojowników.

Buildy:

Nova

Gdy wróg nie ma dużo wojowników i innych wytrzymałych bohaterów

http://www.heroesfire.com/hots/talent-calculator/nova#oswb

Gdy wróg ma sporo wojaków (aczkolwiek ja i tak polecam zawsze ten build, bo jest lepszy)

http://www.heroesfire.com/hots/talent-calculator/nova#oqVl

Zeratulem nie gram więc nie wiem co tam teraz warto brać.

to pamietaj ze QM nie graja za czesto osoby co umieja grac

To są bzdury. W HL jest więcej noobów i toksycznych graczy niż na QM.

Dzięki wielkie za buildy, ale mógłbym wiedzieć, dlaczego lepiej wziąć One in the chamber zamiast Anti-armor shells?

Edit: właśnie zagrałem parę gier tym buildem, jest świetny, jeszcze raz dzięki :)

One in The Chamber zwiększa Twoje obrażenia. Anti-armor Shell nie zwiększa obrażeń, a jedynie przenosi ich rozłożenie w czasie na jeden mocny burst i potem długą przerwę.

Na drużynę z dużą ilością wojowników lub wytrzymałych postaci lepiej wziąć ten pierwszy talent, bo będziesz zadawał więcej obrażeń w czasie. Używasz W+aa+Q+aa+E+aa i każdy autoatak zadaje zwiększone obrażenia. Będziesz mógł sobie pozwolić na długie stanie w miejscu i strzelanie, bo jak wróg ma dużo HO to znaczy, że ma mało DMG i nikt Cię nie zburstuje w sekundę.
Anti-armor Shells używa się do szybkiego burstowania i ucieczki. Walisz W+Q+aa i uciekasz. Potem ponawiasz operację. Skuteczne na cele z małą ilością HP, które po takim combo padną. Do wojowników trzeba stać i strzelać.

Advanced Cloaking przydaje się do szybkiego przemieszczania, ucieczki, regenu HP i wyszukiwania dobrej pozycji do strzału w ważny cel.

Cripling Shot zwiększa obrażenia. I to nie tylko Twoje, ale całej drużyny. Przydaje się także do niszczenia budynków, bossów, Nieśmiertelnych itp. Na wojowników sprawdza się doskonale. Na wabiki nikt doświadczony się nie nabierze, a obrażenia z nich są marne.

Cieszę się, że Ci się podoba :)

Dzisiaj będę zakładał konto w Hots, ktoś chce być moim mentorem. Jak zwać tak zwać, chodzi mi o tego ref link'a. Ja dostanę postacie, a ktoś coś zyska. To chyba nie jest spam, bo temat jest ogólny więc zapytać mogę.

Dzisiaj będę zakładał konto w Hots, ktoś chce być moim mentorem. Jak zwać tak zwać, chodzi mi o tego ref link'a. Ja dostanę postacie, a ktoś coś zyska. To chyba nie jest spam, bo temat jest ogólny więc zapytać mogę.

Właśnie miałem zamiar szukać takich ludzi:

https://battle.net/recruit/VTHGRHVJ9D

Mam przegrane 1000 gier, rank 1, jak coś rzeczywiście trzeba będzie wytłumaczyć odnośnie gry to wspomogę. Zapraszam do gry z refem dla dodatkowego expa i postaci Sylvanas za darmo

To są bzdury. W HL jest więcej noobów i toksycznych graczy niż na QM.

O ile toksycznych graczy jest faktycznie sporo to co do "noobow" tutaj sie nie zgodze, być to są nawet na 1 ranku jednak nie mów że jest ich wiecej, QM mimo iz dostał nowy MM nigdy nie będzie dobierać odpowiednich ludzi i dużo częściej spotkamy takiego "noobka" czy trola w QM a w HL ma sie jednak tez te ranki i jezeli przemeczymy sie i wbijemy 1-7 to gra sie duzo przyjemniej a jak zrobia master rank to bedzie na pewno jeszcze lepiej, nawet samo przez to ze ludzie graja QM by nabić sobie masterke, misje, albo cokolwiek sprawia ze trafimy na kogoś mniej doświadczonego, albo kogos komu nie chce sie juz grac i gra tylko pod to na sile.

