Hp mmorpg

Pewnie znajdzie się jakiś użytkownik, który podziela mój pogląd: Powinno powstać mmorpg na podstawie przygód Harrego Pottera. Stworzyłem ten temat, żeby pofantazjować wink.gif jak powinno wyglądać (jak wyobrażamy sobie taka grę). Jako że zakładam temat to zacznę.

System gry:

Chciałbym, żeby był no-target, bo w końcu wszyscy byli by magami (ew. wilkołak, ale wszyscy magowie wydaje się być lepszym rozwiązaniem). Nie wiem, czy takie coś by wypaliło w grach mmorpg, ale rzucanie zaklęć w 7 części gry było nawet fajne.

Gra:

Ja widzę to tak. Zaczynamy w Hogwarcie (ew stacja Kings Cross). Robimy jakieś questy do n poziomu. Na poziomie n, kończymy Hogwart i mamy do wyboru dobro lub zło (śmierciożercy albo zakon feniksa). W zależności co wybierzemy mamy innego "guru" ( Voldemort lub Dumbledore ). Normalnie na mapie możemy atakować przeciwników z innej frakcji, ale za zabicie z tej samej oczywiście jakaś kara. Do Hogwartu zawsze możemy wrócić, by wykonać instancje ( z książek można ich wymyślić od groma ).

Moglibyśmy zakładać zakony (gildie) które mogły by budować swoje siedziby oraz atakować siedziby gildii z wrogiej frakcji.

Według mnie, gra powinna opierać się na pvp i walce pomiędzy tymi frakcjami.

:/ miałem jeszcze od groma pomysłów, co do tej gry, jednak nie potrafię teraz tego przelać, w razie czego będę edytował.

mod_ico.png
Jak będziesz edytował, to używaj przecinków.. - Kubox

To w HP są jacyś czarodzieje? Biorąc pod uwage tą magie, ja zawsze myslałem, że to odpustowi kuglarze....

Ja bym chciał, by były 2 frakcje Dobro i Zło i Dobrze zaczynamy gre w Hogwardzie A w Źle gdiześ u VOldemorta; P

mod_ico.png
Nie ogarniam Twojej pisowni. Nawet nie wiem, jak to poprawić. - Kubox

Pomysł wydaje się dośc ciekawy, lecz nie chciałbym, aby gra na podstawie HP opierała się na PVP. Swoją drogą, fajnie byłoby rozegrac mecz quiditha (czy jakoś tak) :lol: .

Pvp pomiędzy tymi frakcjami :) Chodzi mi o takie coś że śmierciożercy i zakon mieli by swoje dzielnice jakby które można było by zdobywać i tam osadzać gildie. A pve oczywiście instancje takie jak - " Korytarz na 3 piętrze" ( bos - ten pies ) itd. Przygody porozbijać na kilka mniejszych instancji oraz jedną całą główna, dużo trudniejszą.

W sumie tutaj nasuwa się od razu pomysł wzięcia instancji podobnie skonstruowanych do Dragon Nest'a (żeby nie było lagów), Hogwart odpowiadałby tj. Rookgard'owi w Tibii, czyli byłoby to miejsce np. do 20 lvl'a z PvP Protect i PvP tylko na pojedynkach, w sumie ostatnio zastanawiałem się nad mechaniką gry a my tutaj mamy już praktycznie wszystko ustalone. Podrzucamy do EA? :D (joke)

Ja to widzę tak:2 frakcje dobro i zło oczywiście każdy może zabić innego gracza z przeciwnej frakcji oczywiście wybór postaci każdy, by się specjalizował w czym innym.Do tego jakieś ''turnieje'' gra w piłke na miotłach (to co było w filmie), gdy jakaś drużyna wygra dostaje doświadczenie+bonusy lub itemy.I coś typu podbijanie miast/zamków :lol:

Mnie nadal dziwi, czemu oni takiej gry nie wypuścili. Gdyby była b2p to bym kupił, a p2p zależy jaki abonament by dali.

Mnie nadal dziwi czemu oni takiej gry nie wypuścili. Gdyby była b2p to bym kupił, a p2p zależy jaki abonament by dali.

Bo HP nie jest idealnym tytułem na mmorpg. Nie wiadomo, jak to miałoby wyglądać.A zresztą, nie wiem, kto by się podjął na takie wyzwanie stworzenia gry mmorpg HP.

@ Up raczej EA oni mają każdą grę z serii HP

Patrząc po innych grach, myślę, że nie było by aż takim wyzwaniem ( ale bądź co bądź, mieli by nie jeden twardy orzech do zgryzienia), ale za to sama gra nie potrzebowałaby zbyt dużej kampanii reklamowej wink.gif

Forumowicze mmorpg.org.pl mogliby stworzyćtongue.gif(joke)

Jako, że nie jestem fanem HP na pewno bym nie kupił/płacił abonamentu(free to okej).

