Po nieudanym zakupie HoTSa (Brak podpiętej karty pod paypala) napisałem z zapytaniem o to do supportu oto co otrzymałem.
Także founder pack nie przerywa wysyłania zaproszeń.
Po nieudanym zakupie HoTSa (Brak podpiętej karty pod paypala) napisałem z zapytaniem o to do supportu oto co otrzymałem.
Także founder pack nie przerywa wysyłania zaproszeń.
Dzięki że dałeś znać w tym temacie, czyli tak jak kolega wyżej napisał - zaproszenia są ciągle wysyłane. Ci, którzy nie chcą płacić za dostęp, muszą uzbroić się w cierpliwość i czekać dalej na swoją szansę, ja jestem napalony i zamawiam paczkę z bohaterami, skórkami, mountem + gold i oczywiście dostępem do gry, wieczorem zdam relacje jak to się odbyło, jeśli ktoś jest ciekawy .
tak szczerze to ta paczka sie nawet opłaca. ten bundle skórek i mounta wychodzi taniej niz za $$$$
Byłem zdecydowany na zakup jednak przymus podpięcia karty pod Paypal to nie dla mnie Także pozostaje czekać
możesz zaplacić bezpośrednio z karty na stronie blizza.
Konkurs, można zgarnąć klucz. Jedyne co trzeba zrobić to zalajkować profil na fb - https://www.facebook.com/BlizzonePolska . Następnie udostępnić post z konkursem u siebie na tablicy, oraz go skomentować, i już macie szansę zgarnać kluczyk. Powodzenia!
Sigmar, i jak wrażenia? Udany zakup czy raczej nie polecasz?
Zagrałem wczoraj z konta kumpla 3 gry i się napaliłem ^^ Gdyby nie to, że czekam na rozstrzygnięcie 3 giveawayów, to już bym kupił founders packa.
Gra się naprawdę przyjemnie, a system eventów na mapie jest wielkim plusem. Dodatkowo dziennie misje, rotacje, rozwój bohaterów... aghhh muszę się bić z myślami raz na godzinę, żeby nie wejść do sklepu Blizza ^^
Jeżeli jeszcze nie macie dostępu tutaj możecie zdobyć klucz:
http://www.pcgamesn.com/heroes-of-the-storm/we-ve-got-hundreds-of-heroes-of-the-storm-beta-keys-to-giveaway-and-please-no-trampling
Pozostaje życzyć szczęścia każdemu w tym mnie przy zdobywaniu tych kluczyków
Wrażenia? Jak najbardziej na plus! Gorąco wszystkim polecam! Byłem od początku zajarany na tą grę, i zajawka w ogóle nie schodzi . Najbardziej podoba mi się to, że mecze nie trwają tak długo jak w lolu, 20 - 25 min i po grze, chyba że na późniejszych poziomach się coś zmieni, ale i tak dłużej niż 35 minut mecz nie powinien zająć. Kolejny aspekt, który uważam za dobry, to zastąpienie itemów talentami, co parę leveli dostajemy jeden talent do rozdania, i można ciekawie rozwinąć swoją postać. Na początku koszty bohaterów mogą kogoś przestraszyć, lecz golda pomimo tego że za wygrany mecz dostajemy ok. 30 golda, szybko się zdobywa przez codzienne zadania, levelowanie bohatera itd. Różnorodność map, i zadań które trzeba na niej wykonywać to kolejna fajna rzecz. Tak jak wyżej napisałem, jeśli ktoś zastanawia się nad kupnem, gorąco polecam, ja się nie zawiodłem. Teraz zabieram się do gry .
Ja też zabieram się do gry.... zaraz zaraz nie mam dostępu
Ja zaś polecam wstrzymać się przed zakupem i wywalaniem pieniędzy w błoto . Hype jest bo to gra Blizza nic więcej , jakby to inna firma wydawała to w obecnym stanie nie wyszłaby nigdy z bety bo jest tak słaba .
@Sigmar
,,Na początku koszty bohaterów mogą kogoś przestraszyć, lecz golda pomimo tego że za wygrany mecz dostajemy ok. 30 golda, szybko się zdobywa przez codzienne zadania, levelowanie bohatera itd.''
Zwróć uwagę jeśli siedzisz w tej grze do czego Blizzard zmierza - Thrall 15k golda (do tego byś wydawał realną gotówke za każdego herosa albo grał sobie nim w weekly raz na 4 tygodnie ^^) Do czasu aż wbijasz wszystkie postacie lvl 5 masz tego golda potem już nie idzie tak szybko gdzie za daily masz od 200-800 a podobno maja jeszcze z nerfić rewardy . Reasumując by kupić herosa o cenie podobnej do Thralla musisz wygrać 500 gier GL nie licząc questów dziennych .
