Pewnie znajdzie się jakiś użytkownik, który podziela mój pogląd: Powinno powstać mmorpg na podstawie przygód Harrego Pottera. Stworzyłem ten temat, żeby pofantazjować jak powinno wyglądać (jak wyobrażamy sobie taka grę). Jako że zakładam temat to zacznę.
System gry:
Chciałbym, żeby był no-target, bo w końcu wszyscy byli by magami (ew. wilkołak, ale wszyscy magowie wydaje się być lepszym rozwiązaniem). Nie wiem, czy takie coś by wypaliło w grach mmorpg, ale rzucanie zaklęć w 7 części gry było nawet fajne.
Gra:
Ja widzę to tak. Zaczynamy w Hogwarcie (ew stacja Kings Cross). Robimy jakieś questy do n poziomu. Na poziomie n, kończymy Hogwart i mamy do wyboru dobro lub zło (śmierciożercy albo zakon feniksa). W zależności co wybierzemy mamy innego "guru" ( Voldemort lub Dumbledore ). Normalnie na mapie możemy atakować przeciwników z innej frakcji, ale za zabicie z tej samej oczywiście jakaś kara. Do Hogwartu zawsze możemy wrócić, by wykonać instancje ( z książek można ich wymyślić od groma ).
Moglibyśmy zakładać zakony (gildie) które mogły by budować swoje siedziby oraz atakować siedziby gildii z wrogiej frakcji.
Według mnie, gra powinna opierać się na pvp i walce pomiędzy tymi frakcjami.
:/ miałem jeszcze od groma pomysłów, co do tej gry, jednak nie potrafię teraz tego przelać, w razie czego będę edytował.