W QM nie zobaczysz raczej akcji typu "nie zebraliśmy pierwszej daniny - ide afk nooby", a w HL często się zdarza. W QM nikt nie idzie afk, bo się pobeczał, ponieważ tam się gra dla przyjemności. Gram głównie QM i zawsze daje z siebie wszytko, a nie gram na odwal się. Gracze z którymi gram są tak samo dobrzy lub tak samo słabi jak ci w HL, ale za to są 100 razy mniej toksyczni.

Ranga nic nie znaczy, a system rang nie działa. Liga arcymistrzowska to oficjalne przyznanie się blizzarda do tego, że nie potrafią stworzyć działającego systemu, czyli innymi słowy nie mieli matematyki w szkole.

Dyskusja na ten temat toczy się na ich forum od dawna i wysmarowałem tam kilometry tekstu, więc tutaj sobie daruję. Wierz w co chcesz. Peace.

Dużo pogrywam w QM i muszę przyznać iż ludzie mnie inspirują. Często ktoś potrafi rzucić tekst po przegranym encounterze typu damy rade ludzie, trzymajmy się razem. Nie pamiętam abym spotkał jakieś przykłady rażących noobów, ale pewnikiem i tacy się zdarzyli. Btw zawiodłem się na Blizzardzie, bowiem nie mogę się doczekać na Greymane'a a tu wypuścili Lunare, eh.

moj drogi fieryangel słowo "noob" oznacza gracza który gra w grę długo i nie potrafi nadal w nią grać więc twoje podejście jest błędne już na samym wstępie bo napisałem że toksyczni gracze są [bo to własnie opisałeś] mimo iż nie spotkalem sie z takimi jak ty opisales a mam troszke przegrane HL jednak tez przez takich ludzi trzeba bylo grac za 2 by coś zrobić.

Jednak jezeli chodzi o noobów no to przykro mi mimo iż ranga w HoTsie przyznaje działa słabo to jednak na 1-7 jest ich bardzo mało i wiekszość ludzi mniej lub wiecej wie co ma robic. A toksycznych graczy wyklucza mniej wiecej zgrana paczka znajomych z ktorymi mozna sobie pograc na loozie.

A co do samej rangi to we wszystkich grach z takimi systemami zawsze bedzie slabo i tutaj działa zalezność że im wiecej ludzi gra to tym wieksza szansa ze slabszy gracz zostanie "wycerrowany" przez lepszych od siebie,a zwlaszcza w hotsie gdzie nie trzeba miec duzego win ratio by wbijac te rangi.

@UP na HL tez takich sie znajdzie czlowiek czlowiekowi nie jest rowny wiec nie mozna mowic ze tacy graja tylko na QM, a co do greymane'a to powinien byc za 3 tygodnie

Szybkie pytanie; chce ktoś Cho'Galla? 2 mecze ze mną i jest wasz. Promocja kończy się we wtorek.

#nieaktualne, można usunąć

coby nierobic nowego tematu lapcie kod na jaine jak ktos chce

HTBTN4LMMDNPQM3PSXR5V kod prawdopodobnie tylko dla jednej osoby bo z kolekcjonerki legionu jest

Twórz gildie/klany, zapraszaj znajomych, umawiaj się na rozgrywki i korzystaj z dodatkowych funkcji. Dołącz do nas na www.needparty.eu

coby nierobic nowego tematu lapcie kod na jaine jak ktos chce

HTBTN4LMMDNPQM3PSXR5V kod prawdopodobnie tylko dla jednej osoby bo z kolekcjonerki legionu jest

Jak już ktos bierze mogl by napisac ze juz zabrane.

cl216.jpg.8aa8b0dc110eee0a518fc01bd926e8d1.jpg

Siemanko.

Myślę, że przyda się taki temacik w tym dziale. Jak się nie przyjmie to trudno :x

Powiedzcie mi ludziska, jeżeli w przeciwnym teamie dostaniecie Illidiana i Lili to kogo wpierw focusujecie w team fight'ach? Dziś miałem taką sytuacje, że grałem przeciwko Illdianowi, Lili, Tychusowi, Tyrande i chyba Gazolem - nie wiedziałem kogo w tym momencie focusować ;d

Pozdrawiam.