,,kolejny aspekt, który uważam za dobry, to zastąpienie itemów talentami, co parę leveli dostajemy jeden talent do rozdania, i można ciekawie rozwinąć swoją postać.''
Ja zaś uważam to uproszczeniem gry do granic możliwości . Customizacja herosa jest praktycznie zerowa , przypuszczam że trochę gierek rozegrałeś więc jak sam zauważyłeś 70% talentów jest uselees postacie posiadają po 1-2 sensowne skillbuildy .
Poruszyłeś również kwestie mapek na 1 rzut oka granie objectivów super wciąga nie mogę Ci nie przyznać racji lecz po przegraniu 50 meczy na jednej mapce i robienie danego objectiva po raz enty robi się nudne , a niestety gra od ciebie to wymusza . Granie splitupushem nie wchodzi w grę bo zadnia robią ci mapę .
Ja zaś uważam to uproszczeniem gry do granic możliwości .
Ta gra ma być prostsza niż obecne MOBA (LoL, DoTA). Takie było założenie już na starcie. Skąd więc to zdziwinie ?
Ma przyciągać graczy, którym nie chcę się, uczyć wszystkiego co trzeba umieć żeby dobrze grać w takim, np. LoLu. Gracz ma wejść do gry, wybrać postać i grać. HS też jest uproszczeniem karcianek, np. MTG.
Nie znaczy, to jednal że są to gorsze gry. Są po prostu mniej skomplikowane.
Customizacja herosa jest praktycznie zerowa , przypuszczam że trochę gierek rozegrałeś więc jak sam zauważyłeś 70% talentów jest uselees postacie posiadają po 1-2 sensowne skillbuildy .
Tak jak w LoLu, każda postać ma jeden czy dwa sensowne buildy na każdą linie (o ile może grać na kilku).
Talenty bardzo się zmieniły od Alfy i zmienią się jeszcze nie raz do premiery. Balansu nie da się uzyskać w kilka dni, przy tak dużej ilości bohaterów musi to trochę trwać.
Drugą sprawą jest, to że mylisz popularne buldy z dobrymi buildami. To, że wszyscy grają jednym nie znaczy, że inny jest słaby. Ludzie lubią klonować buildy zamiast wymyślać swoje.
po przegraniu 50 meczy na jednej mapce i robienie danego objectiva po raz enty robi się nudne ,
A granie na jednej i tej samej mapie w LoLu, bez żadnych "objectivów" nie jest nudne ?? Gdzie tu logika ?
Granie splitupushem nie wchodzi w grę bo zadnia robią ci mapę .
Nie prawda. Rozgrywka jest planowana w taki sposób, żeby gracze mogli wybrać w jaki sposób chcą wygrać grę. Czy to poprzez robienie "objectivów", czy poprzez zwykły szturm na bazę, albo "splitpush" gdy przeciwnicy nie patrzą.
Takie jest założenie od początku istnienia projektu.
jakby to inna firma wydawała to w obecnym stanie nie wyszłaby nigdy z bety bo jest tak słaba .
HoTS już teraz oferuje znacznie więcej niż taki np. LoL, który jest na rynku ileśtam lat i nic się w nim nie zmienia.
Zwróć uwagę jeśli siedzisz w tej grze do czego Blizzard zmierza - Thrall 15k golda (do tego byś wydawał realną gotówke za każdego herosa albo grał sobie nim w weekly raz na 4 tygodnie ^^) Do czasu aż wbijasz wszystkie postacie lvl 5 masz tego golda potem już nie idzie tak szybko gdzie za daily masz od 200-800 a podobno maja jeszcze z nerfić rewardy . Reasumując by kupić herosa o cenie podobnej do Thralla musisz wygrać 500 gier GL nie licząc questów dziennych .Ja zaś uważam to uproszczeniem gry do granic możliwości . Customizacja herosa jest praktycznie zerowa , przypuszczam że trochę gierek rozegrałeś więc jak sam zauważyłeś 70% talentów jest uselees postacie posiadają po 1-2 sensowne skillbuildy .Poruszyłeś również kwestie mapek na 1 rzut oka granie objectivów super wciąga nie mogę Ci nie przyznać racji lecz po przegraniu 50 meczy na jednej mapce i robienie danego objectiva po raz enty robi się nudne , a niestety gra od ciebie to wymusza . Granie splitupushem nie wchodzi w grę bo zadnia robią ci mapę .
