Icewatch - życie i śmierć

Własnie sobie grałem, gdy tu z nienacka wiadomość:

Icewatch zostaje przerobiony na Serwer Trial.

Trion był na tyle łaskaw że rzucił wiadomość na godzinę przed faktem, na czacie rozpetał się shitstorm :D

http://forums.riftga...pm-tonight.html

Wszyscy gracze i gildie zmuszeni są ewakuować się na inne serwery - w tym 2 nowe servery PvE

( i tak wszyscy planują się przenieść na Blightweald - tak więc kto z tego sharda się cieszył z małych kolejek - witajcie w Piekle)

Wydaje mi się, ze Blightweald nie będzie dostępny do transferów, otwierają 2 nowe serwery i tylko na nie będzie można się przenieść.

Można się przenieść na każdy server jeśli nie będzie przepełniony... ;)

Zapraszam na Blightweald, można się przenosić! ;)

tak tak a chcesz, żeby Blightweald spotkał ten sam los co Icewatch ? bo już są servery full a poza tym ponoć są problemy z przeniesieniem postaci na blight i blood

Dodatkowe info o sytuacji

Trion dał info z 1 godzinnym wyprzedzeniem - około 2 w nocy -.-'

Shard IceWatch - zmieniono status na trial - gracze muszą się ewakuować (o czym póżniej)

Shard Akala - mało osób o tym wie ale ten shard (niemiecki shard PvE RP) odparowało KOMPLETNIE tzn nie ma go już na żadnej liście shardów,

- by zrobić miejsce dla 2 nowych shardów English PvE czyli

Zaviel i Gelidra

powyzsze shardy są w tym samym clusterze co wszystkie inne shardy europejskie (clustery współdzielą batlefronty i narzędzie LFG) - dlatego musieli pokasować cześć istniejących shardów

Trion odgraża się że niedługo powstanie nowy cluster - ale tylko dla serwerów NA (gdzie w godzinach szczytu wszystkie! serwery są full)

Krótki poradnik transferowy:

- zniesiono limit 1 transfer na tydzień dla osób z IceWatch

-zniesiono ograniczenie platyny (nic się nie traci)

- przed transferem należy wyczyścić wszystkie aukcje własne i bidy! a także całą skrzynkę pocztową - w innym wypadku transfer się nie powiedzie

-Dimensiony, zwykły bank, credity, ekwipunek przechodzą na inny serwer normalnie

transferowac się można na każdy inny serwer - choć Blightweald błaga zajadle o locka dla siebie (który jest całkiem możliwy, bo w innym wypadku czeka go los IW :P)

-Lider Gildii - ma możliwość przeniesienia gildii - członkowie jej zostaną po zalogowaniu do gry poinformowani gdzie gildia się przeniosła

Bank Gildyjny się NIE PRZENOSI -klamoty musicie przetransferować sami, na plecach :D

Wygląda na to że większość gildii z IceWatch przenosi się na Zaviel (deklarowany nowym IceWatch 2.0), spory ruch idzie też na Blightweald (ostatni shard PvE z "tradycjami")

Tak więc jak ktoś nie lubi dużych kolejek (bo już niedługo kolejki będą znowu wszędzie) to zostaje Gelidra lub Argent (ostatni europejski shard RP )

Ja jak na razie przeniosłem swoje postacie na Zaviel, najwyżej jak sytuacja się unormuje to się transfernie znowu

Wiekszczosc z ice idzie na Zaviel,tak wiec zaviel to bedzie ice 2.0 xD

Własnie sobie grałem, gdy tu z nienacka wiadomość:

Icewatch zostaje przerobiony na Serwer Trial.

Trion był na tyle łaskaw że rzucił wiadomość na godzinę przed faktem, na czacie rozpetał się shitstorm :D

http://forums.riftga...pm-tonight.html

Wszyscy gracze i gildie zmuszeni są ewakuować się na inne serwery - w tym 2 nowe servery PvE

( i tak wszyscy planują się przenieść na Blightweald - tak więc kto z tego sharda się cieszył z małych kolejek - witajcie w Piekle)