Też mnie dziwi, czemu coś takiego nie powstaje.

Przecież to jest kura znosząca złote jaja.

Podobno jakaś premiera miała miejsce bodajże siódemki i naprawdę sporo ludzi było.

A zamiast tego dostajemy jakiś cukierkowy shit ala DN:///

Cóż, World is cruel.

e tam, ja wole mmo na podstawie wiedzmina tongue.gif

mod_ico.png
Ogarnij pisownie. - Kubox

Tak tylko pomyślcie sobie co w tej grze by było.Ja myślę,że gra by wyglądała nieco inaczej niż dzisiejsze gry mmorpg.

Na podstawie wiedzmina też bym się nie obraził, jednak dłużej siedzę w książce o hp ;] filmy w sumie też niezłe, a gry skończyłem na 2 :P

Już prędzej nazwałbym to MMOFPSem... Poza tym wyobrażacie sobie mmorpg HP? Ja nie.

Może jestem jakimś konserwatystą ale mmorpg z magami w roli głównej nie może się oprzeć bez dziwnych znaków, inkantacji, tajemnych posiedzeń, różnych typów magii (to co mamy w HP nie wygląda zbyt dobrze) od najmroczniejszych aktów do bardziej poprawnych, przedmiotów zaklętych, alchemii najróżniejszej, sług mrocznych ,strażników artefaktów... (można dłuuugo jeszcze wymieniać).

Harry Potter jako Film/Książka jest dobra, ale jako gra... panie, pan żeś trafił jak ślepy na karaoke. Czar, który zabija za pierwszym uderzeniem (zaklęcie śmierci) i tym podobne kruczki, nie idzie tego zbalansować więc trzeba byłoby stworzyć coś podobnego dla drugiej strony co zniszczyłoby zabawę z całej gry (i całą ideę ulepszania maga w tym wypadku). Nie wiem też jakby działało to w trybie PvM przez to, że początkujący mag nie posiada żadnego porządnego czaru (nic co by chociaż muchę zraniło), więc co jak co, ale pomysł jest do chrzanu.

Ps. hmm... trochę ostro, ale chyba nie tak źle

PvE dałoby radę. Jest trochę mobów w książce, chochliki, gnomy, kilka rodzajów smoków, trolle i kilka innych. Z Avada Kedavra to by napewno nie wypaliło. Dziwnie by to wyglądało jak dzieciaki z Hogwartu lub Durmstrangu nawalali by się z dorosłymi śmierciożercami. Harry Potter Online to projekt bardzo trudny, czasochłonny i wysoko budżetowy lecz możliwy.

Mimo wszystko, według mnie, pieniądze zainwestowane w rozgrywkę zwróciły by się po dwóch miesiącach od premiery gry ;]

Ale żeby było ostre dostosowanie postaci i czy chłopak czy dziewczyna a tak to pomysł ok jestem fanem hp

Pewnie znajdzie się jakiś użytkownik, który podziela mój pogląd: Powinno powstać mmorpg na podstawie przygód Harrego Pottera. Stworzyłem ten temat, żeby pofantazjować wink.gif jak powinno wyglądać (jak wyobrażamy sobie taka grę). Jako że zakładam temat to zacznę.

System gry:

Chciałbym, żeby był no-target, bo w końcu wszyscy byli by magami (ew. wilkołak, ale wszyscy magowie wydaje się być lepszym rozwiązaniem). Nie wiem, czy takie coś by wypaliło w grach mmorpg, ale rzucanie zaklęć w 7 części gry było nawet fajne.

Gra:

Ja widzę to tak. Zaczynamy w Hogwarcie (ew stacja Kings Cross). Robimy jakieś questy do n poziomu. Na poziomie n, kończymy Hogwart i mamy do wyboru dobro lub zło (śmierciożercy albo zakon feniksa). W zależności co wybierzemy mamy innego "guru" ( Voldemort lub Dumbledore ). Normalnie na mapie możemy atakować przeciwników z innej frakcji, ale za zabicie z tej samej oczywiście jakaś kara. Do Hogwartu zawsze możemy wrócić, by wykonać instancje ( z książek można ich wymyślić od groma ).

Moglibyśmy zakładać zakony (gildie) które mogły by budować swoje siedziby oraz atakować siedziby gildii z wrogiej frakcji.

Według mnie, gra powinna opierać się na pvp i walce pomiędzy tymi frakcjami.

:/ miałem jeszcze od groma pomysłów, co do tej gry, jednak nie potrafię teraz tego przelać, w razie czego będę edytował.

mod_ico.png
Jak będziesz edytował, to używaj przecinków.. - Kubox