Czy my na pewno graliśmy w tą samą grę? Nie mam pewności
Co do pierwszego punktu - masz oczywiście bohaterów tanich, tych po dwa tysiące i tych, co dopiero wyszli, którzy swoje kosztują. Nie widzę jednak problemu w zarabianiu. Zrobienie samych dziennych zadań daje małego kopa. Dziennie wpadnie nam co najmniej 200-600zł w zależności od tego jakie zadanie dostaliśmy. Porównajmy więc Hotsa do lola - tam również nowy bohater jest droższy, a patrząc czasowo w dominion oddaje mniej więcej rozgrywkę hotsa. Jeżeli więc zrównamy te dwie gry, to wychodzi na to, że w obu masz grind fest i oczywiście możliwość wykupienia bohatera za kase realną. Zwyczajny zabieg. Jedynym wyróżnieniem jest dota, gdzie za bohaterów płacić nie trzeba. No ale ktoś wyróżniać się w tym aspekcie musi.
Sama kwestia talentów jest bardzo dobra i tylko ktoś, kto za długo w grze nie siedział stwierdzi że jest jedyny słuszny build - tak jak w każdej innej grze. Możesz być lemingiem i budować tak jak ktoś inny, albo użyć szarych komórek i dopasować talenty do gry. Na same talenty ma wpływ Twoja drużyna, przeciwnika, jak również to jak wam idzie. Wszystko dopasowujesz do aktualnej rozgrywki. Przyznać jednak trzeba, że zdarzają się całkowicie bezużyteczne opcje, ale przecież mamy bete, tak? Przyjdzie czas na zmiany.
Stary... Rozumiesz założenie tej gry? Pominięto aspekt dobijania creepów i zbierania złota, ponieważ Bizz chciał się skupić na ciągłej walce. Zrobił z Hotsa zwyczajną, prawdziwą arenę na której ścierasz się praktycznie bez przerwy. Wszystkie zadania na mapie są pretekstem do walki. Zamieć nie chce dopuścić do sytuacji w której każdy rozejdzie się na linie i będzie zwyczajnie robił swoje. Liczy się przede wszystkim drużyna i granie razem. Przyjdzie Ci też w poważniejszych grach podejmować decyzje - wziąć na przykład trybut, czy może w tym czasie zagarnąć kilka obozów i przepchnąć linię. Możliwości jest dużo, mapek jest kilka... Nie wiem jak można marudzić w momencie, w którym konkurencja na dobrą sprawę oferuje tylko jedno miejsce starć. Zwyczajny hejt kogoś, kto za długo nie pograł.
Grałem w Dote za czasów w3, teraz mam przegrane marne 900h. W lolu rozegrałem około 1,5k normalnych rozgrywek i pewnie z połowę tyle rankingowych, a jednak potrafię obiektywnie przyznać, że Hots wnosi powiew świeżości. Jest szybki i skupiony na ciągłej walce. Pominięta jest farma i nudny czas na linii. Liczy się tylko ciągłe ścieranie się. Mi się podoba i mam zamiar pograć w niego dłużej, nie rezygnując przy tym z Doty/Lola.
Najlepsze jest to, że w tej grze zazwyczaj do końca nie wiadomo, kto wygra. Come backi zdarzają się nawet, gdy twój team ma 4 lvl w plecy. To jest właśnie piękno tej gry. Trzeba się starać od początku do końca, ponieważ nawet sporą przewagę można bardzo łatwo roztrwonić.
Zagrałem wczoraj z konta kumpla 3 gry i się napaliłem ^^ Gdyby nie to, że czekam na rozstrzygnięcie 3 giveawayów, to już bym kupił founders packa.Gra się naprawdę przyjemnie, a system eventów na mapie jest wielkim plusem. Dodatkowo dziennie misje, rotacje, rozwój bohaterów... aghhh muszę się bić z myślami raz na godzinę, żeby nie wejść do sklepu Blizza ^^
Ale bym się wku*wił...
mail sprzed kilku minut:
"Godankey | Congratulations! Here is your key for: Heroes of the Storm EU giveaway"
@PS jeśli z jakiegoś innego giveawaya uda mi się tez wylosować, to się podzielę
Gajin wygrałeś klucz w jakimś konkursie ?
Zapisałem się do kilku giveawayów i nie wiem właśnie teraz za bardzo od kogo ten klucz, bo się nie podpisali
A ja ciągle nic Większość Giveawayów kończy się dopiero jutro także jeszcze poczekam Również jak dostanę więcej niż jeden (W co szczerze wątpię) to podzielę się na forum