I5 4460 temperatura occt czy jest ok?

Zmieniłem pastę bo temperatura w idle dobijała 50 czasami , wyczyściłem wszystko , zaaktualizowałem bios. Chłodzenie jest boxowe. Czy jest ok teraz ? wykaz w stresie 6 min

2017-03-13-03h49-Temperature-Core #0.png

Jest ok, w stresie na boxowym tyle wyciąga. Możesz jeszcze się pochwalić obudową i jakie wentyle w niej masz. Rodzaj pasty też możesz podać jak Ci się chce.

Jak Ci nie buczy wiatrak to zostaw jak jest. Ja na bdb chłodzeniu i normalnej paście daję radę zjechac w idle max do 35 stopni czasem, ale 45-50 jest jak najbardziej ok. 65-70 też nie jest powodem do żadnych zmartwień ;) 80 owszem, ale do tego Ci sporo brakuje.

Obudowa jakiś noname typu atx pastę której użyłem to nano grease 1,5 g od firmy titan wentylatorów w obudowie dodatkowych brak

To co się dziwisz że masz piekarnik na procku w stresie? :) niewentylowana obudowa = piekło w środku bo nic nie wyciąga gorącego powietrza na zewnątrz. A pasta jak pasta, jedna lepsza druga gorsza, ona jest tylko przekaźnikiem ciepła. Choć lepsze są gęstsze pasty nie zawierające dużej ilości sylikonu. Ja osobiście, od kiedy pamiętam, używam MX-2 lub Arctic Silver 5. Dorzuć do obudowy przynajmniej z 2 wentyle i zobaczysz spadek kilku stopni. No i dodatkowo tak jak mówi maako, boxowy wentylator jest dość średniawy. Robi co ma robić, ale wydajnością 4 liter nie urywa.

Zmieniłem pastę bo temperatura w idle dobijała 50 czasami , wyczyściłem wszystko , zaaktualizowałem bios. Chłodzenie jest boxowe. Czy jest ok teraz ? wykaz w stresie 6 min

2017-03-13-03h49-Temperature-Core #0.png