Witam
Wczoraj nabiłem sobie 80 lvl guardianem,zakupiłem troche gemów (800) i wymienilem to na zloto..zrobiłem sobie jako taki gear na 80 lvl aby dawać rade,a mam takie pytania
1.Jakie są najlepsze profesje craft'u aby zdobywać te wszystkie śmieszne (fajnie wyglądające skiny) do broni,na plecy?,pancerza
2.Gdzie można szybko się wzbogacić poprzez drop rare itemów które mogę sprzedać w dobrej cenie (nawet te za 1g)
3.drop aby ulepszać samą moją postać
Jeśli jest jakaś dobra polska strona która pokazuje jak gdzie i co,to proszę o linki.Bardzo by to pomogło.
Dziękuje za pomoc i pozdrawiam
I co teraz?
1. Żadne. Najładniejsze skiny są z LS/Event/Gem Store. Jak chcesz mieć ascended gear to bierzesz crafty adekwatne do swojej profesji.
2. Silverwastes trains
3. Nie rozumiem. Jeżeli chodzi o to, jakie wyposażenie potrzebujesz to exo na 80lvl z dungów/dropu/craftu. Ascended jest nieco lepsze, jest z craftu i ma promil szansy na drop z World Bossów.
Ktoś tu chyba koledze nie powiedział, że nie ma w GW2 czegoś takiego jak tier armoru. Najlepszy jest ascended i to by było na tyle. (parę punków lepszy od Exotica) Więc craft, albo j/w World Bossowie. Postaci poza tym w żaden sposób nie ulepszysz na poziomie 80... No dobra może jedynie ta kwestia, że zdobędziesz wszystkie skille i traity. Skiny jakie Ci się podobają. Te z crafta też są fajne, ze skrzyń z achievementów idzie dostać parę części. Z GW 1 jeśli grałeś, Gem Store, a i ostatnia sprawa - zawsze możesz sobie łączyć różne części i paczać jak pasują.
WitamWczoraj nabiłem sobie 80 lvl guardianem,zakupiłem troche gemów (800) i wymienilem to na zloto..zrobiłem sobie jako taki gear na 80 lvl aby dawać rade,a mam takie pytania 1.Jakie są najlepsze profesje craft'u aby zdobywać te wszystkie śmieszne (fajnie wyglądające skiny) do broni,na plecy?,pancerza2.Gdzie można szybko się wzbogacić poprzez drop rare itemów które mogę sprzedać w dobrej cenie (nawet te za 1g)3.drop aby ulepszać samą moją postaćJeśli jest jakaś dobra polska strona która pokazuje jak gdzie i co,to proszę o linki.Bardzo by to pomogło.Dziękuje za pomoc i pozdrawiam
1. Wybierz profesje zgodnie z tym co proponują na wiki -> http://wiki.guildwars2.com/wiki/Guardian (podrozdział Crafting). Możesz wybrać dwie dyscypliny (wyjątkiem jest dokupienie za gemy licencji na kolejne). Nie ma najlepszej profesji do craftingu.
2. Obecnie najszybciej można się wzbogacić na SW na tzw. chest runach. Najlepiej zaleście sobie przez narzędzie LFG mapę, która "farmi". Poznasz to po ogłoszeniu z tytułem "sw chest farm" lub podobnym. Życzę miłego psucia sobie gry
3. W GW2 postać ulepsza się przez nabywanie umiejętności gry daną klasą. Czyli drogą do sukcesu nie jest ulepszanie ekwipunku postaci (są tiery sprzętu, są statystyki owego ale to takie nudne i bez znaczenia ;P) ale swoich umiejętności jako gracza. Podstawą jest dobry build dostosowany do trybu gry i umiejętność jego wykorzystania. Gw2 to nie Diablo czy jakiś inny WoW.
4. Nie ma dobrej polskiej strony o GW2. Największe i najlepsze bazy wiedzy o GW2 są anglojęzyczne (np. oficjalne wiki gry) Jak masz jakieś pytania to pisz tu postaramy się pomóc.
Piszecie, że najszybciej wzbogacić się można na chest runach. Osobiście byłem z 3 razy i miałem kilkadziesiąt skrzynek i pytanie w jaki sposób się tu dorobić ? Sprzedawać Rare itemy, czy jak bo nie ogarniam
Polecam zajrzeć na tę stronkę http://www.gw2spidy.com/
Jest tu wszystko. Co opłaca się craftować, jakie są aktualne ceny, jakie są aktualne tendencje. Powinno pomóc się zorientować na czym można zarobić.
Sprawdzasz wartość dropa, jeżeli jest ok to sprzedajesz, jeżeli nie rozbijasz i sprzedajesz globy albo odkladasz do craftu
Sprawdz, czy masz odchaczone te rzeczy z listy. Jesli nie, to zrob tak zeby je odchaczyc.
Bizuteria ascend reszta eq exo (nie poszalejesz z zielonymi pierkami i nie nie masz dobrego eq bez asc bizuterii)
Crafting 400.
100% mapy.
Tytul Dungeon Master.
Tytul Gladiator.
150% Magic Find (to tak na dobry poczatek)
Czy znasz swoja postac na tyle dobrze zeby wiedziec jak nia robic combosy? Jesli nie, to musisz sie tego nauczyc. To element gry, bez wiedzy o combosach jestes na nizszym lvlu gry, bez wzgledu na eq.
Jak odchaczysz 2/3 z tej listy, to bedziesz znal gre na tyle, zeby nie pytac wiecej co robic dalej
To dozo za 2 lata kiedy to wszystko jakoś zdobędę XD
Dzięki za pomoc..przynajmniej teraz już wiem do czego mam dążyć i nie będę siedział w miejscu
Witam
Wczoraj nabiłem sobie 80 lvl guardianem,zakupiłem troche gemów (800) i wymienilem to na zloto..zrobiłem sobie jako taki gear na 80 lvl aby dawać rade,a mam takie pytania
1.Jakie są najlepsze profesje craft'u aby zdobywać te wszystkie śmieszne (fajnie wyglądające skiny) do broni,na plecy?,pancerza
2.Gdzie można szybko się wzbogacić poprzez drop rare itemów które mogę sprzedać w dobrej cenie (nawet te za 1g)
3.drop aby ulepszać samą moją postać
Jeśli jest jakaś dobra polska strona która pokazuje jak gdzie i co,to proszę o linki.Bardzo by to pomogło.
Dziękuje za pomoc i pozdrawiam