Hunter / Lock / Mag

Witam.

Za niedlugo planuję zrobić Alta, jednak nie wiem kogo wybrać. Zastanawiam się między Huntem, Lockiem oraz Magiem. Lockiem grałem dość długo więc wiem z czym go się je, natomiast Magiem grałem tylko do ok 60-70 lvl'a, a Hunterem do 40-50 (na privach).

Maga odradzam. Sam mam na 96 lvlu i raczej już go nie ruszę. Strasznie nudna klasa.
Hunter przyjemny w expieniu solo, łatwy w obsłudze, jednak ta sama wada co u maga - nudy.
Warlock zdecydowanie najlepsza opcja ale to tylko moje zdanie.
Jak chcesz szybko wyexpić - hunt.
Jak chcesz sie dobrze bawić - lock.
Jak chcesz wszystkie questy, raidy, instancje i rare bić 4 klawiszami (sarkazm, tak serio to z 6 się używa) to mag.

Podpowiedz też, jaka klasa jest twoim mainem. Warto by dobrać postać której playstyle zmienia się o 180 stopni. Przykładowo mając maina Warlocka lepiej wybrać na alta warka albo rogala bo np. magiem będzie ta sama monotonia.

@up mag jest świetny, tak samo jak lock i hunter.

96lvl ? wbij 100, pójdź na pvp, raidy itp. Wtedy się wypowiedz.

jako gracz który w wowa gra od 2006 polecam Ci wszystkie 3...To nie problem wbić je na 100 - ocenisz sam :) osobiście mam wszystkie postacie na 100 i mogę śmiało powiedzieć że wszystkie są idealne - tylko twój styl gry może wybrać a nie my.

Mag czyli klasa w ktorej wszystkie hotkeje mozesz zbindowac na dobrej myszcze. Wez locka najciekawsza klasa z tych 3.

@Motasina

W sygnaturce jest Mój Main ;) Warrior. Nigdy nim nie grałem więc postanowiłem go zrobić. Gra mi się nim całkiem przyjemnie, ale nigdy nie zostaje przy jednej postaci.

Jak już wcześniej wspominałem lockiem grałem bardzo dużo co prawda tylko WOTLK, ale ogarnąłem go bardzo szybko zarówno w PvE i PvP.

@PanLowca

Wbicie nawet każdej klasy na 100 lvl to nie jest jakiś wielki problem, ale z doświadczenia wiem, że przy robieniu 5 postaci dopada mnie nuda i odstawiam grę na bardzo długi czas :) Powiedzmy, że chciałbym mieć 3 postaci, które będę maxować jak się tylko da.

Gdybyście mieli porównać Maga i Locka, to który wygra to starcie. Nie ukrywam, że alta chciałbym robić pod PvP, ale i PvE nie odpuszczę :)

Ok z tych trzech polecałbym warcloka bo mało ich na raidach a cukierki zawsze się przydają jak i szafka

Ale z tego co widziałem na twoim mainie bo jak rozumie to jest to on

http://eu.battle.net/wow/en/character/burning-legion/Icetequilla/simple

to polecałbym najpierw porobić raidy i pograć dłużej jedną postacią bo nawet nowego LFR nie masz całego zrobionego a o starych raidach oraz o pvp nie wspomnie wiec przynajmniej 2/3 contentu nie sprawdzone wiec po co robić alta bo jeśli robisz go by tylko mieć to nic ci nie da bo po wbiciu go na 100 będziesz chciał robić następnego i tak dalej i tak dalej

Na pewno nie polecę arcane maga. STRASZNIE nudna rotacja i gra staje się żmudna po dłuższym czasie. Zdecydowanie frost dobrze sobie radzi zarówno w PVE i PVP.

Hunter jest bardzo przyjemną klasą do gry. Większość sam dasz radę wysolować. Jeśli Ci zależałoby na raidowaniu to mógłbyś mieć problem ze znalezieniem slota, bo nie oszukujmy się - łowców jest mnóstwo.

Warlock - czysta finezja. Co prawda brak mu mobilności, ale nadrabia swoimi mechanikami. Osobiście najbardziej lubię grać affli lockiem. Nie ma nic lepszego od patrzenia jak Twój oponent ginie w męczarniach :P Aczkolwiek do levelowania bym poleciła demo albo destro.

Co do maga vs locka.

Wydaje mi się, że jest porównywalnie. Też kwestia tego, czy wolałbyś postać na bg, 2vs2, 5vs5 itd.

Jak lubisz mieć kontrolę nad przeciwnikiem, dużo CC, a do tego zadawać całkiem spory damage to wybierz frost maga. Moim zdaniem ma też prostszą rotację.

Jeśli preferujesz powolne wykańczanie przeciwnika, ale z dobrym skutkiem, wyzwania (affli lock jest ciężki do wymasterowania) to polecę affli locka.

Nie wypowiem się nt. innych speców, bo nie miałam przyjemności nimi grać.

Zgodzę się również z Kurtyzaną. Lepiej skupić się póki co na jednej postaci i zasmakować trochę contentu. Z pewnością wyjdzie Ci to na plus.

