Własnie pogrywam sobie w LoK (Soul Reaver konkretnie), wszystko niby świetnie, ale kiedy zminimalizuję lub wyłączę grę, to ikony na moim pulpicie zmieniają położenie. I nie chodzi tu o zwykłe przesunięcie. Całkowicie zmieniają położenie, chyba na zupełnie losowe miejsca. Wie ktoś może czym to jest spowodowane? Bo już powoli irytuje.
Ikonki skaczą po pulpicie
Też tak miałem, to wina wirusa, przeskanuj komputer jakimś antivirem. Tylko pamiętaj, że niektóre usuwają pliki systemowe, więc uważaj.
Wirusa nie mam, skanowałem dzisiaj dokładnie po instalacji LoK z oryginalnej płytki (nie było mnie w domu długi czas, kto wie co się działo). Poza tym to brzmi dość absurdalnie, no ale nie taki rzeczy się słyszało i widziało.
A nie zmienia ci rozdzielczości, podczas włączania gry, albo odświeżania ekranu ?. Bo nie raz zmiana rozdzielczości powoduje przesunięcie ikon, tak jest w przypadku windows vista, i wyżej.
Wiem, rozdzielczość często przesuwa ikonki, ale chyba nigdy aż tak. Część ikon zostanie na miejscu, połowa miesza kolejność i wywala każdą w inne miejsce (a to walniemy w prawy górny róg, a to na środek, a to po skosie). Tylko zastanawia mnie czemu tylko przy tej grze tak jest.
Jako że to starsza gra to pewnie tak jak napisał DiamonD. Ja mam 7 i dość często mi się tak zdarzało grywając w starsze tytuły
Własnie pogrywam sobie w LoK (Soul Reaver konkretnie), wszystko niby świetnie, ale kiedy zminimalizuję lub wyłączę grę, to ikony na moim pulpicie zmieniają położenie. I nie chodzi tu o zwykłe przesunięcie. Całkowicie zmieniają położenie, chyba na zupełnie losowe miejsca. Wie ktoś może czym to jest spowodowane? Bo już powoli irytuje.