HyperCam + brak prądu (wdzięczna za pomoc)

Cześć, właśnie nagrywałam duży materiał wideo, który zapowiadał się naprawdę dobrze. Jednak w pewnym momencie zabrakło prądu po tak długim czasie nagrywanie. Na początku myślałam, że nic się nie stało, ale po ponownym uruchomieniu komputera zauważyłam, że plik wygląda inaczej od innych. Próbowałam odtworzyć to podstawowymi programami, ale niestety bez efektu. Plik wygląda w ten sposób: oqkg75.jpg

Nie różni się on z wyglądu niczym od pliku, który jest w trakcie nagrywania (niezapisany czy też nieskonwertowany) Niestety problem jest taki, że po wyłączeniu komputera nie ma już możliwości zapisania takiego pliczku, tak więc zwracam się o pomoc do Was. Czy ktoś wie w jaki sposób można odzyskać ten plik(odtworzyć). Nie jestem dobra w tłumaczeniu, ponieważ nie ogarniam tego programu od każdej strony, ale najlepiej byłoby gdyby ktoś chętny do pomocy ściągnął go, włączył nagrywanie i po chwili uruchomił ponownie komputer bez zatrzymywania nagrywania. Tak będzie najlepiej, ponieważ ja sama nie jestem w stanie wytłumaczyć na czym polega uszkodzenie tego pliku.

bardzo bardzo zależy mi na odzyskaniu tego materiału ;c

Niestety nie sądzę aby takie coś było możliwe. Sorry ale musisz nagrać jeszcze raz.

Kurcze tragedia :( Ale jeszcze chwilę poczekam na inne odpowiedzi, kto wie może trafi się jakiś geniusz :c

Niestety to jest nienaprawialne...

http://hyperionics.c...?m=9971&mpage=1

Ktoś zarzucił w tym temacie linkiem do AVI Repair Tool

Opis na necie tego narzędzia wygląda obiecująco.

http://www.programos...epair-tool.html

http://www.programosy.pl/program,avi-repair-tool.html

AVI Repair Tool to niewielki program do naprawiania plików multimedialnych w formacie AVI. Program przywraca do sprawności dane, uszkodzone w wyniku przypadkowego bądź awaryjnego wyłączenia komputera podczas nagrywania wideo.Metoda działania aplikacji jest prosta - podmienia ona nagłówek niedziałającego pliku na poprawny, kopiując go ze wskazanego pliku źródłowego. Z tego powodu niezbędne jest posiadanie na dysku drugiego filmu o takiej samej rozdzielczości i co najmniej takiej samej liczbie klatek.Program posiada uproszczony do minimum interfejs. Składa się on z dwóch pól, w które należy wpisać ścieżki do uszkodzonego oraz źródłowego filmu - wybór odbywa się za pośrednictwem standardowych okien dialogowych. Po wczytaniu danych, nagłówki zostaną automatycznie zamienione. Dalsze operacje sugerowane przez producenta wyglądają następująco:- otworzenie pliku w aplikacji VirtualDub (konieczne jest uaktywnienie pełnego interfejsu) i zaczekanie na naprawienie uszkodzonych indeksów,- wybór opcji Direct Stream Copy (w menu Video),- wybór opcji No Audio/Direct Stream Copy (w menu Audio),- zapisanie filmu na dysku.AVI Repair Tool nie wymaga instalacji w systemie operacyjnym. Wystarczy po prostu rozpakować archiwum, uruchomić plik wykonywalny, a następnie postępować zgodnie z powyższą instrukcją.Uwaga!Przed rozpoczęciem działania, sugerowane jest wykonanie kopii zapasowej uszkodzonego pliku. Dzięki temu będziemy mogli powtórzyć procedurę w przypadku niepowodzenia.

Powodzenia. :)

// A starczyło chwile poszukać nawet minute mi to nie zajęło , a nie "niemożliwe" , ale czy autorowi się uda... :) //

Cześć, właśnie nagrywałam duży materiał wideo, który zapowiadał się naprawdę dobrze. Jednak w pewnym momencie zabrakło prądu po tak długim czasie nagrywanie. Na początku myślałam, że nic się nie stało, ale po ponownym uruchomieniu komputera zauważyłam, że plik wygląda inaczej od innych. Próbowałam odtworzyć to podstawowymi programami, ale niestety bez efektu. Plik wygląda w ten sposób: oqkg75.jpg

Nie różni się on z wyglądu niczym od pliku, który jest w trakcie nagrywania (niezapisany czy też nieskonwertowany) Niestety problem jest taki, że po wyłączeniu komputera nie ma już możliwości zapisania takiego pliczku, tak więc zwracam się o pomoc do Was. Czy ktoś wie w jaki sposób można odzyskać ten plik(odtworzyć). Nie jestem dobra w tłumaczeniu, ponieważ nie ogarniam tego programu od każdej strony, ale najlepiej byłoby gdyby ktoś chętny do pomocy ściągnął go, włączył nagrywanie i po chwili uruchomił ponownie komputer bez zatrzymywania nagrywania. Tak będzie najlepiej, ponieważ ja sama nie jestem w stanie wytłumaczyć na czym polega uszkodzenie tego pliku.

bardzo bardzo zależy mi na odzyskaniu tego materiału ;c