I5 - laptop a iGPU

sprawa jest taka ze psuje mi sie integrowana grafika w lapku k72jk. Slyszalem ze procesory i5 maja dodatkowo zintegrowaną grafike w sobie. Tak jest? i5 m430, czy mozna jakos wylaczyc z plyty grafike zeby dzialala ta z procka czy cos

W laptopach domyślnie używana jest karta zintegrowana Intel HD Graph. , przełącza się na kartę dedykowaną w momencie obciązenia zintegrowanej , lub w przypadku kiedy ręcznie ustawisz to które aplikacje mają od razu używać karty dedykowanej, w przypadku kart radeon w tym programie jak mu tam ...aaaa .. ATI Catalist czy jakoś tak nie pamiętam nazwy bo dziadostwa nie kupowałem nigdy.

Jeśli masz Win7 kliknij prawym na pulpit > Ustawienia Rozdzielczości > Ustawienia Zaawansowane

I tam będziesz miał która karta aktualnie jest używana.

Co do pytania jak ustawić :

Wujek Góógle służy pomocą : https://www.google.pl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=jak wy%c5%82%c4%85czy%c4%87 kart%c4%99 graficzn%c4%85 w laptopie

no wlasnie wydaje mi sie ze to radeon mi crashuje kompa wiec chcialem uzywac tylko tej z cpu

Skontaktuj sie z serwisem może Ci pomogą , a jak nie szukaj FIX po kodzie błędu w error logu.

Witaj jeśli Twoją drugą kartą graficzną jest Radek to przełączają się one dynamicznie bez Twojej wiedzy. Jest jednak sposób by to zmienić i by wszystko działało cacy dobrze :D

http://leshcatlabs.net/

Na tej stronie znajdziesz modowane sterowniki do grafiki co pozwoli Ci samemu w dowolnym momencie je przełączać ale znając życie z tymi sterownikami będzie wszystko bardzo dobrze działać :) Jeśli miałbyś jakieś problemy z instalacją itd. pisz śmiało ale odpowiedzi udzielę albo dzisiaj gdzieś koło 2 jak wrócę do domu albo dopiero jutro.

Miłego wieczoru ;)

po zainstaliwaniu tego stera i resecie przy starcie pojawila mi sie nowa instalAcjA CATALYSTA instalowac:?

sprawa jest taka ze psuje mi sie integrowana grafika w lapku k72jk. Slyszalem ze procesory i5 maja dodatkowo zintegrowaną grafike w sobie. Tak jest? i5 m430, czy mozna jakos wylaczyc z plyty grafike zeby dzialala ta z procka czy cos