Zauważyłem właśnie, że Hunterów jest jak mrówków :) Lockiem w Affi grałem za czasów TBC i wtedy jakoś nie bardzo mi się podobał, zawsze wolałem Destro ze względu na masakrycznie wielkie "kryśki". Zdecydowałem się na Locka, następnie Huntera i na końcu Maga :)

Macie racje co do tego aby wymaksować maina, niemniej jednak nie wiem czy wiecie, ale o RAF jest bardzo trudno, dlatego jeśli tylko trafi się taka możliwość chciałbym wylvlować jak najwięcej postaci (przynajmniej do momentu gdy kończy się raf), a nie okłamujmy się w tydzień można zrobić nawet 3-4 postaci jeśli się dobrze ogarnie :) W Wowie jest mnóstwo rzeczy do robienia, a czasami nie starcza mi po prostu czasu na wszystko + inne obowiązki dlatego też Raidowanie na razie "kuleje". :)

Wypowiem się na temat tych klas na pve Lock jest najtrudniejszy i bardzo randomowy(destro) wszystko zależy jak ci się proce ułożą pod destro, Affi wykorzystywane na 3 walkach Zakun i Reaver banał, Council utrzymanie wszystkich dot to kompletna masakra i naprawdę wymaga wprawy. Mag aktualnie grany frost/arcane w teorii bardzo łatwa klasa w praktyce utrzymywanie many(arcane) i wykonywanie rotacji nie należy do najłatwiejszych. Hunter klasa która mega jest przyjemna , ale jednak jesteś wykorzystany do każdej czarnej roboty jeśli jest kitowanie to będzie to robił hunter. PvP nie wypowiem się bo nie gram go od TBC

Właśnie ktoś mi wytłumaczy rolę Huntera na Raidach ? Bo jak właśnie napisał(a) Keyi robi najgorsza robotę i jeśli spieprzy sprawę to może spowodować do wipe ale nie wiem czy to do końca prawda :)

Nwm czy jest co tlumaczyc :D. Generalnie role glowne sa 3 : healer, tank, dps. I to sie nie zmienia. Natomiast reszta to kwestia ustalen indywidualnych :). A kolega wyzej wspomnial - kite'owanie najczesciej nalezy do huntera. Generalnie to polega tylko (i az) na tym by umiejetnie lurowac (przyciagac) mobki :D. Np tak by zamiast calej grupy z bossem wyciagnac tylko np 2 addow i tak po kilka podejsc. A technika? Po prostu strzal z luku (lub skill ale jakis z duzym zasiegiem) i uciekanie do tanka ktory ma rzucic taunta i przejac od cb te mobki. A czemu nie zalecam wywalac na start najmocniejszych skilli? Bo sa rozne tanki - niektorzy np stwierdzaja ze taunt niepotrzebny i mob dalej cie bije xd. A tak to zawsze jest ta szansa ze ktos zgarnie za cb agro (i baty) :D.

A co do pvp to nwm jak to jest teraz ale... jakos tak do MoPa nie byl zly (dalej nwm bo na tym dodatku skonczylem swoja przygode z tytulem :D. Jak sie ogarnialo uciekanie (tzn taktyczny odwrot - wiesz, wycofujesz sie, strzelasz 1, 2 skillami i znowu i znowu xD. Do tego stuny, slowy, trapy itd) to mozna bylo zabic praktycznie kazdego i to bez wiekszego wysilku :)

Affi lock na rbg robi duże zamieszanie i jeżeli myślisz o pvp, to zdecydowanie lock. Jeżeli myślisz o pve, to zarówno mag jak i łowca jest dobrym wyborem, lock jest z tyłu jeśli chodzi o dps na raidach. W ostatecznym rozrachunku poleciłbym bardziej łowce, bo możesz sobie łapać pety itp, ale jeżeli jesteś weteranem, to magiem pod fire zrobisz największy dmg na raidach w obecnym patchu. Niestety fire mag expi się bardzo kiepawo w porównaniu do frosta, dlatego tak wielu magów lata z frostem i arcanem a fire magów tak mało jest.

Są gdzieś jakieś informacje na temat w/w klas w Legionie ? Prócz tego, że Surv Hunt będzie meele, a Lock całkowicie przebudowany to nic więcej nie wyczytałem. Zakładam, że nowe klasy będą na topie (jak było to w przypadku DK).

Nic nie wiadomo. Od zapowiedzi dodatku brak nowych informacji. Trzeba czekać na Blizzcon. I raczej wszystklie klasy chcą przebudować, bo mowili, że chcą by każdy spec, klasa były bardziej zróżnicowane. Stąd właśnie Survi Hunter ma być melee+pet, marksman distance solo, a bm distance+pet.

Witam.

Za niedlugo planuję zrobić Alta, jednak nie wiem kogo wybrać. Zastanawiam się między Huntem, Lockiem oraz Magiem. Lockiem grałem dość długo więc wiem z czym go się je, natomiast Magiem grałem tylko do ok 60-70 lvl'a, a Hunterem do 40-50 (na privach).