Pytanie dość banalne po prostu szukam za i przeciw do tych 2 gierek. Oby dwie mają dobre universum, ale ikarian bardziej dziecinny w przeciwieństwie do dorosłego greepolisa, firmy to gameforge, który jest łasy na kaskę i inngames, który stoi za tak dobrym tytułem jak plemiona. Czy ktoś pomógłby mi podjąć decyzje w którą z tych 2 gier zagrać, bo naprawdę nie wiem na czym się skupić po za tym czy jest w ogóle sens zaczynać w taką przeglądarkową strategie grać skoro i tak to jest nastawione na $$$ szukam czegoś na dłużej z tych nudów.
Ikariam czy Greepolis?
powiem ci tak
Ikariam nie jest tak nastawione na $$$ jak inne gry hmm gra bardziej można powiedzieć postawiona na Ekonomi niż na walkach ponieważ wojsko zbiera wojsko co godzinę :
i nie da sie przejąć czyjejś wioski tylko da sie blokować fort lub miasto i to polega że nie może przesyłać i wysłać surowce lub atakować Grafika bardzo przyjemna wygląda na dziecinną ale taka nie jest
Grepolis grałem w tą gre i bardzo podobna do plemion gdzie tylko wojna sie liczy ale nie trzeba wydawać $$$ żeby być kimś
z dobrym sojuszem da sie grać póki ktoś cie nie przejmie
a co do grafiki to jest przyjemna jak na przeglądarkę
Ikariam nie wiem
Ale grepolis wymaga sporego zgrania a pożniej sporo czasu na jakies akcje ale jest fajna
Ikariam lepiej brzmi XD
Mimo wszystko Ikariam to GameForge, więc uważajcie. I niech się tylko dowiem, że ktoś leje GFowi kasę to normalnie...
A tak serio to róbta co chceta. Osobiście sam doszedłem do wniosku już chyba przeszło 6 lat temu, że z obrazkami będę się bawić, jak zostanę grafikiem.
Osobiście próbowałbym Grepolis
Ja bym polecił Grepolis, ale to zależy od twoich upodobań, mi osobiście Ikariam jakoś nie podeszło.
Pytanie dość banalne po prostu szukam za i przeciw do tych 2 gierek. Oby dwie mają dobre universum, ale ikarian bardziej dziecinny w przeciwieństwie do dorosłego greepolisa, firmy to gameforge, który jest łasy na kaskę i inngames, który stoi za tak dobrym tytułem jak plemiona. Czy ktoś pomógłby mi podjąć decyzje w którą z tych 2 gier zagrać, bo naprawdę nie wiem na czym się skupić po za tym czy jest w ogóle sens zaczynać w taką przeglądarkową strategie grać skoro i tak to jest nastawione na $$$ szukam czegoś na dłużej z tych nudów.