Idealne mmo... Czyli jakie?

Hej,
nie znalazłem takiego tematu albo przynajmniej nie umiem szukać więc nie krzyczcie, ale mam pewną rozkmine, może ktoś lubi brać udział w takich dyskusjach i czytać takie tematy też i wątek go zaciekawi.

W waszej opinii, jakie cechy musi mieć dany tytuł, żebyście go okrzyknęli idealnym? Albo przynajmniej takim, przy którym spędzicie ileś godzin bez wyrzutów sumienia, że straciliście czas na crap.

Komentarze jak to komentarze na tym pięknym portalu bywają różne, hejtują bądź wychwalają różne cechy poszczególnych tytułów ale, ponownie, jaka pula tych cech musiałaby być żeby dane mmo było git?
Pozdrowionka!

1lajk

mam akcje dziwne animacje na satysfakcje MUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Polaczenie Albiona z Lost Ark’iem - wiecej mi w zyciu nie potrzeba <3
Dziekuje… XD

Grafika 3D, ale nie musi być najpiękniejsza. Dobrze napisana historia, open world, open pvp, brak perma śmierci, nieduże kary za śmierć, ale żeby jakieś były (kara motywuje)
Za PK muszą być jakieś oznaczenia (świetnym przykładem był ROHAN gdzie peker był oznaczany fioletowym nickiem, a za zabicie 5 osób dostawało się czerwony nick)
pve powinno być, ale nie tak rozbudowane

1lajk

Bardzo głębokie PvE, rng, grind, dużo dungeonow które ludzie faktycznie robią, raidy, world bossy, strefy end gamie open pvp, high risk high reward. System tierow na gearze, rozbudowane life skille, przede wszystkim trójca święta

1lajk
  • Ogromny otwarty świat, bez teleportów, żeby wyprawa do innych krain była PODRÓŻĄ przez duże P.
  • Gra dla każdego, a nie tylko dla wojowników i handlarzy. Więc różne sposoby na granie: wojownik, łowca potworów, poszukiwacz skarbów, handlarz, rzemieślnik, badacz dawnych cywilizacji, rzezimieszek, najemnik, górnik, wędrowny oszust, znachor itd… itp…
  • No i żeby gra oferowała różne wyzwania i przygody, a nie że każdy robi to samo, jak to jest teraz w MMO.
  • Spora losowość i skarby z szansą na trafienie wynoszącą 0,0001% - żeby tworzyć Legendy nie tylko z nazwy.
1lajk