Ikariam czy Greepolis?

Pytanie dość banalne po prostu szukam za i przeciw do tych 2 gierek. Oby dwie mają dobre universum, ale ikarian bardziej dziecinny w przeciwieństwie do dorosłego greepolisa, firmy to gameforge, który jest łasy na kaskę i inngames, który stoi za tak dobrym tytułem jak plemiona. Czy ktoś pomógłby mi podjąć decyzje w którą z tych 2 gier zagrać, bo naprawdę nie wiem na czym się skupić po za tym czy jest w ogóle sens zaczynać w taką przeglądarkową strategie grać skoro i tak to jest nastawione na $$$ szukam czegoś na dłużej z tych nudów.

powiem ci tak :)

Ikariam nie jest tak nastawione na $$$ jak inne gry :) hmm gra bardziej można powiedzieć postawiona na Ekonomi niż na walkach ponieważ wojsko zbiera wojsko co godzinę :

i nie da sie przejąć czyjejś wioski tylko da sie blokować fort lub miasto i to polega że nie może przesyłać i wysłać surowce lub atakować :) Grafika bardzo przyjemna wygląda na dziecinną ale taka nie jest :)

Grepolis grałem w tą gre i bardzo podobna do plemion gdzie tylko wojna sie liczy :) ale nie trzeba wydawać $$$ żeby być kimś :) z dobrym sojuszem da sie grać póki ktoś cie nie przejmie :) a co do grafiki to jest przyjemna jak na przeglądarkę :)

Ikariam nie wiem

Ale grepolis wymaga sporego zgrania a pożniej sporo czasu na jakies akcje ale jest fajna

Ikariam lepiej brzmi XD

Mimo wszystko Ikariam to GameForge, więc uważajcie. I niech się tylko dowiem, że ktoś leje GFowi kasę to normalnie... :D

A tak serio to róbta co chceta. Osobiście sam doszedłem do wniosku już chyba przeszło 6 lat temu, że z obrazkami będę się bawić, jak zostanę grafikiem.

Osobiście próbowałbym Grepolis :)

Ja bym polecił Grepolis, ale to zależy od twoich upodobań, mi osobiście Ikariam jakoś nie podeszło.

Pytanie dość banalne po prostu szukam za i przeciw do tych 2 gierek. Oby dwie mają dobre universum, ale ikarian bardziej dziecinny w przeciwieństwie do dorosłego greepolisa, firmy to gameforge, który jest łasy na kaskę i inngames, który stoi za tak dobrym tytułem jak plemiona. Czy ktoś pomógłby mi podjąć decyzje w którą z tych 2 gier zagrać, bo naprawdę nie wiem na czym się skupić po za tym czy jest w ogóle sens zaczynać w taką przeglądarkową strategie grać skoro i tak to jest nastawione na $$$ szukam czegoś na dłużej z tych nudów.